Oldalak

2014. szeptember 30., kedd

Update

Na jártunk a GP-nél, megebédeltünk (lecsó, óóó jeee), lenyomtam a gyerekeket és most végre idejutottam. A doktornő szerint (akiről nem tudtam megállapitani, milyen nemzetiségű, de mindegy is tulajdonképpen) Palika teljesen egészséges, egy (vagyis esetleg két) baja van, nevezetesen: nem kap eleget enni illetve talán túl sokat alszik napközben. (Mondjuk ez utóbbit nem mondta nagyon meggyőzően, kisebb az esélye, hogy ez a probléma, hiszen 2x1,5 órát alszik és az éjszakai vircsaftokkal együtt igy 24 óra alatt összesen maximum 11-12 órát huny, ami azért nem rengeteg egy 8 hónapos cseppnél szerintem...) Szóval marad az A verzió: éhes. Ebben mondjuk lehet valami, mert ahogy mondta, miket kéne ennie, hááát, nem igazán eszik rendesen napközben... Állitólag mivel úgy néz ki, mint egy 1 éves, magas és megtermett (haha), jóval több energiát igényel, mint egy átlag 8 hónapos, úgyhogy most az a terv, hogy megpróbálom jól beetetni napközben (nem zöldséggel, gyümivel, hanem rizzsel, gabonával, "tartalmas" dolgokkal) és megnézzük, segit-e a gondon, ha nem éhezik. Hmmm. Nagyon bizom benne, hogy ennyi a probléma, mert ha ezen múlik, főzök én neki minden nap székelykáposztát meg csülköt, csak aludjon már végre.
A "vizsgálat" után csórikám megkapta az oltásokat is, szám szerint hármat, jajj, nagyon savanyú arcot vágott szegényke meg most délután nagyon sirt, gondolom hat a szer... A rendelő amúgy nagyon mini volt, de közel van, öt perc kocsival és meg lehet állni tőle olyan 5 percre gyalog... Szóval 10, max 15 perc alatt odajutunk. Szuper, ide fogunk járni, hurrá.
Most éppen spenótot főzök egyébként, mert holnap dél körül vendégeink jönnek (összefutottam egy magyar lánnyal a kórházban egyszer és meglátogatnak a kislányával, aki szintén januári), de délelőtt el kell mennem a Smyths-be is, mert máris át lehet venni Sophie-t meg a térképet, amit rendeltem ma.(Ma amúgy megérkeztek a könyveim is Anyuékhoz, szóval éljen, ki tudják hozni őket két hét múlva.) Nemsokára itthon AV, eltűzök úszni, jajj, hát hihetetlenül aktiv életem van, megyek is, mert még hajtogatnom kell (fúj).

Update update-je: Kaptam egy botmixert, ó, öröm é bódottá, kezdhetem gyártani a smoothie-kat. (Eddig csak turmixgéppel tudtam csinálni, de az meg már elég ócska, ráadásul lehetetlen kis adagot késziteni vele...)

4 megjegyzés:

  1. Igen Rebekának is fel kellett már ennyi idősen turbózni a kajáit - ugye ő is giga baba volt... - legyen benne rizs/tészta és hús mindenképp, hogy ne rágódjon egész nap, hanem legyen energiája a következő étkezésig...

    VálaszTörlés
  2. Iiiiigen, ilyesmiket ajánlott. Meg hogy olvassam el a Contented Baby Book-ot. :D Abban sok kaja / alvás tipp van... Hát fingers crossed. :D

    VálaszTörlés
  3. Megy a szurok! ;-)
    Nálunk azt mondta, hogy legyenek a gyereknek komplett kis étkezései több fogással. Reggel és este lehet tápszer, de a többi étkezésnél ne.
    Ne a magyar eljárást kövessen, h tízórai gyümi, ebéd zöldség, tízórai gyümi, hanem mindegyik legyen komplett étkezés: zöldség, rizs/tészta, hús és desszertnek gyümi.
    Ugye nálunk a brutális hízás rendezése, megfékezése volt a cél és be is jött.
    Semmi baja nem lett se a hústól, se a haltól! Itt 6 hós kortól az is mehet...
    Pedig volt olyan bébiételei - vettem, én nem főzögettem - voltak, mint a marhás, bárányos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a magyarban túl sok a gyümi. :D Komoly ez a kis menü. :) Az ireknek meg a porridge a mániájuk amúgy, az MINDENKÉPP kell. :)
      Palika is evett már csirkét, pulykát meg sonkát. Bébiételben.
      Most a halat szeretném kipróbálni, Peti a mai napig imádja, jobban, mint a sima húst.

      Törlés