Oldalak

2015. január 6., kedd

Első szülinap

No kérem, ezt is megéltük. Palika egy éves lett pénteken.
A nap ugyanúgy kezdődött, mint máskor, AV elment dolgozni, én elvittem Petit a Kukacos játszóra, Palimali meg itthon maradt a Nagyival. Mivel sok dolgunk volt, nem sokat játszóztunk (milyen meglepő hehe), szóval fél órát hintázott Pepi és léptünk is tovább a Tesco-ba, mert kellett ezt-azt vennünk. Dél körül értünk haza, ekkor főztem egy bolognai-t, majd megsütöttem Palika tortáját, ILYET. Bár ebben-abban már evett tejet és tojást is (sőt, a mézeskalácsból is kóstolt párat), úgy gondoltam, ezt a tortát csinálom meg neki, mert egyszerűnek, de nagyszerűnek tűnt. És igy is lett. 30-40 perc alatt sütéssel együtt kész lett a torta, hurrá. Ebéd után AV hazaért, mert csak fél napot dolgozott, Nagyi elvitte Palikát sétálni, mi pedig nekiálltunk kicsit feldisziteni a lakást illetve a tortát. Az ünneplés 4 körül kezdődött, Paja kapott egy kis könyvet a Nagyitól, készitettünk pár fotót, majd nekiálltunk tortázni. Palikának roppantul izlett a süti, kétmarokra fogva tömte befelé a mannát, roppant aranyos volt, egész belelkesedett és két-három vékony szeletig meg sem állt. Petinek annyira sajnos nem jött be a torta, de vettem az adást, ő majd nem ilyet kap májusban... A tortázás után mi is felköszöntöttük az urat, megkapta a kis traktorját, de ebből volt némi feszkó, mivel Peti rávetette magát a cuccra és nem akarta visszaadni a játékot a jogos tulajdonosának... Sajnáltam szegényt, mert régóta gyúrt a traktorra, nagyon bejött neki is, de közben Paját is szántam, hogy szegénynek milyen sorsa van már, hogy az első szülinapi ajándékát fél percig foghatja, majd jön valaki, aki elorozza tőle. Végül nem is tudom, hogy oldódott meg a dolog, de lehet, mindegy is, a lényeg, hogy az ünnepelt jól érezte magát és bizony, bizony, boldogan jelenthetem ki, hogy túléltük az első 365 napot.
Éljen Palika*!      

* Majd még irok róla ilyen kis összefoglalót, milyen is ő, de hát jaaaaj, nagyon nehéz ezt megfogalmazni, idő kell hozzá, aminek általában hijján vagyok. No de majd egyszer. Hamarosan.

5 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. No azon jól összevesztünk, nem irtam inkább bele... :D
      Az úgy volt, hogy a kanapén ülve, ahol Petivel is fotózkodtunk, csak olyan képek készültek, amin öten vagyunk. Egy olyan kép nincs, ahol csak négyen vagyunk... A fenyőfánál, állva ugyan készült pár négyes kép, de azokon totál ideg fejet vágok, mert felcsesztem magam azon, hogy miért kell az összes ülős fotón ott lenni a Nagyinak is... Szóval van pár jó képünk ötösben és van pár ronda négyesben. Ezt elpanaszoltam pár barátnőmnek, AV persze megtalálta, elolvasta és egy napig haragban voltunk, úgy megsértődött... :( Szóval marha jó volt a szülinap. :( Mondjuk van pár jó sütievős képe Pajának, de a közösek... Eh... Szar emlék.

      Törlés
    2. Pedig én megértelek...

      Törlés
    3. Ugye? És még én vagyok a szemét, hogy miért zavar... :(

      Törlés