Oldalak

2015. november 20., péntek

Én csak lesek, hogy mindenki már karácsonyi lázban ég, atyaisten, megint le vagyok maradva, még se menü, se ajándékok, de még csak terv sincs, ki mit kap, egyelőre gyűjtöm az ötleteket és ennyi.
Ma Peti nem volt suliban, mert nagyon ronda szárazon köhögött reggel, úgyhogy meghosszabbitottuk a hétvégéjét, de mivel láza nem volt, elmentünk a Lidl-be vásárolni és hát jajjjj, szivem szerint minden játékot elhoztam volna onnan, tök jók vannak, izgik, érdekesek, nem gagyik.
Most az online katalógust böngészem, miért menjünk vissza... Egy mágneses rajzolótáblát mondjuk elhoztam, azt mindenképp akartam Palikának (Petinek azt mondtam, megkért Santa, hogy vegyek egyet, Paja elől meg dugtuk, ne lássa meg és Peti benne is volt a játékban, fontoskodva súgta, hogy majd ő eltereli Palika figyelmét, mig kipakolok a szalagra, nehogy észrevegye az ajándékát) meg Pipi is kapott egy 160 darabos puzzle-t (csak €3 volt, na és az előbb már másodszor állt neki összerakni), de a többi játékot erőst szűrni kell, mert mondom, alig tudok választani...
Tegnap amúgy voltak Krisztiék - ő is babát vár, június elejére van kiirva, megőrülök, kell nekem egy harmadik gyerek (no nem, csak az érzés hiányzik, hogy baba van a házban, akar a halál újra terhes lenni meg tizszer kelni éjjel meg fájó cicikkel szoptatni, hát hülye vagyok én? (Khm bár mondjuk ha biztosra lehetne venni, hogy a harmadik gyerek ilyen kis Palika-jellegű lenne, akkor mondjuk jobban gondolkoznék, istenem, egy álom ez a gyerek, komolyan, mintha egy könyvből lépett volna ki: aktiv, élénk, értelmes, le nem áll, mindenhová felmászik, vásott, de közben bújós, nevetős, jó kedélyű és ha baja van, elég megölelni és újra ragyog, hjajjj, no vele* könnyű, maradjunk ennyiben)).

* Egyébiránt ahogy egyre több gyereket látok, ismerek meg, rá kell jönnöm, hogy Peti is elég könnyű természetű, vannak "gondok" vele (pl iszonyatosan érzékeny, egyre jobban, kis mimóza, folyton rágódik valamin és nem igazán rugalmas, szereti, ha az van, amit ő mond (ki nem?), sokszor olyan, mintha tojásokon lépkednél, mikor itthon van), de mondjuk nem mindig nehéz gyerek, szorgalmas, értelmes, humoros, óriási az igazságérzete és ha megérti az érveidet, abszolút szófogadó. (Nála amúgy ez a kulcs: ha nem magyarázol el neki mindent, ha nem látja a logikát a kérések, parancsok mögött, akkor kész, nem csinálja. Az a baj, hogy sokszor se erőm, se időm magyarázgatni, szeretném, ha BÁMM, tenné amit mondok, de a lelkem mélyén tudom, hogy tulajdonképp ez tök jó tulajdonság, hogy megkérdőjelez mindent, hogy nem engedelmeskedik vakon, hogy kételkedik... Eh... Nehéz ez az egész, erre miért nem figyelmeztet soha senki, hogy a szülőség ilyen nehézségekkel jár?! Hogy az egész egy oltári nagy puzzle (már hogy maradjunk a kirakós témánál), folyton változó darabkákkal, anélkül, hogy egyáltalán tudnánk, mit kell kirakni?)

17 megjegyzés:

  1. Én is voltam ma Lidl-ben és Rebba is kapott egy puzzle koffert 4féle kirakóval 3,99 buznyákért.
    Neki már megvettem az ajándékát karácsonyra, de még tudnék vagy 6félét... Aztán majd úgysem játszik eggyel sem persze 2 napnál tovább. :-(
    De, hogy Damiannek mi legyen? Lövetem nincs.
    Egyelőre ennyi nálunk a karácsony... Jah, meg vettem szintén Lidl-ben színes cukordíszt a mézesekre.
    Kéne szerválni koszorú alapot, mert azért Advent a nyakunkon van már!

    A harmadik gyerek meg... Én most még épp a ki akarok törni a rabságomból korszakom élem a másodikkal. :-(

    VálaszTörlés
  2. Igen, amúgy a mai fiataloknak mindenük megvan. :) Pont azt beszéltük tegnap, hogy mi karácsonyra anno egy játékot kaptunk kb, a többi mind hasznos cucc volt, tréningruha, ilyen pulcsi, olyan szoknya. Ennyike.
    Nálunk Petinek a Lego tuti, Palika meg apróságokat kap, gyurmakészlet, ez a mágneses rajzoló... Meg amit fenn irtam, nem is emlékszem.
    Nekünk évek óta ugyanaz a koszorúnk. :P Középen csak a gyertyák változnak. :)

    Jaaa, kitörni én is ki akarok, mondtam, hogy 3. jöhet, ha 39 éves leszek és lesz pár év munka mögöttem és látom, merre tovább, mi az utam. Ha 3-4 év múlva sem lesz meg, mi leszek, akkor is kilőve a 3. gyerek dolog, mert csak szenvednék... Ha már megvan az út, 1-2 évre parkoltatni tudom még magam a 3. miatt, ha nagyon akarjuk. Ha nincs, akkor nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rebba is playmobilt kap. Állatkórházat. Abban jó sok dög van és igazából szinte bármilyen állatos playmobillal bővíthető. (Pl. ha a nagyszülők is akarnak adni valamit. Illetve az adventi naptárhoz vettem két pici állatos Playmobilt, amit szétszedek. Egyik nap egy cica, másnap a kosara és így tovább.)

      Törlés
    2. A playmobil az nem összeszerelős ugye? Nálunk egy az egyben kimaradt... Az ilyen figurás játékok egyszerűen nem kötik le egyiket sem. (Alvóállatka is ismeretlen nálunk.)

      Törlés
    3. Minimálisan összeszerelős.
      A pszichológusnál nagyon ilyenekkel játszott, azért gondoltam rá.
      A plüssökkel egyébként ő sem igazán törődik. Egyedül a Bambikája az, aki életre kelt.
      Anno nekem sem volt playmobilom, de ez most valahogy bejön és nézi is reggel a tv-ben a reklámját, tetszik neki, fent van a Télapónak küldendő listáján.

      Törlés
    4. nekem volt playmobil varam kozosen a tesommal es imadtam. :-D
      nalunk mar minden megvan, diszek, adventi naptar, karacsonyi ajandekok a gyerekeknek stb.
      de itt mar elkezdodott a szezon es elvileg dec 6 hozza a Mikulas az ajandekot. mondjuk az meg nem teljesen vilagos, h akkor 24-en mi lesz...
      vagy hogy lesz.

      Törlés
    5. Tényleg! Apropó külföldiek... Ti ezt a Mikulás, Santa/Télapó, Jézuska problémakört hogyan oldjátok meg?

      Törlés
    6. Múltkor ezt kitárgyaltuk az irországi fórumon és mindenki dicsért, milyen jól kidolgoztuk, haha, pedig nem egy túl fifikás dolog...
      Nálunk az a mese, hogy 6-án benéz a Télapó / Santa az ablakon hogy viselkednek a gyerekek és itt hagy némi kis apróságot (csokit, nagyon apró ajándékot), majd 24-én visszatér és a karácsonyfa alá teszi az ajándékokat egy óvatlan pillanatban.
      A fát mi együtt diszitjük, 24-én délelőtt (de lehet, hogy felállitjuk előbb, mert az vicces és itt úgyis mindenki 8-a körül állitja a fát) és egyikünk egyszer csak a fa alá csempészi a cuccokat. Ajándékozás 4-5 körül, hogy maradjon idő játszani.
      (Filózom, hogy 25-én reggelre jöjjön Santa, mint mindenhol, de ez még alakulóban.)
      Szóval idéntől Mikulás = Télapó = Santa = Father Christmas, aki karácsonykor ajándékoz. Szánon jár, kizárólag sötétben, piros kabátja van és fehér szakálla. Az utcákon látható sok Santa csak segitő.

      Törlés
  3. meg filozunk rajta. jezuska sosem volt, angyalkak voltak... a Telapo meg...hat, elsore nem akartak elfogadni, mert khm...elegge maskepp nez ki. Bucka kozolte, h ez nem a Telapo, ez egy romai?!
    most mar elvannak ezzel, holland kaja, holland iskola, holland telapo. az iskolaban volt is mar az unneplese, aminek resze volt, h a manoi osszeborogattak a jatekokat, es Bucka aggodott, h a mi lakasunkban is rumlit csinalnak majd. abban maradtunk, h a cipok melle az ablakba kirakunk egy holland levelet is, h ne engedje nekik. irok majd ma ha lesz idom egy bejegyzest errol.

    VálaszTörlés
  4. Én alapvetően nem vagyok túlságosan karácsonyi hangulatban még, de játékokat imádok vásárolni :D Főleg lányjátékokat. Egészen szofisztikált ez a biznisz, én mondom :D Biztos a fiús játékok is, főleg később, de abba még nem ástam bele magam. Bálint még félúton van a bébi és a kisfiús játékok között, elég nehéz volt neki választani. De azért sikerült :D
    Nálunk a menü minden évben ugyanaz, és ezen nem változtatunk. Max apró dolgokban, de az meg közben alakul. Én szeretem ebben az állandóságot, plusz nem állok neki kísérletezni, pont karácsonykor.
    A házat nem szeretném feldíszíteni november végénél hamarabb, akármennyire telepakolták az üzleteket már október elején (nevetséges....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is december elejére tervezem a ház dekorálást, no jó, lehet jövő hétvégén megcsináljuk, az még november vége...
      De hogy idén mennyire nincs karácsonyi hangulatom, félelmetes!
      A gyerekek ajándékai, az ötletek kb megvannak, de egymásnak mit?
      Gőzöm sincsen...

      Törlés
  5. Nálunk az van, hogy egész évben gyűjtjük az ajándékokat, amiről tudjuk, hogy szeretné és éppen jó áron van. Eldugjuk, és amikor valamilyen ünnep van, előveszünk egyet. Már a nagyszülők sem vesznek semmit, hanem átvesznek tőlünk valamit a raktárból. :D

    Menüben nem gondokolkozom, ebből valahogy sosem csináltunk nagy ügyet. Tavaly is valamilyen olaszos tészta volt, ami gyorsan megvan. Idén rendhagyó lesz, mert egyrészt már harckészültségben leszünk, mert sosem lehet tudni, másrészt velünk lesz anyu is, ő meg hoz egy halom kaját.

    Hozzán a Mikulás jön 6-án, a Télapó meg 24-én. Jézuska sosem jött, az angyalkákat a tesómék kezdték, mert a férje családjában az a módi, de én elzárkózom tőlük. Kicsit bekavar, hogy a Mikulás meg a Télapó egyforma hacukában nyomja, de eddig mindig kivágtuk magunkat.

    VálaszTörlés
  6. Mikorra is vagy kiirva?

    Tavaly még nálunk is különböző volt Mikulás meg Télapó, idénre egyesültek. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D

      Elvileg jan. 23, de ha leszámoljuk a 2 hetet, ami az ikrek esetében szinte papírforma, akkor jan. eleje-közepe (Gergő szülinapja, jeeee), de akár dec. legvége is lehet extrém esetben. Szilveszteri bulit mindenesetre nem szervezünk, esetleg itthon. :D

      Törlés
    2. Szupi, en januar 16ra voltam kiirva asszem Palikaval, de folyton valtoztattak. :D
      Szep evkezdesetek lesz. :))))

      Törlés
    3. Az biztos. :) Szilveszterkor már iderendeljük anyut, ha Karácsony után egyáltalán hazaengedjük. :D

      Törlés
    4. :D Hűűűű, emlékszem milyen volt 2013 karácsonya-szilvesztere nekünk... Hozzám sem lehetett szólni, totál idegbeteg voltam, fostam rendesen, mi lesz.
      Aztán túléltük. :D

      Törlés