Oldalak

2015. szeptember 14., hétfő

  • Nyilt egy Üvegtigris-szerű lángosos Dublinban, ha minden igaz, hétvégén délután van  nyitva. Mókás. 
  • Palikának tegnap odaadtam egy citromot, hogy nyalja meg, vártam a savanyú arcot és basszus, semmi. Úgy szopogatta, mintha mézes madzagot kapott volna. 
  • Paja kedvenc szórakozása mostanság, hogy egymás után azt mondogatja, hogy Bá bá bá Bab. Ebben az a vicces, hogy az első három bá-t magas hangon mondja, a bab-ot meg mély. Hihetetlenül imádnivaló.
  • Emellett megtanult csettinteni is a nyelvével, úgyhogy reggelente mindig úgy ébreszt, mintha egy csapat afrikai lenne a szobában: csattog, klakkog, csitteg, kis cukorfalat. 
  • Délelőtt a stillorgani Leisureplex-ben voltunk* (esett az eső), jó volt, bár egy percre nem hagyott magamra a kis zsivány, azt sem engedte, hogy megigyam az ingyen kávét meg egyek egy KitKat-et az automatából, tapadt, mint a tépőzár és minduntalan próbálta elcsórni a csokimat.
  • Elhagytuk Pipi Carambolas egyen-kulacsát, szipppp.
  • A babysitter végre visszatért Magyarországról, de ma kapja meg, mikor kell mennie dolgozni a héten (kitchen porter) és mikor ér rá... Hát ez igy nem lesz jó... Nagyon nem lesz jó... 
  • Számolgattam, hogy ahhoz, hogy anyagilag megérje dolgoznom (vagyis hogy mondjuk 400 eurot keressek tisztán a gyerekek intézményesitése után), nagyjából 2000 eurot kéne keresnem havonta. Elmondanám, hogy a minimál bér €8 (és rengeteg helyen minimál bért adnak, nem csak csak a felszolgálóknak, a takaritóknak, a pénztárosoknak ám), ami 8 órás munkánál €64-t jelent naponta, az egy héten €320, egy hónapban €1280... Vagyis jelen állapotban, ha találnék egy minimál béres munkát mondjuk egy oviban vagy adminisztrátorként, akkor fizethetnék €320-t plusz az útiköltséget havonta, azért, hogy elmehessek dolgozni és másra hagyhassam a gyerekeket. Jó, mi?    
  • Tegnap voltak Artúrék, döbbenetes volt, aranyosak voltak meg minden, de egyrészt a lányok szinezgettek és nézegettek, mint a kisangyal (no running, no yelling, no fighting, no arguing) másrészt nem nem tudok napirendre térni afelett, hogy kvázi mindent Artúr csinál a családban. Ő vásárol, ő főz, ő fürdet, ő viszi haza a lányokat munka után, ő játszik velük fürdetésig, ő találja ki a közös programokat, ő viszi el őket játszótérre hétvégén - Gyöngyi annyit csinál, hogy hétköznap elviszi őket reggel oviba / iskolába. Tudom, nem az én dolgom, de mindig mikor találkozunk velük, próbáljuk kitalálni, vajon hogy működik ez igy, mit kaphat ezért cserébe, hogy ez igy neki jó. Hogy szombaton pl reggel 6-kor elmegy a Tesco-ba bevásárolni, megfőz és elviszi a lányokat játszótérre. (Ó istenem, néha azt hiszem nem jól választottam, haha, hát ilyen van?!)   

4 megjegyzés:

  1. ez a 320 euro plusz egy honapra, h dolgozhass nagyon kemeny....

    VálaszTörlés
  2. Ma reggel pont erről volt szó a rádióban, hogy az emberek maradnak otthon segélyeken élve, minthogy elmenjenek dolgozni, mert nem éri meg anyagilag, ha van egy (vagy kettő vagy még több) gyereked... Hát a full time bölcsi / ovi 1000-1100 euro per gyerek. Kettőnél az 2000-2200. Az éves fizu azoknál az állásoknál, amiket néztem magamnak, 18000-22000 között szórtak. Észveszejtő. Hát persze, hogy sok ir nő úgy használja ki az időt, hogy szüli a gyerekeket egymás után...

    VálaszTörlés
  3. Nem jól választottunk... Ismerek én is ilyen párokat és van, ahol mindezek mellé a nő még rém rusnya és undok is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No majd olvass tovább. :D Gyöngyi amúgy legalább jól néz ki. :D

      Törlés