Oldalak

2015. szeptember 24., csütörtök

Negyedik hetünket kezdtük a suliban és hát van pár dolog, ami zavar. Mondjuk nem túl nagy dolgok, ez tény, sokkal jobban utálnám, ha pl otthon egy morgós tanitó nénije lenne Petinek, de napi szinten azért ezek az apróságok is felcseszik az agyamat.
  • A tesiterem hiányával még mindig nem tudtam megbirkózni. Annyira béna, annyira, hogy forr az agyam, ha erre gondolok. 4-5 éves gyerekek 8.50-13.30ig suliban, naponta kétszer mennek ki az udvarra (ha nem esik nagyon), egyszer a 10 perces, egyszer a 30 perces szünetben, de ezekben a szünetekben esznek is! Most reálisan végiggondolva, 10 perc alatt mikor tizóraizik / iszik, áll sorba, vonul ki, játszik, áll sorba, vonul be egy csapat 4-5 éves?! He?! De a 30 perces szünet sem jobb, mert akkor meg esznek ÉS pakolnak is és utána mennek ki... Mennyit lehetnek levegőn ezek a suli alatt? Úgy 15-20 percet? És akkor hétfőn - pénteken van a tesi nap, amikor még egyszer kimennek az udvarra a szüneteken kivül (Peti nem tudta megmondani, mennyi időre, de azt mondta nem sokáig) és ennyi. Tesiterem, tesiöltöző (!) nincs. A tesi napokon mindenki mackóban megy suliba. Őrület, komolyan. 
  • A "green school" égisze alatt minden szemetet hazaküldenek a gyerekekkel. Kicseszettül unom, hogy minden nap dzsuvás lunchbox-ot / táskát kell sikálnom, mert mondjuk belefolyt a maradék joghurt, almalé, rohadt szőlő. Nem fér a fejembe, ez miért jó? 
  • Nem tudom, hogy operálnak ezekkel a szünetekkel, de hogy Pipi szinte semmit sem eszik benn, azt látom. Általában kapnak egy szendvicset (ebből mondjuk két falat szokott hiányozni), egy banánt (ezt mondjuk megeszi) meg négy rúd ropit / két sós kekszet / két digestive-t (ezekből a felét visszahozza, de van, hogy bontatlan a csomag). Mikor rákérdezek, mégis mit evett, ha minden itt van, amit rendeltünk, mindig az a válasz, hogy "nem volt rá idő, mert már tidy up time lett". Ismét mondom. Ezek 4-5 éves gyerekek. És ha reggel csak két falat kenyeret kiván reggeli gyanánt, akkor 2ig. mig hazaér eszik egy banánt meg egy kekszet meg két falatot a szendvicsből?! Hát basszus.
  • Ez a gyerekbegyűjtés fél 2kor botrány. Szélben-esőben ott állunk mi, a szülők (és kistestvérek) az udvaron és integetünk, hogy a tanitó néni lásson az ajtóból és kiküldje a hozzánk tartozó kölyköt. Nem emlékszem, nálunk hogy volt, mikor alsós voltam, de nem hiszem, hogy igy.
  • Nagyjából ennyi. 

4 megjegyzés:

  1. Azért ez a kaja-dolog elég durva...hát ők még tulajdonképpen ovis korosztály...
    Peti egyébként szereti? Miket tanulnak? Vagy mit csinálnak? Tök kíváncsi vagyok, hogy ott hogy megy ez.

    VálaszTörlés
  2. Ugye? És ő még nem is az a csiga-szerencsétlenkedős tipus, aki lassan eszik.
    De szeret járni amúgy, nem sokat mesél, mindent harapófogóval húzunk ki belőle... :( Azt tudom, hogy ir versikéket tanulnak (pl testrészeket, állatokat, számokat irül), próbálnak "irni", mint otthon ilyen feladatlapokon, hogy hullámvonalak / egyenesek stb, szineznek sokszor, hangokat tanulnak (pl k-k-k és mutatja, hogy úgy kell irni, hogy cééé - jézusisten) és kb ennyit tudok. :-/ Szerintem olyan lehet, mint az otthoni első, bár már nem emlékszem. Nem tudom, hogy fog megtanulni irni, hogy fogja tudni, melyik betű melyik hang - hogy pl a "k" hang az most c vagy k. (Nem úgy mondják pl az A-t, hogy "éj", mint ugye az éjbiszi-ben, hanem hogy (nagyon rövid) "Á". Szóval nem úgy tanulnak, mint a "spelling" szerint gondolnám, hogy szi - éj - ár, azaz car, hanem k-á-r. Mondjuk logikus egy szinten csak számomra nagy a kavar.

    VálaszTörlés
  3. Ez az ott ácsorgás, hallod... Ma is szakadt az eső és hát én felfújtam a pofám és megkértem Nellit, h hozza el Rebbát is, mikor megy Timért, mert nem vagyok képes ott álldogálni az esőben az úgy ébresztett 8 kg-os izgőmozgóval, nem, ma egyszerűen nem.
    El is kezdek nézni esernyőre csukható babakocsikat a "Jófogáson", mert hiába mamion, egy normális babakocsit mire begyűrök, kicibálok esőben... Szóval venni kell vmi kis cart az ovizáshoz, mese nincs. :-P

    Amit itt nem értek: nincs váltócipőjük. Baccus, eső - gumicsizma - és abban vannak egész nap. Hát én felfújtam a pofám és betettem egy benti cipőt tegnap és ma is és fel is hívtam rá a pedasszisztens figyelmét. (Nem tudom ráadták-e.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Undoritó, utálom ezt a hülye rendszert. Eleve azon felcseszem az agyam, hogy nincs napközi. Miért nem lehet 4-kor begyűjteni a kölyköket?!

      Áh, váltócipő itt sincs, az olyan magyar dolog. Az ovikban sem volt. Ott kucorodtak a szőnyegen normál cipőben. Mondjuk ennél engem jobban zavar, hogy udvar sincs, ahol sarasak lehetnek, zsebkendőnyi kis rész van az épület előtt, hello.

      Törlés