Oldalak

2014. szeptember 14., vasárnap

Hetünk vége

Tegnap tehát voltunk az oviban. 1-kor indultunk, 2 órakor álltam meg Malahide-on, baromi bosszantó. Parkolócetlit nem is vettem, mivel megint el voltunk késve,  úgyhogy elrohantunk a könyvtárba, bedobtam Petit és szaladtam is vissza a kocsihoz... Már amikor elindultam, akkor jutott eszembe, hogy bakker, nincs készpénzem és a jumperoo-t ugye nem tudom majd kártyával kifizetni, hiszen magánembereknek a legritkább esetben van otthon kártyaolvasójuk, de megállni újra már nem tudtam, hiszen totálisan beállt a város, én meg időre mentem, parkolóhely pedig nulla volt, dugó viszont ezer... Lesz, ami lesz alapon nekivágtam hát a cimnek és imádkoztam, hogy útközben lássak egy ATM-et. (Mondjuk ezt nem tudom, hogy képzeltem, de mindegy.) Természetesen nem találtam egy automatát sem, de mázlim volt, mert egy mellékutcában megláttam egy Spart, ahol ATM ugyan nem volt, de tudtak adni cashback-et. Hurrá. Szemfülességemnek köszönhetően nagyjából 15 perces késéssel meg is érkeztem a megbeszélt helyre, felkaptam a jumperoo-t és némi duma után tűztem vissza Malahide-ra. Útközben megálltam két játszótérnél fotózgatni, majd leparkoltam a kocsit a tengerparton és visszasétáltam az Itsa-ba inni egy jól megérdemelt latte-t meg enni egy nem túl finom zabpelyhes muffint. (Nem vagyok őrült, csak ilyen volt.) Épp annyi időm volt, hogy felhörpintsem a kávét és megegyem a sütit, amikor ezekkel kész voltam, mehettem is felszedni Petit. A hazautunk - hasonlóan az odaúthoz - egy órán át tartott (14 km - nem értem, nem értem, miért ilyen csiga az itteni közlekedés), ez azt jelenti, hogy fél 6 után értünk haza. Mivel Palika épp bólingolt, némi tanakodás után, miután a fiúk elkezdték összeszerelni a jumperoo-t, levittem kicsit autózni, hátha elalszik - és igy is tett, szépen szunyókált, mig tettem egy kört Poolbegen. Este mindketten netezgettünk: AV vett magának egy új telefont, én meg rendeltem Petinek három könyvet, vagyis két könyvet meg egy Pixi füzetet a bookline-on keresztül. (Hosszas gondolkodás után A Titoktündér-t, a Kippkopp a fűben-t és a Még nem akarok lefeküdni-t választottam. Mint kiderült, mázli, hogy nem a Leszel a barátom?-at vettem meg, mert azt állitólag megkapjuk majd az ovitól - óóóó, de kedves.) Nézegettem footmuff-okat is, licitáltam is, majd éjfél körül feküdtem le.
Ma délelőtt a rathfarnham-i játszón kezdtünk. (Pontosabban előtte Peti hisztizett egy sort, mert meglátta a Catan telepeseit és mindenáron ki akarta próbálni, mondván, ő érti és ő azzal játszani akar, kész, pont. Ahha.) No mindenesetre játszóztunk, Peti meg én, AV meg itthon vigyázta Palika álmát. Az idő 80%-ban Peti persze hintázott, de végül sikerült rábeszélnem némi mászókázásra is, éljen, éljen. A park után beugrottunk a Swan Shopping Centre-be a Dunnes-be, mert akciós volt a pelus, majd fél 1 körül már otthon is voltunk... Ebédre pizzát ettünk, most csendespihi van, a délutáni tervünk, hogy AV és Peti itthon takaritanak, mi meg Pajával lelépünk vagy sétálni vagy sétálni, ahogy elnézem, mert szép az idő. Hümm. És lassan szeptember közepe van, atyaisten.

2 megjegyzés:

  1. Amikor veszel vmit és kártyával fizetsz és kérsz plusz pénzt is utána a kártyádról. Automatán megkérdezik mindig, kell-e cashback. :D Most kellett.

    VálaszTörlés