Oldalak

2014. szeptember 30., kedd

Gondolatok

Ahogy mentünk ovi után a Tescoba, épp láttuk, ahogy egy taxis elütött egy bicajost.
Tudom, béna, ha egy megerőszakolt lány esetén azt mondjuk, hogy hááát, nem kellett volna berúgni / miniszoknyát venni / bármi és akkor nem történik ilyen, de valahogy a hideg ráz a városi bicajozástól és úgy érzem, felesleges kockázatot vállal az, aki mostanság csakazértis brinyózik a kocsik között. Értem én az okokat, hogy olcsó, gyors, környezetkimélő, de bazzeg. Amig millió autós van az utakon, egyszerűen őrült ötlet bicajozni a városban, ez van. Azt nem értem, hogy a cangások ezt miért nem fogadják el? Nem babra megy a játék, ha kicsit gyorsabb a taxis vagy szerencsétlenebbül esik az illető, simán meg is halhatott volna. Megéri ez? Minek a széllel szemben pisilni? Imádok biciklizni, amikor még gimis voltam, mindenhová bicajoztam, de az idők változnak. Kezelhetetlen már az autók száma az utakon, de ennek nem az a megoldása, ha veszélyeztetve magunkat hűűű, én akkor is biciklizem. Tessék gyalogolni / futni / aláirásokat gyűjteni, hogy fejlesszék a tömegközlekedést, mert ez igy tarthatatlan.
Ja, és akkor arról még nem beszéltem, hogy a dublini utak a legbiztonságosabb fővárosi utak Európában, mert a vezetők rendesek, figyelmesek, előzékenyek, türelmesek... (Meséltem az előbb AV-nek, mi történt, kérdezi, hogy no és veszekedtek, kiabáltak, mire mondtam neki, hogy haha, ez itt Irország, a taxis kipattant azonnal és kétségbeesetten próbált segiteni, egy hangos szó nem esett, mivel sem ő, sem az áldozat nem pattogott egy szóval sem, hogy mit képzelsz, mi a k------ a---- van, vak vagy tán, te f---- - mint ahogy szerintem otthon ment volna...) És a másik: mi van, ha egy gyerek ül a gyerekülésben? Azért egy kicsi biztosan nem ússza meg ennyivel a dolgot... És mégis, naponta látok olyat, hogy gyerekkel bicajoznak... Eh...)
Én szóltam.  

2 megjegyzés:

  1. Én meg autós szemmel nézem: rettegek, hogy elütök valakit, pláne, hogy gyerekest!
    Ezeknél bunkóbb, felőtlenebb szarház bringásokat még nem láttam!!! Kivilágítatlanul bringázik 90%-uk. S persze feketék, a bőrük sem világít, - csak már irtó közelről - az éjszakában. Se a libasor, se a jobbra tartás fogalmát nem ismerik. Ha hárman vannak, akkor hárman mennek egymás mellett. Úgy átmegy keresztben a körforgalmon gyerekestől, hogy oldalra sem pillant! Bringaút? Pff, nem gondolom, hogy ő majd használja.
    Napjában kerülök olyan szituba, hogy hajszálon múlik... Pedig nem vagyok egy őrült vezető. Ha rádudálsz? Vagy kiszurkálva találod pár óra múlva a kocsid kerekeit - jobbik eset - , vagy elállják az utadat és kb meglincselnek. Van, hogy a főutcán 20-szal araszolok mögöttük a bölcsibe.
    Ma délután a zebrán álló, forgalomirányító rendőr ellenére jött egy szembe a sávomban. A főutcán...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez a másik, hogy autóban ülve én is hogy utálom a bicajosokat. :D Divat, hogy megy, megy, majd kicseszi a jobb kezét és hátranézés nélkül fordul le... Azért ez milyen már. Azt nem értem, hogy az én kocsimnak nem sok baja lesz, ha elütöm, de basszus, ő az életével játszik...
      Még jó, hogy itt legalább dudálni szabad... :P

      Törlés