Oldalak

2015. január 26., hétfő

Hétvégi szokásos

Peti még mindig beteg. Tegnap már csak 37,8 volt a legmagasabb láza, most megint 38 felett van. Attól tartok, megismétlődik a novemberi rémálom, amikor egy hónapon át nem tudott kimászni a kórságból és oda-vissza adogatták a betegségeket egymásnak Pajával. Komolyan, nem értem, milyen virusok szaladgálnak mostanság körülöttünk, de mindenkitől azt hallom, hogy ez a tél kifejezetten durva, minden gyerek folyton beteg, a lázuk csillapithatatlan, köhögnek, náthásak, kiütésesek állandóan. Marha nagy, mit ne mondjak.
A hétvége amúgy érdekes volt. Szombaton délelőtt Palikáztam, a fiúk meg elmentek a GP-hez, hogy kiderüljön, kell-e antibiotikum vagy sem. A doki a szokásosat javasolta: megirta a receptet és közölte, hogy ha vasárnap is lázas Peti, kezdjük el adni neki a gyógyszert, ha meggyógyul, nem kell. Szuper. Mivel tegnap nem volt 38 felett a láza, nem kezdtük el adni neki az Augmentint, de mivel ma éjszaka köhögni kezdett és most megint magas a láza, délelőtt elugrottunk a patikába kiváltani a gyógyszert és már benne is van egy adag. No de szombatnál tartottunk... Délelőtt tehát GP és Lidl a fiúknak, mi meg Pajával sétáltunk egyet a környéken. A délután totális unalomba fulladt, mind a négyen szenvedtünk a lakásba zárva, úgyhogy olyan 6 körül, hogy megtörjem a rendet, elmentem a Tescoba Palikával, hogy legalább valami finomat vacsorázhassunk. Hoztam egy fél grillcsirkét, pár koktélkolbászkát, drága üditőket, hummuszt, mindenféle salátát, hiába, mondtam, hogy tudunk bulizni.
A vasárnap délelőtt bammm, elszaladt, mintha nem is lett volna (igazság szerint azért, mert főztem: életemben először kipróbáltam, tudok-e paradicsomos káposztát rittyenteni - tudok), majd délután, Palika alvása után (ja, négy napja Palacsinta csak egyszer alszik... erről később), a fiúk takaritottak itthon, mi meg elmentünk Palikával kettesben az Airfield Farm-ra kirándulni. Jó volt, a szél langyosan simogatott, kipróbáltuk a baby area-t, sétáltunk, megnéztünk pár állatot közelről és végre-végre szivtunk egy kis friss levegőt. Hazafelé beugrottunk a Dundrum-ba, a Tesco-ba, vettem a gyerekeknek egy fürdőjátékot, majd benéztünk a Penneys-be, mert szerettem volna Petinek venni egy fürdőköpenyt, de persze nem volt... 6 után értünk haza, AV épp palacsintát sütött, majd mikor kész lett, vacsoráztunk és kezdtük az esti rutint.
Dióhéjban ennyi tehát, a hétvégét alaposan átszőtte Peti betegsége illetve a nem emlitett Amerikán Agyalás (haha), no de ez már csak természetes nálunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése