Oldalak

2016. szeptember 12., hétfő

No és a suli.
Peti tehát senior infantos most már, ami azt jelenti, hogy az eddigi terem helyett a suli háta mögé jár, ahol van négy konténer - és igen, ők az egyikben tanulnak. Az udvaruk sem a gumilapos már, mert a konténerek között van egy picsányi betonudvarka és hát ők ott vannak a szünetekben és a tesi órákon is. (Már ha nem esik az eső nyilván. Mert ha esik, tévéznek benn. A konténerben.)
Végezni továbbra is 1.30kor végez, a suliban pedig sajnos idén sem tudnak sem napközit, sem semmiféle foglalkozást biztositani. (Tömegsport. Rémlik valami?) Ahogy irtam, az elhozatal gáz, a suli mellett ugyanis épitkezés zajlik (az új épület épül), darukkal meg minden és az úgy van, hogy eddig, ha esett az eső, mehettem kocsival, megálltam a zöld háromszög alsó csücskénél, Pajával a karomban átrohantam a zöld rész átfogóján, beszaladtam a vörös udvarra, kikértem Petit és szaladhattam vissza a kocsihoz, most viszont az iskolát megkerülve, a Haddington Place-n át érem csak el a kis udvart és úgy a konténereket, ergo az autóval érkezés kizárva, mert ha valami Isteni szerencse folytán találnék is parkolóhelyet a St Mary's Road-on, leparkolnám ott a kocsit, de mire beérnék a suliig, Pajával a karomban nyilván, tuti leclampelik a kocsit, mert folyamatosan járkálnak arra a közterületisek. (Jegyet nem tudok venni, mert kb fél km-enként van parkolóóra, mire elmegyek a parkolóóráig a Baggot Street-ig meg vissza, kétszer megjárom a sulitávot...) Szóval ha esik, szivás. Ha nem esik, akkor sem kellemes, mert a sulit megkerülni életveszély, két utcácskán kell végigmenni, hogy elindulhassunk haza, a járda kb egy méter széles, babakocsi alig fér el, az út pedig két irányú (!), de valójában olyan keskeny, hogy csak egy autó fér el - és bizony még igy is sokan kocsival jönnek a gyerekekért és szó szerint a beragadt kocsik között kanyargunk a babakocsival, miközben Peti Hugoval rohanva és cikázva (!) már a világ végén jár. Minden délután rekedtre orditom magam, hogy lassitsanak, álljanak meg, mert kurva veszélyes ez az egész, én nem tudok lépést tartani velük a babakocsival, mert szűk az út, nyilván szembe is jönnek, nem tudok úgy manőverezni, mint ők futva, úgyhogy katasztrófa ez az egész rendszer. Nem is értem, miért nem lehet lezárni a francba a két kis utcácskát, hogy csezd meg, ez van, ne gyere kocsival, oldd meg máshogy, mert esküszöm minden nap hálát adok az égnek, hogy anélkül hazaérünk, hogy valakit elütne egy idióta. Nagyon gáz, tényleg. Otthon az ilyen tuti nem menne át, max valami kis elhanyagolt putriban, nem pedig a főváros elitnegyedében. Áh.
És ekkora az udvar. Meg ilyen:
Ezt a sarokból fényképeztem, nem tudtam hátrébbállni. A fehér csik a felezővonal. A piros kör pedig az udvar széle. Hát igy. Szipp. 
Pár kép az odautunkról:
Már itt indul a bosszúság, dizel benzinkút az út mentén (!), járdán várakozó autók, csak úgy lehet kikerülni őket, ha az úttesten tolom a babakocsit (van, amikor 3x ennyi autó áll itt és persze van forgalom)
A konténerek. Nem tudom, tűz esetén hogyan evakuálnak 6 darab 30 fős osztályt egy ekkora résen át...
Ekkora járda vezet a sulihoz, a gyerekek cikáznak, rohannak, én loholok utánuk babakocsival, gyökkettővel...
... de az úttesten sem tudok menni, mert az is ilyen széles és ez az út kétirányú (!) tehát általában sorban állnak az autók, várva, ki kezd el kitolatni az utcából

4 megjegyzés:

  1. már akartam kerdezni, erre a közlekedési remalomra a bringa nem megoldás? egy ilyen babboe például, van teteje is, uh esőben is használható.

    VálaszTörlés
  2. Úgy érted a school run-nál? Vagy úgy általában?
    A sulinál az a baj, hogy az utak iszonyú szűkek (mint mindenhol a városban, kivéve a körülöttünk lévő 2-3 utcát - ami persze nem a sulinál van) és baromi veszélyes a bicózás, mert 1) nincs normális bicikliút sehol (parkoló autókat kell folyton kerülgetni, ha van is bicikliút) 2) nagyon rossz a bicajosok hire (jogosan, mert nem ismerik a piros lámpát pl, baromi veszélyesek, fülükben a fülhallgató és hátranézés nélkül bejönnek eléd), szóval nem kimélik őket az autósok sem...
    A Babboe jónak néz ki, de megint a szűk utcák meg túl clumsy erre...

    VálaszTörlés
  3. A mi sulink is nagyrészt konténerekből áll. Elsőre fura volt, de a 10ből, amit megnéztem, mind ilyen volt, úgy látszik, errefelé ez a menő :D

    VálaszTörlés
  4. Jajjj. De legalább ideiglenes lenne... Nekem erről mindig a fesztiválos mobilwc-k jutnak eszembe. Hasznosak, de hát na.

    VálaszTörlés