Oldalak

2015. március 1., vasárnap

Hát az elmúlt napok... T. beteg: köhög, lázas, teljesen kivan - épp úgy, mint hajszálpontosan egy éve... Szerinte ez nem jel, semmi összefüggés, de basszus. Épp igy február végén betegedett le (költözés közepén), 27-én ment el dokihoz, aki felirta neki az antibiotikumot, amire ugye allergiás volt és szerdán lesz pont egy éve, hogy elájult... A többi meg ugye már ismert.
Tök rossz kedvem van amúgy azért is, mert egy amerikai fórumon kérdeztem, mik azok a dolgok, amiket érdemes Európából vinni, mert az USA-ban nincs (példát is irtam, mint orrcsepp gyerekeknek, orrszi-porszi) és a sok normális válasz után egy nőci totál bunkó hangnemben kommentelt, hogy minden pótolható, ez nem Afrika, milyen hülye kérdés ez. Akik azt irták, hogy hozzunk Túró Rudit meg Pilóta kekszet, azokat is jól leoltotta, hogy fúúúj, milyen szülő az olyan, aki ilyeneket ad a gyerekének, hát ez csupa méreg. Most komolyan, az ilyenek minek? Értem én, hogy troll meg parasztnak is kell lenni, de ahhhh. Megnéztem az adatlapját, tagja a Fásy Ádám rajongói csoportnak (basszus!), szóval le kéne szarni, le is szarom, csak tök elkeseredtem, hogy ilyenek közé megyünk. Persze, persze, mindenhol vannak sötétek, de az USA-ban élő magyarok között úgy látom feltűnően sok az idióta. Már más kérdések kapcsán is észrevettem, hogy sokan roppant tanulatlanok és bunkók. Ráadásul mig az irországi anyukák többsége politikailag viszonylag normális gondolkozású (úgy értem, elitélik az Orbán kormány marhaságait, látják, hogy gáz, ami otthon az oktatással történik pl), úgy látom, hogy kinn ezerrel megy a Nagy Magyarország-os, Vesszen Trianon-os baromság, ami nekünk kifejezetten zavaró, mert nagyon nem turul dobog a mellkasunkban. Tök zavar, hogy itt már kialakult egy jó kis társaság és most mindennek vége, jönnek a hülyék... Próbálok persze nem leirni mindenkit kapásból, biztos vagyok benne, hogy van kinn sok rendes, épkézláb magyar is, de eddig nem túl kedvezőek a tapasztalataim...
Eh. Szar ez.  

9 megjegyzés:

  1. Ez de gáz... Lehet, hogy nem Afrika, de bzmg nagy a sötétség... "If you know what I mean.."

    VálaszTörlés
  2. Ugyan, ne foglalkozz vele. Majd szepen kitanulod kint, hogy kit kell kerulni :) De most tenyleg. Szerintem irben is bele-bele futottal te is az okosokba. Mashol sem lesz maskent. Egyebkent tenyleg nem sok mindent kell hoznotok errefele. De pl. ha C vitamin cseppet adsz, akkor azt hozz, mert nincs. Legalabbis itt nincs, de szerintem ott sem lesz. Az orrszivo porszivot mi is hoztuk ,erre talaltam itt egy hasznalt gyerekdolgokat arulo boltot, ahol ezt is tartjak, sot ajanljak (nem hasznalt termeszetesen)! Sot, talalkoztam egy anyukaval, aki a labbal hajthatos kis muanyag motorokat is behozta ide es arulja... Ez persze Toronto, de ne add fel, tuti ott is mindenhez hozzajutsz. Turo rudi van a magyar boltokban es pilota keksz is, bar nekem egyik sem hianyzik. Ha meg behozod, a vamon lekapcsolhatnak vele es a gatyad is ramegy a buntetesre....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De az arány nem mindegy. :) :)
      Mondjuk való igaz, itt is vannak hülyék - de ők már számomra ismert hülyék. :D Ez a majom meg szőkitett haj, buta arc, csupa helyesirási hiba, áááááááááááá...
      Azt nem értem, ha vki nem tud a témához szólni, minek bunkózik? Minek okoskodik? Amúgy sokan irták, hogy ebayről, amazonról rendelték az orrszi-porszit vagy 30-40 dollárért vették vhol kéz alatt. Könyörgöm, nem egyszerűbb otthon venni fillérekért és azt kivinni?! Vagy most gyerekorrcseppet rendeljek webáruházból? (Itt nincsen ugye, Anyu hozott, mikor jött, de ez nem lesz opció...)

      Törlés
    2. Van, aki elfelejti, eltorik, elhasznalodik stb. A lenyeg, hogy hozza lehet jutni. Mig Cvitamin csepphez nem, anyos kuldi miota elfogyott, pedig egy evre valot hoztunk, csak tavaly nem tudtunk hazamenni... Orrspray van tobb fele is, ne aggodj, max dragabb (10 dollar alatt vettem az fix, usa meg meg olcsobb is) :)

      Törlés
    3. Van, aki elfelejti, eltorik, elhasznalodik stb. A lenyeg, hogy hozza lehet jutni. Mig Cvitamin csepphez nem, anyos kuldi miota elfogyott, pedig egy evre valot hoztunk, csak tavaly nem tudtunk hazamenni... Orrspray van tobb fele is, ne aggodj, max dragabb (10 dollar alatt vettem az fix, usa meg meg olcsobb is) :)

      Törlés
    4. Hát értem, hogy kellhet ott is (persze), de ha épp jön vki Magyarországról és konkrétan azt kérdezi, mi kell, ne mondjuk már azt, hogy semmi, ez nem a dzsungel... :D Nekünk a 2 év alattiaknak való orrcsepp kell még sajnos, az itt pl Irországban nincs. :( (Sőt, 4 évesnek sincs ugye, csak 6 év felett. Otthon kapható 0+ is.)

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Sajnos itt is mindenki nagy turulos... :-( Meg lenézik a franciákat, meg egyáltalán mindenkit. Olyan elszomorító ez számomra. Pláne, hogy én például kifejezetten szeretek románokkal, ukránokkal, szlovákokkal lógni és színesbőrűekkel.
    S mellesleg már Fro-ban sincs meg minden és vannak dolgok, amiket otthonról hozattam. Pl. nokedliszaggató - bár az az íreknél sincs tutira.

    VálaszTörlés