Oldalak

2014. október 13., hétfő

Továbbiak

Hol is hagytam abba? Ja, a szombatnál talán.
Arturék atomóra pontossággal 5-kor megérkeztek, de nem maradtak sokáig, mert Luca 7 körül már nagyon elálmosodott és nyafogni kezdett, hogy haza akar menni. (Hihetetlen amúgy, hogy 33 hónaposan tök kicsinek látom, pedig mi Petivel 23 hónaposan (!) már Sydney-be repültünk... Döbbenet. Most vagy az én emlékezetem csalóka vagy Peti volt már akkor is borzasztóan koravén... (Attól tartok, hogy az utóbbi, hiszen a kis drága Christian-hoz képest is olyan, mintha 2 évvel idősebb lenne... Brutális... Örülök is, hogy tanul némi lükeséget az oviban, mert komolyan olyan, mint a mi korunkban azok a gyerekek, akik a szüleik 50 éves korában születtek...) No szóval miután elmentek a vendégek, főztem egy kis pörköltet másnapra, majd letettük magunkat, mert tudtuk, hogy nehéz napunk lesz vasárnap.
Reggel AV elvitte Petit teniszre, majd úgy volt, hogy Christian-ékhoz mennek játszani, de csóri gyerek nagyon beteg lett, köhögött, mint egy szamár és be is lázasodott, úgyhogy AV csapott egy spontán Apa-Fiú délelőttöt Petinek és elvitte Bray-be fagyizni... Ezalatt mi itthon Palikával befejeztük az ebédfőzést, takaritottunk, pakoltunk, majd bevásároltunk a Tescoban. AV-ék fél 2 körül értek haza, gyorsan megebédeltünk és AV nekivágott a Dundrumnak, hátha ezúttal nagyobb szerencséje lesz és talál magának cipőt. 5 körül ért haza, két szerintem szuper kis csukával, de nem tudtam megfelelően lelkendezni a sikerének, mert Palika a délutáni alvásából úgy ébredt, hogy szivettépően köhögött és totálisan berekedt. Komolyan, én még ilyet nem hallottam, szegénynek teljesen elment a hangja, ahogy szivtam az orrát, próbált sirni, de csak hörgés jött ki belőle, Peti meg is kérdezte, hogy ez a hang mégis micsoda és láttam rajta, hogy ő is ledöbben, hogy bizony ez az öccse... Nosza, mivel semmilyen gyógyszer nem volt itthon, bebugyoláltam Palikát és nekivágtunk a Boots-nak, hátha kapunk valamit, ami könnyithet ezen a szörnyű állapoton. Természetesen 1 éven aluliaknak semmilyen köhögéscsillapitó nem létezik (sőt, 4 év alattiaknak sincs semmi), egy fájó torokra való szirupot találtam csak, azt be is adtam neki és reméltem a legjobbakat. Mivel az orra továbbra is be volt állva, egy hirtelen ötlettől vezérelve kivittem a Poolbeg-re, hogy szivjon egy kis friss tengeri levegőt, sétáltam vele 15 percet, majd hazahoztam és ölelgettem csókolgattam, hátha az segit. (Sosem láttam még ilyen elesettnek, nagyon sajnáltam szegényt, teljesen kivolt, de láza hálistennek nem lett.) Az este amúgy pakolással telt: AV már készült Amerikába, én meg meglepő nyugalommal konstatáltam, hogy két beteg gyerekkel fogok itt maradni nélküle. (Peti is köhög persze, de ő már edzett...) Az éjszaka a körülményekhez képest jól telt: Paja kb 4x ébredt csak, de csak tippjeim vannak, hogyhogy*. Peti 4 körül átjött (minek?) és onnantól alig tudtam aludni, mert horkolt, horkolt, hiába bökögettem, akkor is csak horkolt, én meg kinomban már röhögtem, hogy egyszer tudnék pihenni, erre ő zavarja meg az álmom...
Ma reggelre egyébként már AV hangja is elment (ennyit az ebola kiszűréséről, simán felengedték a gépre, kérdés nélkül, pedig nagyon ramatyul nézett ki ő is) és természetesen a hangjával együtt ő is lelépett, 26-án jön vissza. Ovi után mivel úgy láttam, hogy Palika egész jól van, elmentünk a Nutgrove-ba, vettem magamnak egy barna pulcsit meg egy kék cipzáras, kapucnis felsőt (éljen a téli szoptatás, a pulcsijaimat most egy ideig még hanyagolhatom) illetve Peti is kapott két vékony sapit, mert vastag, téli sapkája ugyan van, de az még meleg, szerettem volna neki valami lengébbet. Most épp csendespihenő van, a lakás romokban, teregetni kéne meg sütni valamit, Anyuék holnap jönnek, hurrá, alig várom, remélem jó móka lesz.
Ja, nyertem két Nuby cuccot az Organix-szal, éljen, éljen, el is felejtettem irni, hogy megérkeztek. (Azóta nyertem még egyet hahaha, kiváncsi leszek, az mi lesz...)    
 

* kapott sleep well teát, Nurofent, torkos szirupot és beüzemeltük a párásitót, ami kellemesen zúg... (esetleg az is lehet, hogy végkimerültségében úgy döntött, most már alszik kicsit)

14 megjegyzés:

  1. Ugyan az izlandi zuzmo szirupra az van irva h egy ev alatt nincs kutatasi eredmeny, szerintem azt adhatnad, Pali jo sulyban van, Ledanal a dokino ez alapjan dontott mindig h kaphat-e nagyobbaknak valo gyogyszert. Meg azt hiszem a Stodal adhato, de hagyomanyos koptetore mar talan itthon is a 3-4 ev van rairva, nem is a ketto...
    Anyukadek nem tudnak vinni valamelyikbol?

    VálaszTörlés
  2. Ha meg minden kotel szakaad: voroshagymatea mezzel, bar azt meg en sem innam meg, de egy probat meger.

    VálaszTörlés
  3. Meg a sinupret is jo, erre is csak az van rairva h gyerekeknek adasa megfontolando, gondlom az alkohol miatt, mert amugy gyogynovenyes.

    VálaszTörlés
  4. Ezek közül semmi sincs itt. :( :( Anyuéknak meg elfelejtettem szólni. :(
    Most ezt kapja: http://www.ricesteele.com/childcare/pharmony.134.html Ez olyam méz-szerű... :-/
    A lándzsás útifüvet ajánlották még, az van a magyar boltban, ha nem javul neki, asszem lesz oda egy utunk...
    Egyébként a hagymát lehet kipróbálom, állitólag nem pocsék az ize. :)
    (Nem úgy, mint annak, amit Peti szed: http://www.boots.com/en/Buttercup-Cough-Syrup-150ml_851352/ Ettől kb hány.

    VálaszTörlés
  5. Ja tényleg, mézet nem ehet egy éves koráig, bocs...(lassan újra képbe kell hoznom magam hozzátáplálás-ügyben ). A Stodal homeós cucc, azt mi is adtuk anno Lédának. Kicsiként használt neki, mikor nagyobb lett, már nem. Anyukádék repcsi előtt nem tudnak elszaladni egy gyógyszertárba?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Homeós? :) Én most Palikánál már leálltam a homeóról, egy fillért sem, tudod... :)
      Elvileg hoznak gyógyszereket, majd megnézem, mire jutunk. :D

      Törlés
    2. szerintem Marcus anno a Stodaltól még jobban köhögött (jó, igaz, ő ilyen majdnem asztmás, talán az más kategória)

      Törlés
  6. Fú, már épp akartam írni, hogy tejóéj, mi lesz itt. Még szerencse, hogy mennek anyukádék!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor még nem is tudtad, hogy belázasodtam. :D
      Eh...

      Törlés
  7. Én úgy tudom - méhésztől, nem dokitól - , hogy a tiszta akácmézet ehetik már 1 éves kor alatt.
    Én anno a román barátnőm házi praktikáit vetettem be - és bejött - lereszeltem a vöröshagymát (kontaktlencsés vagyok, nekem könnyű, tudom...) és azt vegyítettem a tiszta akácmézzel. Érdekes módon még finom is volt.
    Időnként belekanalaztam egy-egy mokkáskanálnyit Rebekába. Tök gyorsan használt. Nem reklamált az íze miatt sem.

    Az apuci nélkülhöz meg sok sikert! A miénket most hosszabbították meg előzetes bejelentés nélkül 4-ről 5 hétre... :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ezt a hagymateát többen ajánlották. Brrr. :D Még jó, hogy már nem köhög. :D De legközelebb bevetem. ;)

      5 hét??? Szegény. :(

      Törlés
    2. Ja hat passz. Gondolom mert fozet. 😁 Vagy nem tudom. :D

      Törlés
    3. Mi nyersen adtuk neki. Úgy reszeltük le...
      Jah, tudom, úgy még undibb, mi? :-D

      Törlés