Oldalak

2014. július 17., csütörtök

Újdonságok Pajáról

Meg régiségek.
Palinak tehát már négy foga van, kijött a jobb felső középső is, hurrá. Ennek örömére volt egy (!) átaludt éjjelünk, talán hétfő éjjel este fél 10-től fél 7-ig nem ébredt fel. Csoda, én mondom. Ez a negyedik ilyen éjszaka volt a hat hónap alatt, ha minden igaz. Nem tartott amúgy hosszan a nyugi (elképesztően nyűgös ugyanis napokig, mikor fogzik, ha leteszem, üvölt, ha felveszem, rúgkapál és nyikorog, őrület), három napja ugyanis megint ömlik a nyála (ez számomra új, Peti sosem nyáladzott úgy rémlik) és szenved, bárhol is van. Vannak jó percei, órái, de alapvetően halál nyűgös és irritativ, mindenre felkapja a vizet haha. Egyszóval elviselhetetlen. Ennek kapcsán megint beindult nálam a rinya, hogy nem igaz csessze meg, hogy más egy éves gyereke még fogatlan, ez a szerencsétlen meg hat hónaposan már az ötödik (meg ahogyan őt ismerem a hatodik) fogát növeszti. Hihetetlen bakker. A fogzás mellett amúgy fejlődik is szépen, a napokban elkezdett kutyázni, vagyis térdel és a kinyújtott kezein támaszkodva előre-hátra inog, mit ne mondjak, reng a föld, mikor lehanyatlik a tiz kilójával, ha elfárad. A hossza egyébként olyan 73-74 centi, szerintem óriás lesz vagy katona. Ami a figyelmét illeti, nagyon aktiv: elmismásol a játékaival hason, ha jó perce van, de ami a legviccesebb, hogy amint a látóterébe és elérhető távolságba kerül valami, ami alapvetően nem az övé (bevásárlócetli, Peti kulacsa, telefon, puzzle, bármi), mint a villám (és ez nem ironikus, tényleg, mint a villám) becélozza, odaforog és megpróbálja elérni. (Ha nem éri el, persze ordit.) Emiatt az aktiv mozgás miatt amúgy sajnos leáldozott a hintának: már kétszer majdnem kiesett belőle, szipp, hirdethetem meg, hogy vigye el valaki, mert életveszélyes. Ami nem tetszik, hogy sajnos elkezdte ő is, mint Peti anno, hogy kifeszit, ha próbálom betenni a hordozóba. Baromi idegesitő: sietnél, tennéd be, hogy indulhass, erre szétveti a kezeit (hátha beleakad valamibe) és ivbe feszül, hogy ne simulhasson bele a kocsiba. Ki vagyok segitve ezekkel a fiúkkal, komolyan. Kaja tekintetében beindultunk rendesen: esténként már rendszeresen bébirizst kap valami gyümölcspéppel (almával vagy körtével), de kóstolt már édeskrumplit, banánt és őszibarackot is. (Note to self: el kéne lassan készitenem a fogtérképét meg össze kéne irnom a jellemző dolgait a hozzátáplálódásáról és a mozgásfejlődéséről, nehogy hátrányos helyzetben érezze majd magát, hogy Petinek vannak ilyesmik, neki meg nincsenek...)  
Jajj, szétesem, annyi a feladatom. (Arról nem beszélve, hogy fotókat is kéne válogatnom... A harmadik albumba 2012 májusától 2014 januárjáig kerülnek majd képek és innentől kezdve évente fogok egy-egy fotóalbumot késziteni a két fiúról, egyszerre, hála istennek, hogy Palika januári hehe.)

3 megjegyzés:

  1. Ehh... egy éves lemaradásom van fotóalbumok terén. 1 éves... Sose pótolom be. :-(
    Most eme rémes korszak - fogzás - felidézésével újabb mumus ugrott elő a szekrényből, aki azt hörgi: mindjárt újra kezdődik ez is. möhöhö!
    :-(

    VálaszTörlés
  2. Nyertem, én 2,5 évvel vagyok lemaradva. :D :D No de most, hogy van ovi, eskü bepótolom. Egyszer.

    VálaszTörlés