Oldalak

2014. szeptember 25., csütörtök

És megint, megint 45 percenként fenn volt. Tegnaphoz képest csak annyiban vagyok idegesebb, hogy AV reggel elkezdte a "miért nem fekszel le 10-kor lemezt" (az nem baj, hogy Petitől fél 10 után jövök ki, persze, fürdés és azonnal ágy és az majd hű, de k*rvára megoldja a dolgokat, ha 10kor már ágyban vagyok és riadhatok fel 11-kor, éjfélkor, hogy visszaaltatja Paját, de csak azért, hogy 1-től 6-ig csak én keljek hozzá 45 percenként... hát valóban, biztosan kevésbé lennék hulla, mint most, nyilván (csak éppen még az a maradék illúzióm is elveszne az esti "szabad programmal" együtt (ami alatt Peti még 2-3x behiv persze, ami alatt megcsinálhatom a másnapi ovis ebédet, ami alatt rendbe tehetem a konyhát és ami alatt még netezhetek is, én bűnös lélek), hogy nem egy szerencsétlen rabszolga vagyok, akit még aludni sem hagynak, soha...). Egyszerűen nem értem, hogy 15 évnyi ismeretség után hogy lehet ilyen sötét, hogy kiejt ilyen dolgokat a száján, amitől tudja, hogy a pokolra kivánom. Nem megoldásokra vagyok kiváncsi, nem arra, hogy mit és hogyan kéne csinálnom, szerinte. És ezt ha tizmilliószor nem mondtam el neki, egyszer sem. És ennek ellenére mégis, minden egyes (no jó, az esetek 80%-ban) rosszkedvű és hullaálmos reggelemen felcsesz valami hasonló okossággal. Mintha legalábbis nem elég lenne nekem a magam baja, még azon is rágjam az agyam, hogy hogy lehet ilyen érzéketlen. Valóban, minden férfi faszkalap. Vagy legalábbis az én utamba még sosem került egy normális példány sem. És ebbe beletartozik mindenki, akivel egy fedél alatt élek.

Ja és akkor mi fogad FB-n? Jaj, jaj, segitsetek, mert a 3 hónaposom tegnapelőtt felkelt egyszer, tegnap meg már kétszer...  Már nagyon fáradt vagyok. Anyád, az.

Update: És akkor miután egész délelőtt nem beszéltünk, vidáman hiv az előbb, hogy szombaton gokárt és akkor ő azt javasolta, hogy dél helyett menjenek fél 4-re, mert akkor alszanak a gyerekek és persze nekem tapsikolnom kéne, hogy hűűű, de fasza, mennyire jó, hogy szombat délutáni programot szervez magának, de jó arc módjára odafigyel, mikor kevésbé rosszabb a időpont, hát tudod lószart tapsikolok, mert nekem ilyen helyzetben, mikor élőhalott a gyerekeim anyja, eszembe sem jutna sehová sem menni hétvégén, amikor esetleg tudnék neki valamennyit segiteni, ha már hétköznap minden nap 3/4 7-ig küzd az a hülye egyes-egyedül úgy, hogy hónapok óta nem aludt két órát egy húzásra. Beszarok komolyan. És akkor én vagyok a szemét, hogy pofákat vágok, meg nem lelkesedem. Mikor szerdán úgyis koncert lesz, de hát mi az, az csak annyi, hogy nem jön haza munka után, csak 11 után, hát mi az nekem, mikor Petit már most meg tudnám fojtani, mert folyamatosan csacsog szerencsétlen, Palikát meg legszivesebben kizárnám az erkélyre, miközben én a lakás legtávolabbi pontján alszom. Agybaj, eskü, agybaj.  

14 megjegyzés:

  1. Én is majdnem elküldtem a csába egy fórumtársat, mert ő meg arra panaszkodott, hogyaszongya este héttől reggel fél nyolcig aludt. A három hónapos.

    Csak találgatok: nem éhes? Vagy még mindig a feláll-és-nem tud leülni-szitu van?
    Bárcsak tudnék valami érdemlegessel segíteni...
    Ja, a Viburcol mondjuk egy próbát megér, visszanéztem, volt, hogy használt Lédánál (vagy azt szerettem volna hinni, hogy az használt :-D )

    VálaszTörlés
  2. De azon mit lehet panaszkodni? Nem hülyült csak? Mit szeretne, ha fel sem ébredne soha?

    Nem tudom, mi a baja, szerintem mindig más. Most este direkt adtam neki baby rice-t, az jó sűrű, hátha. Hát nem. Rászoktunk, hogy minden este kap gripe water-t, hátha a hasa. Felállni feláll, de bakker több, mint egy hónapja, már csak nem olyan újdonság... Próbáltam, hogy sokat van levegőn, keveset van levegőn, sok az inger, kevés az inger, 7kor ébred a második alvásból, 5kor ébred a második alvásból, odarakok mellé egy pólót, nem rakok oda semmit... Semmi sem befolyásolja.

    VálaszTörlés
  3. :-(
    A férfiak meg... Hát jah!
    Nálunk az megy, hogy 9kor letántorgok Rebekától, leülnék a géphez, hogy kicsikét, nah... Ő kb 7 óta ott ül és kocsikat néz, amit majd jövő szeptemberben veszünk meg(!!!!) . Szóval leteszem a seggem, erre 20 perc múlva: időben le kéne feküdnünk, indulhatnál fürdeni. Mert ő ugye befejezte a netezést. Hát én ilyenkor tudnám lecsapni!
    Tegnap szabad szerda délután, végre! Mivel holnap megy 4 hét terepre gondoltam én naiv elintézünk mindent. Tudod mit csináltunk?
    A szakasznak vettünk sört, mert nekünk nagy kocsink van... Wááááh!

    VálaszTörlés
  4. Hűűű, erre én is de kiakadnék. :-/ Olyan jól be tudják osztani az ember idejét, komolyan.
    Ez a sörös dolog meg - pffff.
    Persze, csinálj csak te mindent egyedül, félidősen...
    (Amúgy szerintem nem direkt csinálják, egyszerűen ennyire nem gondolnak bele a dolgokba - vagy mi gondolunk beléjük túlságosan.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyu, múltkor engem hívott fel reggel, hogy ha már úgyis megyek a boltba, vegyek 10 kg csirkecombot nekik az esti szakaszbulira... Komolyan, ezek után az sem lepne meg, ha a 4 hétben hívnának a szakaszból, hogy izé... elfogyott a sör/akármi elmennék-e bevásárolni... :-D

      Törlés
    2. Jééééééézus, de miért ilyen? :-/ Állj a sarkadra. :P

      Törlés
    3. Mert ő ilyen szeretek segíteni típus, mert neki fontos, hogy családias, jó hangulat legyen a szakaszban is... (Szerencsére van ott más ilyen is!) Csak az a bosszantó, hogy ezt a pár hülye jó fejet használja ki mindig a társaságnak a vérszívó fele.
      Mert oké, lehessen számítani rá, meg rám, ha valami kell, de tegye már fel a jobb mellső lábát akkor is, ha ő akar valamit. S ezt ki fogom szekálni belőle a kicsi születése előtt, az fix!

      Törlés
    4. Hát jó, de ne már a te micsodádat verje a csalánba... :o

      Törlés
  5. Bemásolom:
    "Csajok! Az én gyerekem elromlott!
    Én nem értem, eddig úgy nézett ki a napirendünk, hogy kelt 7 körül, kaja, majd 1/2 11-11 között, 2-3 között, 6-kor és 1/2 9-kor. Na tegnap úgy bealudt, hogy a 6-os kaja kimaradt és így 8 helyett 7-kor volt fürdés és kaja. Gondoltam, semmi gond, max kel éjjel, vagy reggel korábban. Erre még tovább aludt. 7:45-kor ébredt ma. S evett 230-at Kicsit aggódom, mert mindenki mondja, hogy 5-6 kajának lennie kell, de mit csináljak. Kis zabagép és annyit eszik, hogy elég neki szinte 4 óránként. Most tegyem direkt hamarabb cicire, hátha kevesebbet enne?????"

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy rövidke mondatot tudnék írni neki erre: Köszönjük Emese!
      (Én nem panaszkodok, mert az enyém alvás szempontjából mindig is egy durva jó fej gyerek volt, szóval p*fám lapos tényleg.) De az ilyen nő... Há' nooooormális?
      Tipikusan az a fajta, akinek a seggét kéne vernie a földhöz, de otthon trendi a rinya és a matírság, ezért keres magának valami okot. Nem döngették tarkón virtuálisan szívlapáttal a többiek?
      Mondjuk a héten bloggernél is - nem olvassátok szerintem, de nem is akarom bántani, mert aranyos lány... - olvastam olyat, hogy sikítani akartam. Hangosan és közbe a fejemet rázva...

      Törlés
    2. Igen, ez ilyen hadd nyafogjak már én is kicsit... o.O
      Amivel nálunk amúgy soha nem volt gond, az a kajálás (már hogy egyik gyereknél sem tartottam attól, hogy jajj, keveset eszik, hát fényből él vagy mi?), most akkor kezdjek el picsogni, hogy jaj, mit csináljak, az én gyerekeim mindig annyit esznek, amennyi jó nekik és nekem is, most akkor adjak nekik többet vagy kevesebbet esetleg?! Eh...
      Ilyenkor minek egyáltalán hozzászólni??? Utálom amúgy azt, ha vki panaszkodik vhol a neten, tuti jön vki, aki úgy érzi, neki közölnie kell, hogy neki nincs az adott dologban problémája. De miért? Kit érdekel?
      Én amúgy rászoktam az ir fórumokra, mert a magyarokon rendszerint felcseszem magam.

      Törlés
    3. Ja, főleg mert előtte beszéltük egy másik csajjal, hogy az övé is óránként ébred éjjel enni...mindig elhatározom, hogy én már nem is szólok hozzá semmihez, lehet, hogy most jött el a perc, hogy tényleg...

      (És bocs, de ezen a teraszra kizáráson jót nevettem :-) )

      Amúgy a vicc az (nem), hogy én most tényleg így élek: reggel (hajnalban) Viktorral ébredek, 5-6 között csatlakozik Léda, készülődés, ovi, itthon Viktor vég nélküli usb-t játszik, ha alszik is, rajtam, manducában, délben mehetünk Lédáért, ilyenkor véletlenül sem alszanak egyszerre, a délután horror, este pedig Viktorral fekszem, mert ha kijövök a szobájából, felébred. Én-idő? Muhaha...:-(
      (Bocs, hogy ezt így ide...)

      Törlés
    4. Anyatanya ez? Ott vannak arcok, már én is tapasztaltam. :D

      Jaj, ne is mondd, ez igy elég szarul hangzik és tudom, perpill nem segit, hogy "lesz ez jobb is"... Azért számold a napokat te is, Viktor egész rendes gyereknek tűnik a leirások alapján, hidd el, jó lesz ez lassan. :) Ha nálunk jól mennének az éjszakák, már totál elégedett lennék, mert a napjaink nagy része jól telik. (Kivéve, mikor nyűgös, de ez azért jóval kevesebb, mint Petinél volt.)

      Törlés