Oldalak

2014. szeptember 28., vasárnap

Hétvégi kinok

Amúgy meg épp teniszen vannak a Fiúk, én meg gombalevest főzök. És közben természetesen puffogok és verem a fejem a falba, hogy mi az istenért akartam én két gyereket, mikor már olyan szépen alakult az életünk. Teljesen új értelmet nyert számomra, hogy létezik kutya, aki megbánta, hogy hetet kölykedzett mondás.
Ennyire giccsesen szép idő volt,
ennyire jól is érezhettük volna magunkat
Egyébiránt tegnap meg végigveszekedtük a napot AV-vel, az is marha jó volt. A legidegesitőbb, hogy tényleg szép kis nap is lehetett volna, bár milliószor keltem Palihoz és ezért 7kor odadobtam AV-nek, hogy csináljon vele, amit akar, én még alszom, mert összeesem, aki csinált is, minden jó volt, 9kor keltem fel, végre aludtam 2 órát egyben - bár közben fel-felriadtam, mert a nappaliban rajcsúroztak - de azután jól összekaptunk, mert 10re mindennel készen (kaják, pótruhák bepakolva, ebéd a hűtőben (még direkt péntek este csináltam csőben sült brokkolit), glédában ott álltam a gyerekekkel, hogy gyönyörű idő van, hurrá, menjünk valahová, Palika odafelé és visszafelé alszik majd, hjajj de jó lesz - erre mikor indultunk el? 11kor. 1 órán át szarozott, ragasztgatott valami gitár tartozékot, mászkált, pakolászott, én meg már nem tudtam, mit csinálni, csak vártam, vártam a már hullaálmos Palival és felpörgött Petivel A legjobb, hogy mikor a kocsiban rákérdezett, miért vagyok dühös és mondtam neki, hogy azért bakker, mert totál el vagyunk csúszva Palika napirendjével, baromi késő van, akkor volt képe azt mondani, hogy persze, mert én 9ig feküdtem, szóval ne pattogjak, ha korábban keltem volna, már rég elindultunk volna. Ezen annyira elszállt az agyam, hogy azt hittem, megfojtom. Oké, minden reggel átveszi mostanság Palikát olyan 7 körül, mert én 45-60 percenként kelek minden kibaszott éjszaka, de ezt minden egyes alkalommal az orrom alá dörgöli, hogy bahh, hát én tovább alhatok, úgyhogy kussoljak. Ilyenkor mindig megjegyzem neki, hogy cserélhetünk, keljen ő fel Pajához óránként és én ezer örömmel átveszem minden reggel akár 6kor is a stafétát, de neeem, az persze már nem gyere be, csak a piszkálódás, hogy bezzeg én, én minden nap 8kor kelhetek, mert ő, a Hős, 7kor átveszi a robotot. Szóval lényeg a lényeg, mire Bray-be értünk, már nem szóltunk egymáshoz és ez úgy 3-ig kitartott, de közben persze megfagyiztattuk Petit, elvittük a játszóra, levittük a tengerhez, hazajöttünk, megebédeltünk... (Mondom, tök jó kis délelőtt lehetett volna, ezerrel tűzött a nap, meleg volt, szép volt, jó volt minden - attól eltekintve, hogy egy büdös szót nem váltottunk, csak puffogtunk magunkban ezerrel...) Délutánra azért kibékültünk persze, de akkor már mindegy volt, mert addigra meg Palika vált teljesen elviselhetetlenné, egy percre sem lehetett letenni, különben üvöltött, mint az albán szamár és bármit csináltunk vele, csak szenvedett. (Ennek ellenére, mig a Fiúk elmentek Supervaluba, hogy hotdogot vacsorázhassunk , én elvittem még sétálni is Paját, hátha a friss levegőtől majd jobban alszik éjjel, hát ahhha, persze, álmodik a nyomor...)
És akkor ugye egy ilyen nap után jött ez a kilenszeres ébredéses éjszaka...
Eh, esküszöm meg-ő-rü-lök.

8 megjegyzés:

  1. Bár tudnék valami okosat írni! De nem tudok. Csak mélységesen együtt érzek, és le a kalappal, hogy nem bolondultál meg, az alvásmegvonás szerintem őrjítő. Az enyém máshogy volt rossz alvó (de már szerencsére elmúlt, ő mondjuk 3 éves koráig kelt éjszaka, hát én sztem még mindig azt nyögöm...) és hát tudom, a külföldi lét átka, hogy az ember nem, vagy alig engedheti meg magának, hogy kölcsönadja a gyerkőcöket, és legalább egyszer kialhassa magát.
    AV-n meg el vagyok képedve... nem lehet vele valahogy megértetni a szitut? ő nyugodtan horpaszt, miközben Palika ezerszer felkel?? Vagy hogy? És ha igen, akkor teljes természetességgel javasolhatnád, hogy csináljon végig egy éjszakát ő. Te meg vegyél füldugót, ha elviseled és tudsz benne aludni, vagy menj át egy baráthoz, mert hosszú távon tényleg nem lehet létezni így...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát már megbolondultam. :D
      Peti sem csinálta ezt soha, ő az a tipus volt, aki egyszer kelt, de akkor órákig, no de nem csinálta heteken, hónapokon keresztül minden nap. Ő szépen beosztotta, hol 10-8ig aludt nyikk nélkül; hol fenn volt 2-4-ig pár napig, majd visszatért 1-2 napra a teljes nyugis éjszakához.

      Már ezerszer mondtam neki amúgy, hogy lehet cserélni, enyém az éjfélig tartó időszak, majd reggel 6-tól megint, de nem bólintott rá még... :) Jó ideje (mióta meg volt fázva egyszer) kinn alszik már a nappaliban, mert az volt ám a vidám, mikor végre visszaaltattam Palit, akkor meg nem birtam elaludni, mert horkolt... Úgyhogy száműztem a nappali kanapéjára. Igy ő éjjel nem ébred fel, viszont éjfélig ő altat vissza meg reggel is 7kor lepasszinthatom neki Palikát úgy 8-ig.

      Törlés
  2. Én esküszöm felkelteném AV-t éjszaka egy ilyen beszólás után. Mind a kilencszer b+. És ha megint beszól, másnap éjjel is. Amíg fel nem fogja.

    VálaszTörlés
  3. Én is felkelteném a Zembert, ha ilyen! Az fix!

    VálaszTörlés
  4. Az a baj, hogy nem fogja fel.
    Számtalanszor mondtam már neki, néha milyen szar itthon napközben két gyerekkel, aha, aha, bólogat; de ha ő marad egyszer az életben egy órára itthon velük, akkor már kivan, mint a disznó - és ő akkor persze csak gyerekezik, nem főz, takarit, mos, tereget, mosogat stb mellette, szóval ha hazaérek (pl az usziból) fél óráig pakolok utánuk... De ennek ellenére sem érti milyen tök egyedül mindig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem minden pasi ilyen! Tegnap dumáltunk erről a csajokkal pont. Azt hiszik mi a munyónkat vakarjuk napestig itthon egyedül. Miért nem figyelek jobban a gyerekre, h ne tegyen gyöngyöt az orrába, meg egyebek. Talán, mert nem mirelit kaját eszel bzmg és míg nincs bejárónőm: a ruhák sem ugranak a mosógépbe szín szerint szelektálva, a szárítóba sem, a vasaló sem önjáró - pláne, ha díszegyenruháról van szó! - és a mosogatógép sem magától dolgozik, se a porszívó, felmosórongy, meg a boltból sem tudok rendelni... etc.

      Törlés
    2. Még megkaptad, hogy miért nem figyelsz jobban? o.O
      Nála sosem esett még semmi baja Rebbának? :-/ Valószinűleg az ember egész nap a fenekében van egy ekkora gyereknek... :) :)

      Törlés
    3. Nem, amúgy a gyöngy kapcsán nem kaptam meg, de volt már aminél igen így vártam rá, hogy most is okos lesz majd... :-D De úgy fest a körömlakkozás óta - mikor ő volt a gyerekkel reggel és elvileg tényleg nem csinált mást, mint gyerekezett, a lánya mégis kilakkozta a körmeit... - nem igazán mer már pampogni, megtapasztalta a saját bőrén milyen gyorsan dolgoznak a gyerekek. :-D
      Illetve tudja, hogy egy gyerek kezében tényleg bármiből fegyver illetve létra válhat pár másodpercen belül. :-P Rebeka ebben extra tehetséges.

      Azért arra rákérdezett hogyan került csipesz a gyerekhez tegnap, én meg megmondtam neki nyugodtan, hogy én is próbáltam ám kiszedni itthon a gyöngyöt és utána a kórházba rohanás közben nem zártam el a fürdőben, csak beletettem az íróeszközös hengerbe az íróasztalomon gyorsan. Onnan meg...

      Törlés