Oldalak

2015. február 26., csütörtök

Ma ismét kulturális délelőttöt tartottunk Palikával. Leadtuk Petit az oviban, majd elautóztunk a Merrion Square-hez és leparkoltunk a játszótér előtt. A National Gallery-ben kezdtünk, ahová a Clare street-ről tudtunk csak bejutni, mert máshonnan nem akadálymentesitett. Átrohantunk pár festményekkel teli termen (de a feeling, érted, a feeling), majd léptünk is tovább a National Library-ba. Itt még mindig az a Yeats kiállitás van, amit talán még az első itteni hétvégénken néztünk meg T-vel, 2008-ban. Már akkor is nagyon tetszett a hely, most is csak ámultam-bámultam és megfogadtam, hogy ha Anyu itt lesz, mindenképp el kell majd jönnünk ide T-vel kettesben is, csak hogy szép keretessé tegyünk a mi kis dublini történetünket. (Ilyen a kiállitás amúgy, iszonyat menő.) A könyvtár után a National Museum of Ireland (Archeology) következett, ezen is átrohantunk, majd miután láttam, hogy a Little Museum of Dublin-hoz nem jutok fel babakocsival (oda is el kell mennünk T-vel, jajj, alig várom, csak beleférjen az időnkbe) átsétáltunk a National Museum of Ireland (Nature)-hoz. Palika itt adta fel a harcot és itt biggyesztette le a fejét a babakocsiban, pont akkor, amikor meg akartam neki mutatni a nagy farkasfejet, ami Peti kedvence... Mondjuk várható volt ez a reakció, számára ez a délelőtt azért nem volt túl élvezetes, valljuk be, de komolyan, le a kalappal előtte, egy szó nélkül tűrte, hogy ide-oda toljam, egy nyikkantás nem sok, annyit sem tiltakozott. (Hát igen, ő Palika, ennyi. Csak tudnám, délutánonként mi leli...)
Most fél 2, a délelőtti 15 perces alvás miatt nem akar aludni, óóó jeee. Ebédre amúgy spenótos tócsnit evett (lásd fenn), imádta. Én is. Hurrá.

update: Fél 3-kor aludt el végül és megint hisztizve kelt... Őrület. Délután amúgy rendeltem jegyet egy babakoncertre, március 11-re. Izgi. Maya anyukája fog csellózni haha. Kicsi a világ. Remélem nem lesz akkor beteg Palika vagy ilyenek... (Előtte 10-én megint oltás, basszuskulcs. Eh.)
Ja és a másik: Peti két napja szeret szinezni. De gyönyörűen. Akkurátusan, kidugott nyelvvel dolgozik, roppant aranyos. A szinezés az új tévé haha. Édescsillagom. Veszek is neki a hétvégén szuper szineseket, most filccel szinez és félek, hogy kifogy...

2 megjegyzés:

  1. A színezés nálunk is nagy divat lett. Nyomtatunk a netről ezerrel lapokat. Meg lemosható filcet kellett vennem, mivel néha a rajz tovafutott az asztalra, pólóra, sőt, a bögre belsejét is ki kellett végül színezni :D :D

    VálaszTörlés
  2. Bögre? Tud újitani. :D
    Mi is nyomtattunk most már csomó képet a kedvenc rajzfilmekből... Egész kipirosodott az örömtől a képe. :D

    VálaszTörlés