Oldalak

2015. október 29., csütörtök

Ja, azt meg nem is irtam, hogy tegnap reggel Anyu elszállt (még csak tegnap reggel! durva, mintha itt sem lett volna...), délelőtt ugye könyvtáraztunk, délután meg jött Mónika, mi meg T-vel elmentünk egy pubba, hogy bepótoljuk az Arturos beszélgetős-iszogatós estét. Fél 7-től 8-ig kocsmáztunk, T. egy pint Bulmers-t, én meg egy fél pint Bulmers ittam - hiába, egyikünk sem az az alkoholista tipus... Az este itt-ott kissé awkward volt, érezhető volt a feszültség közöttük, meg is állapitottuk, hogy no jó, náluk mi még kicsit jobban állunk talán, mert mi még nem állunk készen arra, hogy megfojtsuk egymást egy kanál vizben. Mindenesetre beszélgettünk, ők csipkedték egymást és megbeszéltük, hogy jövő héten velük ugyanitt - hiszen hozzánk Mónika heti kétszer tud jönni, náluk meg per pillanat itt van az egyik nagyszülő, úgyhogy kicsit szabadabbak, mint máskor. (Mondjuk az a vicc, hogy annak ellenére, hogy dolgozik és Artur azért nagyon durván átveszi a gyerekeket és a háztartást is, Gyöngyi érezhetően kivan attól, hogy a lányok hogy elvették a szabadságát és vágyik rá, hogy több szabadideje legyen... Ezzel nem azt mondom, hogy én mindig elégedett vagyok a helyzetemmel, sőt, de basszus, én most úgy érzem, ha napi 8-10 órában nem látnám a gyerekeim, tuti nem vágynék még heti 2-3 óránál több me-time-ra vagy szabadságra. Az igazat megvallva, mikor hazaérek a heti egy-kétszeri 2 órás kis kimenőm után, úgy szoritom Palikát, mintha sosem akarnám elengedni. El sem tudom képzelni, hogy birnék heti 5 napot reggel 7től este 6-ig nélkülük tölteni és egy szabad esténél többre vágyni. No neeeem...)  

5 megjegyzés:

  1. Hogy is mondjam? Amikor kicsit megérzed a szabadsàg szelét (visszamész dolgozni, mozogsz mindenfele egyedül is, talàlkozol emberekkel, azaz felnőtt életet élsz), akkor hirtelen nagyon rà lehet érezni a szabadsàg ízére, szerintem néha olyan mint a drog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom. Lehet.
      Mondjuk azt sem értem, hogy náluk a kicsi is elég nagy már (mindjárt 4), akkor azért már elég nagy a szabadság gyerekkel is. (Emlékszem még, mi volt, mikor Peti 3 éves volt... Ah... Azért Palika még nagyon csepp a 1,5 évével, no ő igazán "energiavámpir" tud lenni abban az értelemben, hogy totál kiszolgáltatott és még rá sem tudsz dörrenni, hogy bakker, 5 éves vagy, hát oldd meg.)
      No mindegy, biztos mások vagyunk, de most akkor aki dolgozik, el tudja képzelni, hogy hétvégente meg két napra elmegy egyedül valahová? Akkor minek a gyerek a képbe?

      Törlés
    2. Azt még akartam mondani az előbb, h a munka azért baromira nem me-time, de amúgy néha-néha szuper a gyerekek nélkül lenni (jó, nem minden hétvégén, nyilvàn).
      Szerintem amúgy nem mindenkinek azonos a szabadsàgvàgya, ilyen egyszerű, ràadàsul nem tudhatod a gyerek előtt, hogy milyen lesz gyerekkel: szóval simàn lehet, h aki egyfolytàban tàvol akar lenni tőlük, az bànja, h gyereket csinàlt.

      Törlés
    3. (És szerinten egy rossz kapcsolat is csak erősíti a menekülési vàgyat)

      Törlés
  2. Ez nekem is furcsa. Persze értem azt is, amit Molly ír, de... de igen, nálam pár óra különlét után is az van már, hogy ölelgetni, simogatni akarom őket. Ha aznap sokat voltam külön Rebbától, akkor vele vágyok aludni és simogatni a pocakját/hasonlók. Pedig nem szeretek emberekhez érni egyébként, de a saját ivadékaim mások.
    Aztán lehet, hogy csak, mert még kicsik és mert még nem dolgozom.
    Mikor másnál alszik... hát én sírni tudnék másnapra, úgy hiányzik. Feszül az én lelki köldökzsinórom is? (Hasogat a lelki placentám. :-D)

    VálaszTörlés