Oldalak

2014. október 25., szombat

PP

Nem tudom elégszer hangsúlyozni, milyen hihetetlen számomra, hogy bár testvérek, mennyire más ez a két fiú természetileg.
Palika egyszerűen egy angyal*. Komolyan. Egy nagydarab, jóindulatú, mosolygós angyal. Bárki ránéz, mindenkire csak bazsalyog, kacsintgat és vigyorog. Cipelem mindenfelé, ő pedig tűr, tűr, tűr és tűr. Oviba kell vinni Petit reggel? Hát hogyne, bármikor. Az igazat megvallva, néha azon kapom magam oviba menet vagy onnan jövet, hogy meglepődök, hogy atyaég, hát ő is itt van, hát itt ül a babakocsiban egy gyerek, jézusom, hát nekem meg nem üresek a kezeim, hát tolok egy kocsit basszus. Hetek óta már fel sem viszem Peti termébe szegényt, csak lenn hagyom Elaine-nél egy ropival, ő pedig türelmesen vár, mig Petit fel- vagy lekisérem és váltok pár szót Kate-tel. Ha gyorsan tudok vásárolni, kibirja és ki sem kell vennem a babakocsiból; ha sétálunk nem óbégat, hanem élvezi a friss levegőt és nézeget; ha rövid útra megyünk kocsival (mondjuk 10-15 perc) csendben üldögél hátul és játszogat. Hihetetlen, én mondom, hihetetlen. Néha eszembe jut Peti, vele milyen volt ez az időszak és hát igen... Egy ilyen gyerekkel, mint Paja, azért fényévekkel egyszerűbb az otthonlét, mint egy Petivel. Még úgy is, hogy Palika éjjel ezerszer rosszabbul alszik, mint Peti. (Ha 4-5x ébred este 9 és reggel fél 8 között, az már jó éjszakának számit, jellemzőbb a 6-7 kelés, de nem ritka a 9-10 sem. Ezt húztuk.) Olyan gyerekekről pedig nem, nem és nem akarok hallani, akik ilyen természet mellett elvannak egyedül akár fél órákat is ÉS jól is alszanak.    

* Ez alól persze kivételt képez, mikor fogzik vagy beteg, akkor tipikus férfi, szenved, küzd, kinlódik, semmi sem jó neki, no de ennyi azért igazán belefér a babalétbe azt hiszem.

8 megjegyzés:

  1. Talán a második gyerekség is közrejátszhat, nem? Esélyed sincs elkényeztetni... :-P Hozzászoktatni a csínyekhez...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háááát, én hiszek a temperamentumban vagyis a könnyű-nehéz-lassan felmelegedő gyerekekben... Szóval ha Paja lenne olyan, mint Peti, kikövetelné a 100%-os figyelmet, még ha ötödiknek született volna, akkor is. Vagy nem is jó ez a 100% figyelem, mert nem ezen múlik valahogy. Palika is nagyon "kezes gyerek" olyan értelemben, hogy az ébrenléti idejének nagyon nagy részét kézben tölti vagy úgy, hogy valaki foglalkozik vele, de valahogy mások, na. Peti totál mufurc volt babaként, folyton pofákat vágott, hihetetlen mimikája volt már pár hónaposan - Pali ehhez képest csak mosolyog, valahogy sokkal "egyszerűbb" lélek. Ez igy most tök hülyén hangzik, de tényleg. Peti iszonyat hard to please gyerek, Palika kevesebbel is beéri. De tök nehéz ezt megfogalmazni, látni kell őket és egyből lejön a különbség, aki mindkét gyereket ismeri / látja annak nyilvánvaló, hogy teljesen más a természetük - ami azért vicces, mert külsőre azért nagyon hasonlitanak. :)

      Törlés
    2. Értem amúgy, hogy mire gondolsz. :-)

      Törlés
    3. Nehéz megfogalmazni. :D Érezni kell őket. :D

      Törlés
  2. Óh, pacsi...sose hittem, hogy létezhet rosszabb alvó Lédánál. De ő legalább éjjel aludt, még ha nappal sírt is...

    VálaszTörlés
  3. Igen. Ezert sem kell 3. mert tuti hogy nappal sirna, ejjel virrasztana amekkora mazlim van.. :D

    VálaszTörlés
  4. Élek, élek, de sosem jutok eddig. :D Talán kedden. :)

    VálaszTörlés