Oldalak

2016. június 20., hétfő

Hétvégi móka

Csütörtökön tehát sirtam-rittam, mi lesz most velem, hol találom meg magam ebben a farkasveremben.
Pénteken reggel hivott Maru, hogy vasárnap lesz C. szülinapi party-ja, menjünk. "Imádom" az ilyen spontán megmozdulásokat, rohanhattunk reggel Palikával ajándékot lőni, mert tudtam, hogy máskor nem lesz rá időnk. A Nutgrove-ba mentünk ezúttal is, az Argosban felkaptunk egy Knex-et és mivel olcsóbb volt, ha kombináltuk valamivel, vettünk Sebinek is egy aquadoodle-t, hiszen lassan megyünk haza és nem illik üres kézzel találkozni a tesómékkal ugye... Az Argos után még bevásároltunk a Tesco-ban, benéztünk a Dealz-be, vettünk képeslapot és csomagolópapirt Christiannak, majd rohantunk haza, hogy időben odaérjünk Petiért a suliba. Délután úgy volt, hogy T. hazajön munka után, én pedig találkozom Mónikával és ő lesz a második Pro Bono kliensem, de mivel hamarabb végzett, mondtam neki, hogy menjen haza inkább, ne várjon rám egy órát és igy is lett, lecsúsztam hát róla.
Szombaton korán keltünk úgyhogy fél 10kor már Bray-ben voltunk: kipróbáltunk egy új fagyist (nekem tetszett, T.-nek nem annyira), majd lementünk a partra kavicsozni és utána még elsétáltunk a játszóra is mókázni. Igazi idilli kis délelőtt volt, imádtam, az idő is jó volt és a gyerekek is viszonylag kezelhetőek voltak. Ebéd után elmentem a második Pro Bono ülésemre, majd hazafelé beugrottam a Tescoba és igyekeztem lőni valami Apák Napi meglepit T.-nek. Nem jártam sikerrel sajnos, mert vettem ugyan egy pólót, de természetesen kicsi lett, mint mindig... A délután / este elég nagy rosszkedvben telt, mert Peti véletlenül belelökött egy pohár kólát az arts & craft-os dobozba, mi pedig úgy éreztük teljesen kudarcot vallottunk szülőként. (Nem azért, mert felrúgta a kólát, de ez most hosszú.) Este irtam a Learner report-om és a Pro Bono naplóját, durva, hogy minden estém a kurzussal töltöm, erről mondjuk nem volt az elején szó, hogy ennyi házi feladat lesz... Éjszaka Palika betaknyosodott, vagy négyszer ébredt keservesen sirva, teljesen bedugult orral...
Vasárnap mivel jó későn keltünk, az eső is esett és Pajának is hőemelkedése volt, nem mentünk sehová családilag. Én itthon főztem és mig T. elment zongorát nézni a városba, csináltunk egy kis Apák Napi meglepit a fiúkkal illetve becsomagoltam Christian szülinapi ajándékát. Fél 2 körül T. megjött, felköszöntöttük (kapott egy dizájnos kézkrémet is, mert mindig azon sir, hogy reszelő a bőre), majd Petivel leléptünk a buliba. Nagy móka volt a party, mert esett az eső keményen és kültéri volt ugye a program (ezt a baromságot, Irországban kültéri szülinapi party - bahhhhh, ehhez mennyi ész kell, komolyan, főleg úgy, hogy az Airfield Farmnak vannak fedett területei is, mennyiből tartana rossz idő esetén nem kivinni a gyerekeket, hanem elszórakozni velük a nyitott, de fedett területen...) és a vezetők úgy csinálták végig a party-t, mintha verőfényes napsütés lenne: végigjártuk a szomorúan ázó állatokat, tocsogtunk a térdig érő vizes fűben Bug Hunt cimén és kerülgettük a 10 centi mély pocsolyákat... (Volt egy kislány, akit a szülei elküldtek egy szál pólóban. És vászon tornacipőben. Szerencsétlen csavarta a vizet a zoknijából meg a cipőjéből is, mikor végre tető volt a fejünk felett... Én mondjuk nagy koponya voltam: vittem Petinek váltócuccot, száraz nadrágot, zoknit és másik cipőt is, örült is neki, mint majom a farkának, mert teljesen beázott ő is...) No szóval 2-4ig tartott a buli, az esőtől eltekintve jó volt, legalább eltelt a délután. Az este a szokásos mederben folyt: a gyerekek vadultak (Palika láza lement), T. zongorát keresett, én meg vártam, hogy jöjjön már az este és kezdhessem a tanulást.
Ma hétfő van, Pipinek nincs suli, úgyhogy délelőtt bementünk a Céghez. Valami oknál fogva Peti imádja, ha bemehet T.-hez, hetek óta extázisban volt már, mindenkinek ezt mesélte, sőt, még Palikának is átadta az izgalmat, úgyhogy ma reggelre már ő is teljesen bezsongva várta a fél 11-et, mikor végre beléphettünk az Álom Kapuján. 1-ig maradtunk, a szokásos köröket nyomtuk: video call, mini golf, billiárd, tetőterasz, ebéd. (Ez utóbbi mindig olyan stressz, mert egyrészt sokféle kaja van ugyan, de általában nem a gyerekek izlésének megfelelő (pl csipős, rengeteg zöldség, hal, rák, kagyló, sushi) másrészt meg ezzel a két örökmozgóval baromi nehéz kulturáltan enni: maszatolnak, malackodnak, Paja két perc után megunja a dolgot és mászik mindenfelé, egy szóval totál káosz az egész és általában az a vége, hogy mi magunk nem eszünk, csak pár falatot, inkább etetjük a gyerekeket és próbálunk minél hamarabb távozni, annál is inkább, mert borzasztó zűrzavar van ám ebédidő alatt az ebédlőkben több száz (ezer?) dolgozó eszik egy óra alatt, lépni nem lehet sokszor a tömegben... Nekem amúgy ha bemegyünk a Céghez, mindig hányingerem lesz, egyszerűen képtelen lennék ilyen dolgozni, öreg vagyok vagy buta, nem tudom, de nagyon stresszel ez a közeg, inkább elgályáznék egy kis családi vállalkozásban, az való nekem, nem ez az őrület.)
Na off I go, a héten két délután vagyok "ügyeletes" az Aware-nél, ma meg szerdán... A héten még el kell olvasnom egy könyvet, irnom kell(ene) két book assignment-et, holnap délelőtt lesz egy Pro Bono session-om, arra fel kéne készülni, ha vége, meg kell irnom a naplóját és még keresnem kell egy klienst a hétre csütörtök estére és akkor mondhatom a szombati kurzuson, hogy behoztam magam...  
Képek:
Ez sok kapcsoló

Koncentrál...
Itt most voltunk először, ez jó kis terem

2 megjegyzés:

  1. Azért ír szülőként így elengedni a gyereket... Háááát...

    VálaszTörlés
  2. És az mikor pelenka nélkül lógatják a bébiket a tengerbe, miközben nekem széldzsekiben vacog a fogam? :D (És a tenger meg van vagy 12 fok. :D )

    VálaszTörlés