Oldalak

2014. november 8., szombat

Autók a tenger felé

Félreértés ne essék, imádok itt élni. Már ebben a lakásban... De hogy bizonyos szempontból borzasztó hülye helyen lakunk, az biztos. Ez a szempont pedig: a nyüzsgés és a hangzavar. Hiszen nézzük:
- itt van a közelünkben az RDS, minden héten több, nemzetközi szintű rendezvénnyel (olyan ez, mint otthon a BNV, csak épp itt minden egyes héten van valami baromi nagy összeröffenés)
- itt van a közelünkben az Aviva Stadion, ahol folyamatosan mindenféle sportrendezvény, koncert van
- szemben velünk két nagy hotel van, amik általában az RDS-ben fellépő / szereplő kiállitók / hirességek hivatalos szállásadói, akik esténként persze szeretnek hangos zeneszó mellett bulizni, lazitani
- rálátunk az izraeli nagykövetségre, ahol nem egyszer tüntettek már (és ha tüntettek, átvonultak az amerikai nagykövetségre is, ami szintén itt van 300 méterre)
- ha maraton vagy bármilyen futóverseny van, az a házunk előtt csorog el, megbénitva természetesen minden irányú forgalmat és idecsőditve a szurkolókat
- egy baromi nagy csomópont közepén vagyunk, ahol négy széles és fontos utca találkozik. (Az egyiken valóban a tenger felé mennek az autók...)
Hát igy. El lehet képzelni a zajszintet. Imádom a várost, imádok én mindent, dehát jáááááááj. Nekem semmi se jó.

4 megjegyzés:

  1. Engem sem dob fel az új hely nyüzsgése!
    Halloweenkor konkrétan szétszereltettem a csengőt, mert minden kis köcsög ráfeküdt. Az előző helyen bezzeg tök jó volt, csak a haver kölykök jöttek.

    VálaszTörlés
  2. Tehetnél fel képet a blogba a környékről, kiváncsi vagyok, milyen az ottani nyüzsi... Ez olyan európai, mindenki ismeri. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok mindenről tudnék feltenni, de nem merem ezeket fotózni.
      Olyan, mint a Ne légy barom... című filmben, csak nyáriasabban vannak öltözve. Ugyanolyan extrém hajakkal, segg aljáig kilógó alsógatyával flangálnak ezek itt, csak bringákon. Mindenféle bringákon, amiken még akkor is van általában gyerekülés, ha egy nagyon kúl gangszta cajgája.
      Mennek össze vissza, általában hárman egymás mellett, meg sem tudod előzni őket... Ne dudálj, mert mert legközelebb könnyen találhatod a kocsid bevert szélvédővel, vagy kiszúrt gumival.
      Inkább imádkozz, h előd ne hajtson egy éjjel, kivilágítatlanul.
      A másik: robogó, rajta 3-4 ember (igen, kicsi gyerekek is) és bukósisak nélkül, kivilágítatlanul hasítanak vele.

      Törlés
    2. Nem ismerem a filmet, de ezek után érdekel. :D
      Jesszus, elég bizarrul hangzik, amit irsz, nem lehet egyszerű megszokni. :D Az igazat megvallva, én már Romániában is rosszul éreztem magam itt-ott, pedig az Európa... De ilyen áááááá érzésem volt... :D :D

      Törlés