Oldalak

2014. augusztus 28., csütörtök

Holiday 3

És akkor a maradék napok...
Csütörtökön - mivel nem volt időm felkészülni, mit csináljunk, hová menjünk - mikor Paja nyűglődni kezdett, nekivágtunk Wexfordnak. Semmit sem tudtam a városról, semmi jó helyet nem találtam hirtelen, hová menjünk, ezért lesz, ami lesz alapon a "városközpontot" állitottam be úticélnak. Az út nem tartott sokáig, kb 40 perc alatt ott is voltunk. Ahogy áthaladtunk a városon, nem volt túl szimpi, de ha már ott voltunk, maradtunk. Szemfülesen megláttam egy játszóteret, igy jobb ötlet hijján ott kiszálltunk a kocsiból és jó háromnegyed órát játszóztunk. Kipróbáltuk az iPlay-t, az vicces volt, de Peti főleg - szokás szerint - a hintán trónolt. A játszóról gyalog nekivágtunk a kikötőnek, de mivel 15 perc gyaloglás után sem láttuk még a célt, inkább visszafordittattam a fiúkat, hogy parkoljanak közelebb a sétányhoz, én meg Palikával folytattam az utat. Mig AV megérkezett Petivel, mi benéztünk a Tourist Office-ba, illetve próbáltam Palkót etetni is, de persze nem kért, csak sirt. Mikor megjött a felmentősereg, kicsit közösen is sétáltunk a promenádon, majd mivel éhen akartunk halni, beugrottunk a Supervaluba péksütikért. Miután úgy éreztük, Wexford nem kinál számunkra többet, visszasétáltunk a kocsihoz és hazaindultunk. Hogy ne legyen egyszerű az élet, hazafelé kigyulladt az autóban az olajlámpa, jelezve, hogy valami gáz van. Az első autószerelőnél megálltunk és mig AV intézkedett, mi a gyerekekkel az udvaron tettünk-vettünk. Mint kiderült, totálisan kifogyott az olaj a kocsiból, ami azért furcsa, mert novemberben állitólag kicserélték... No mindegy. Ennek a kis fiaskónak köszönhetően Palika 10 percet aludt délután, igy el lehet képzelni a nyűgösségi szintjét, nem is részletezem. A délutáni program - miután szemerkélt az eső - annyi volt, hogy kicseréltük a szerdán vásárolt 80-as gatyókát 86-osra és szevasz.
Pénteken úgy döntöttünk, hogy záróakkordként a Blackwater Open Farm-ot nézzük meg. Vicces, hogy ebben az országban rájöttek már, hogy az állatok alig-alig kötik le a gyerekeket, igy amellett, hogy itt, ezen a farmon is volt pár állat persze, a hangsúly a többi attrakción volt. Mi a játszótéren kezdünk, ami igen tisztességes kis játszó volt, kisházzal, homokkal, hintákkal, miegymással. Némi hintázás után (rakétáztunk) tovább haladtunk a gokartpályák felé, amik mellett találtunk két babaházat, egy fedett gokartpályát meg egy bouncy castle-t is. Miután Peti kiugrálta magát, próbáltam megetetni Palikát, aki persze megint sztrájkolt és néhány falat után üvölteni kezdett (már meg sem lepett). Ha már ültünk, Peti tizóraizott, majd elsétáltunk az állatsimogatóhoz, ahol kapott egy nyuszit dögönyözésre. Kifelé menet hintáztunk még egy kicsit, majd mivel Pali nagyon ficergett, úgy döntöttünk, jobban járunk, ha nem sütizünk, hanem tűzünk haza. Mivel Palika bealudt hazafelé a kocsiban, továbbgurultunk a Supervalu-ba ennivalóért, majd úgy mentünk csak haza. Délután búcsút vettünk a parttól: levonultunk a tengerpartra Courtown-ban és homokoztunk, vizeztünk, mókáztunk. Az este már pakolással telt, mire a gyerekek lefeküdtek, nagyjából összerámoltunk, hogy másnap ezzel már ne nagyon kelljen foglalkozni.
Szombaton délelőtt kényelmesen befejeztük a pakolást, úgy-ahogy kitakaritottunk magunk után és dél körül elhagytuk a házat. Hogy Palika jól aludjon a hazaúton, megálltunk kicsit Courtown-ban: a nagyfiúk játszótereztek, mi meg Pajával lementünk legeslegutoljára a vizhez. Amikor kezdett leszakadni a karom, visszasétáltam a játszóra, Palit leadtam AV-nek és Petivel szórakoztam még kicsit az egyik hintán. 3/4 2-kor indultunk haza, Palika 10 percre felébredt hazafelé jövet, de alapvetően jól birta az utat. Fél 4-re értünk haza, ebédre pizzát rendeltünk és mivel jó arcok vagyunk, még az este kipakoltunk a bőröndökből, hogy ezzel később ne legyen gond. A vicc, hogy amint hazaértünk, Palikát letettük a földre, aki legalább egy fél órán át mászkált ide-oda-ide, hang nélkül, ezzel jelezve némán is, hogy Itthon Van.          
Bár igy a panaszáradat és az itt sirt Paja, ott sirt Paja azt sugallhatják, hogy borzasztó volt az első négyesben töltött nyaralásunk, igy utólag azt mondom (főleg a videókat nézve), hogy kihoztuk a maximumot a hétből. Természetesen mehettek volna simábban, lazábban is a dolgok (elsősorban akkor, ha Palika könnyedebben veszi az új helyet és mondjuk nem szenved ilyen látványosan valamint ha AV be tudta volna fogni a száját, amikor mellettem ült a kocsiban és nem szólt volna bele mindenbe), de azt mondom, megérte, hogy kimozdultunk kicsit, még igy is, hogy sokszor vért izzadtunk, hogy túléljük a napokat.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése