Oldalak

2014. május 15., csütörtök

Szokásos mik voltak

Egyébként meg szerdánál hagytam abba. Szerdán megrendeltem hát este a Tesco-s bevásárlást, csütörtökön meg is jött. Clare Hall-ból jött a fickó, igencsak kivolt, nem is értem, itt van 10 percre egy közepes Tesco, nem tudom, miért nem onnan hozták a cuccost, miért a város másik végéből... No mindegy.
Péntek délelőtt a Babyccino's Play Cafe-t próbáltuk ki hármasban amolyan elő-szülinapi ajándékként Petinek. Mivel volt egy nagy Thomas, imádta, de egyébként is szépen eljátszott, mert rengeteg játék volt és kevés gyerek. (11-re értünk oda, déltől teljes a holtszezon az ilyen helyeken.) Palika egész jól viselte a dolgot, kicsit hintázott, kicsit játszószőnyegezett illetve némi sirást is produkált. Délután a Herbert Parkban voltunk, a szél kissé alábbhagyott ugyanis.
A hétvége Peti szülinapjával telt főleg. Szombat délelőtt a Panda Cafe-ba vittem, mert esett az eső. Ezalatt AV volt Palikával és állitása szerint egész jól elvoltak. Mikor hazaértünk, összedobtam valami ebédet, elaltattam Palit, Petit beküldtem aludni a szobájába, én meg elmentem Glasnevin-be elhozni egy baby hintát Palkónak, hátha örül neki. Délután Petivel kettesben elmentünk bevásárolni a Tesco-ba, mert epres-csokis tortát kért, de eper, no az nem volt itthon. Este megsütöttem a vágyott tortát, egész jó lett, én legalábbis nagyon büszke voltam magamra. (De ez is. Mennyivel egyszerűbb lett volna AV-t (meg Petit esetleg) elküldeni a hintáért meg a boltba, én meg maradhattam volna itthon Palikával és esetleg takarithattam is volna, mint minden normális kisgyerekes anyuka? Neeeem, dehogy, hiszen igy túl egyszerű lenne az életünk...)
Vasárnap miután elaltattam Palkót, délelőtt elvittem Petit a Herbert Parkba, AV pedig itthon maradt és felmatricázta a gyerekszoba falát, igy király Mickey-s dizájnja lett Peti szobájának. Mikor megjöttünk, nekiálltam főzni, de előtte odaadtuk Petinek az egyes számú ajándékát, az autópályát. Mivel nagyon szeretett volna tortázni, ebéd után meg is ejtettük a gyertyafújást, igy volt vagy 3 óra, mire el tudtam zavarni aludni. Délután Herbert Parkoztunk, AV tologatta Palikát, mi meg Petivel labdáztunk és szép volt az élet egy pillanatra. Este csináltam néhány kókuszgolyószerűséget az oviba, amit Peti lelkesen be is vitt másnap.
Hétfőn felköszöntötték Petit az oviban és itthon is megkapta a második ajándékát: egy mindent-tudó mikrofont. (Azóta is bömbölteti, nem vagyunk normálisak, ejjj.) A hét egyébként eseménytelenül telt: kedden délelőtt voltunk Palkóval ovi után a Stillorgan Shopping Centre-ben venni neki pár rugit, ma pedig beugrottunk a Nutgrove Shopping Centre-be AV pótszemüvegéért, aminek végre levékonyitották a lencséit. Mivel egész jól birta a plázázást Palika, vettem Petinek egy pólót, egy inget és két rövidgatyát is, hiába na, mindig is optimista voltam, hiszem, hogy idén is lesz nyár.
Most kivételesen volt 40 percem, mikor egyszerre aludt mindkét gyerek, de már hallom, hogy Palkó is mocorog és Peti is kiabál, úgyhogy lépek is ismét a taposómalomba, szevasz tavasz, jaj teljetek már napok, teljetek, teljetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése