Oldalak

2015. január 23., péntek

Update

Peti láza tegnap délután és ma hajnal között nem ment 39 alá, nagyon durva virusok vannak mostanság, hihetetlen. Felváltva tömtük bele a lázcsillapitókat és egyik sem segitett. Este langyos vizben fürdött, az kicsit lejjebb vitte a hőjét, de fél óra múlva már megint perzselt... Nagyon szépen tűri amúgy szegény a megpróbáltatásokat, még azt is engedte, hogy a fenekében mérjük meg a lázát, mert az összes többi lázmérő sz*rt sem ér, hol ezt, hol azt mutat. Továbbra sem fáj semmije, nem folyik az orra, nem köhög, nincsenek kiütései, szóval érdekes egy dolog ez... Remélem Paletta nem kapja el.
Apropó Paletta: nagyon durva dolgokat művel mostanság: megtanult felmászni a szürke kanapéra (ha nem tudja felhúzni magát, a könyvespolcot használja dobbantónak), onnan átmászik Peti két kisasztalán, majd onnan átsasszézik a nagy bőrkanapéra, ahonnan piszkálgatja az előle eldugott gitárokat. Párszor lezúgott már persze útközben valahol, de ha nem akad be a lába / keze valahová esés közben, fel sem veszi... Azt is kifigyeltem, hogy ha megunja a bőrkanapét, simán lemászik, nem fejjel előre, hanem háttal, ahogy kell. Brutális, Peti kb 2-3 évesen sem csinált ilyesmit. Sőt, most sem nagy mászka király. Tegnap fürdés közben is halálra rémisztett Paja amúgy: amig fél percig néztem magam a tükörben és azt hittem, hogy ő fürdik, felállt a kád szélére (!) és a csapba kapaszkodva behajolt elém szemmagasságban. Bakker. Jó lesz vigyázni. (Annál is inkább, mert még egy: a napokban elkezdte azt, hogy csuriba vágja az ujjait és mint a cséplőgép veri a fejemet az ujjaival. Ha rövid a körme, roppant mókás, ha nem... Nos akkor nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okoz.)
(És ide irom azt is, hogy tegnap sütöttem ugye sütőben fánkot, hááát, buktának sem lett az igazi, de még mindig jobb lett, mint a házi hamburgerem, jájjj, annak a zsemle része fűrészpor volt, a hús része meg valami hagymás pép, brrrr. Azt hittem, hambit ebédelek ma, de inkább összedobtam egy lecsót, jobban jártam. (A fiúk meg spenótos tojásfasirtot ettek (spenót, liszt, tojás, só, olajban kisütve, nem tudom, mi a hivatalos neve), szóval a spenót konkrétan nálunk sem harap, még ha más harap is.))

2 megjegyzés: