Oldalak

2015. január 6., kedd

Január első hétvégéje

No nézzük, lassan behozom magam, el sem hiszem...
Szombaton délelőtt AV elvitte a Nagyit a Nutgrove-ba vásárolni, mert az szeretett volna az otthoni unokáinak venni ezt-azt. Mi a fiúkkal nem mentünk sehová, mert esett az eső és fújt a szél, fúj. Mivel ezen a napon döntöttem el, hogy lazitok kicsit a gyeplőmön, nem főztem, mert semmi kedvem nem volt hozzá, ebédre igy AV hozott sült krumplit meg bepanirozott csirkemellfiléket és azt ettük meg nagy lazán. Mivel Nagyi még este hatig (!) a városban kóborolt (AV a Nutgrove után elvitte az O'Connell-hez is, hogy ott is nézelődjön), én elvittem Palikát sétálni, AV-ék meg takaritottak otthon, mert hányingerem volt magától a gondolattól is, hogy bármilyen házimunkát végezzek. Mikor hazaértünk, AV palacsintát sütött vacsira és nagyjából véget is ért a nap.
Vasárnap a téli szünet hattyúdalára került sor: Petivel hármasban elmentünk Glendalough-ba. Januárban még sosem jártunk Wicklow-ban, AV kicsit vészmadárkodott is, hogyan fogjuk túlélni az utat (a keskeny, szűk utak lefagyva nem tűntek valami biztonságosnak), de végül másfél óra keringés után csak odaértünk a Visitor Centre-hez, még hozzá azon az úton, amit én sosem találok meg (= ami elmegy a vizesés és a nagy völgy mellett). Hogy ne kelljen sokat gyalogolnunk, ezúttal a fizetős parkolóban álltunk meg hátul, ahonnan elsétáltunk az Upper Lake-hez, ahol készitettünk pár fotót (Peti persze végig majomkodott, vicsorgott, eh), majd visszagyalogoltunk a parkolóhoz és megebédeltünk. Mi Petivel sausage & chips-et, AV pedig chicken burger & chips-et evett és tea helyett ásványvizeztünk. 1 körül indultunk haza, 2-kor meg is érkeztünk, ekkor otthon is megebédeltünk (haha), mert Nagyi rizses húst főzött, majd a délután már a pakolás jegyében telt, hiszen másnap korán, a 7-es géppel már el is ment.
Hát igy. Sok helyen jártunk, sok mindent láttunk, igy telt hát a karácsonyi szünetünk, 26-ig négyesben, 26 és 5-e között pedig ötösben.
Mostantól pedig boldog új év, jó napot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése