Oldalak

2014. november 9., vasárnap

Erős oralitás

Rájöttem, hogy az éjszakai szivás (szó szerint) mellett, Palika milyen területen rejteget több kihivást, mint Peti.
Hát a "mindent-szájba-veszek" tekintetében. Borzalom, komolyan, főleg úgy, hogy Pepi soha, semmit nem vett a szájába még kicsiként sem (de tényleg). Palika bezzeg... Tegnap egy kis játék kerámiacsészét operáltam ki a szájából, mert már fulladozott, még szerencse, hogy a csésze füle kifelé nézett. De kapott már be kinder tojás tartókát, pompomot (ezt rendszeresen rágcsálja, akkor esik kétségbe, ha feltapad a szájpadlására), bluetac-et, gyurmát (alap), makkot, gesztenyét stb stb stb, szétrágott már pár hungarocell dobozt, megrágcsálta a habtapit és a jóga matracot és Peti kedvenc Első Puzzle-ját is leamortizálta (amivel Peti már 9 hónaposan rendeltetés-szerűen játszott, csak mondom (megvan videón, most láttam). Mindig csak legyintettem a "tegyünk el mindent a gyerekek közeléből" szólamokon, mert Peti elkényeztetett ilyen téren nagyon, nem is értem, hogy csinálta, no hát most Paja megmutatja, hogy lehet ezt másképp is. (Ez most épp onnan jutott eszembe, hogy az előbb pár másodperc választotta el szerencsétlent attól, hogy leszopogassa a felmosófolyadékos flakon tetején maradt pár csepp nedűt. Hát ilyet! Hihetetlen, hogy ebben is milyen mások...)    

5 megjegyzés:

  1. Mi is csak akkor jövünk rá milyen praktikus Bunny, ha vendégek jönnek és vendég anyuka kétségbeesetten kezdi a polc tetejére rámolni pl. a könyveinket. :-)

    VálaszTörlés
  2. Tami is ilyen volt, és nagyon-nagyon soká szokott le róla. Sztem 2 évesen... Úgyhogy nálunk villámokat szór a szemem, ha valaki Kinder tojást hoz, azonnal dobom ki azt a sz.r műanyag tojást, nincs lego, minden pici apróság felpakolva, (mindenütt vannak polcok, ahová fel lehet pakolni), mindenen gyerekzár, stb. Képes voltam megcsinálni azt, hogy napközben a nappaliban (és a konyhában, de ott mindene gyerekzár) voltunk, és BEZÁRTAM az összes szoba ajtaját, a fürdőt, WC-t, előszobát. És akkor ha elmentem pisilni, vagy félrenéztem fél percre, nem tudott beszökni valamelyik szobába, és ott benyakalni valamit. (Meg pakolni se.... nem csinált külön melót)

    VálaszTörlés
  3. Léda még mindig ilyen. Legalább három éve pofázom már (hiába), hogy ne kapd be, ne rágd meg, ne vedd a szádhoz, köpd ki...stb. Rágja a körmét, kiharapta a műbőr széket, a kanapét, megrágja a zsírkrétát, ceruzát, könyveket...mindent. Mintha egy kecskénk lenne, csak ő nem büdös. (Keresztapámék kecskéje szétrágta anno a Trabantot :-D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD "Mintha egy kecskénk lenne, csak ő nem büdös. (Keresztapámék kecskéje szétrágta anno a Trabantot :-D )"
      Kééész, szakadok.

      Törlés
  4. :D :D Óóóóó, ezek szerint Pepi volt az üditő kivétel, nem Palika a kettyent... Köszi, hogy felkészitetek. :)))) Ezek szerint kezdhetek én is felügyelőt játszani, mi lehet veszélyes. :-/

    Béb, ez a másik: Minden könyvünk olyan, mintha még egyszer sem nyitottuk volna ki. :D Múltkor meg is kérdezte egy ismerős Anyuka, hogy olvastunk mi egyáltalán ennek a gyereknek, mert sehol egy gyűrődés, sehol egy tépés... :D

    VálaszTörlés