Oldalak

2016. október 17., hétfő

A hetünk meg nem kezdődött valami fényesen... No semmi extra, csak olyan béna volt ez a nap eddig. Reggel, mikor felkeltem, az egész bal arcfelem fájt, de igy a homlokom, a szemem, a fogaim, minden, plusz a bal orrlyukam totál be volt dugulva: szóval újra visszatért a sosem elmúló arcüreggyulladásom, szuper... Délelőtt a Deer parkba mentünk, mert a nap tűzött, de olyan rohadt hideg és nedves volt minden, hogy 15 perc játszózás után úgy döntöttem nem szenvedünk tovább, elugrunk a Dundrumba fogkrémért, mert amit Paja szeret, az csak a Health Store-ban van, ami két helyen kapható a közelünkben: Blackrock-ban és Dundrumban, de az előbbi üzlet nagyon kicsi, még sosem láttam ott ezt a fajta fogkrémet, maradt hát az utóbbi, mert ott még mindig volt, igaz, ott meg €2-t kell fizetni a parkolásért. Sebaj, egyszer élünk, elmentünk hát Dundrumba, erre vajon volt ez a fogkrém? Természetesen épp nem... Ezek után átmentünk a Penneysbe, ahol Palika nyomta a szokásos öleg-öleg szövegét, miközben szerettem volna neki venni egy sapkát, de persze fel sem próbált egyet sem, mert miért is, mire egy 7-13 éves korig méretezésűvel végre megközelitettem a fejét - és bazmeg kicsi volt! Egy 2 éves gyerekre! Azt hittem szétrobbanok. (Annál is inkább, mert Paja kinézett magának egy 6-12 hós sapkát és azt szerette volna minden áron felvenni, de kb az öklére lett volna jó, majd mikor mondtam, hogy oké, akkor én megyek, ő meg itt marad, éktelen sirásba kezdett, amit még vagy 10 percen át nem hagyott abba, úgy megsértődött.) Végül nagy nehezen sikerült elterelnem a figyelmét, abbamaradt a sirás, én pedig gyorsan lekaptam az akciós fogasról két egyforma inget* 7-8 és 4-5 éves méretben (ez lesz szerintem a karácsonyi felsőjük egy-egy fekete mellénnyel) meg egy pamutpizsit 6-7 éves méretben és diadalmasan mentünk a pénztárhoz, mintha mi sem történt volna. A 3 cuccért összesen €10-t fizettem, király, ez legalább jó volt. Mivel ekkor már dél volt, elindultunk haza, majd kiderült, hogy a parkolás €3, pedig ha 1,5 órát voltunk, sokat mondok. Na mindegy, eddig sem jártunk sokat Dundrumba, ezután sem fogunk, de basszus eleve egy darab fogkrémért mentünk összesen, ami kvázi csak ott kapható a városban, szóval ha épp nem veszünk pár akciós ruhát, akkor €7,5-t fizettem volna érte (€4,5 a fogkrém + €3 parkolás), hát jézusom, mi a rablás, ha nem ez?! Asszem sürgősen keresni kell Pálnak valami más fogkrémet... Ezek után mikor menni kellett Petiért a suliba, természetesen elkezdett ömleni az eső, úgyhogy kénytelenek voltunk kocsival menni és ezer km-re megállni a bejárattól, vihettem Paját kézben a fájós arcommal az esőben, isteni volt, tényleg.

Hát itt tartunk. Délután Aware, Tesco rendelés, mosás, teregetés, hajtogatás - igen, ez egy új hét. (És közben fáj a fejem és be van dugulva az orrom, jaj. Aludni akarok!)

Ja, jó hir viszont, hogy az új kulacs, a Sistema még nem folyik szombat óta... Pipinek pedig ilyet szeretnék, hátha ez is jó. (Biztosabban záródónak tűnik, mint a Sistema.)

*

3 megjegyzés:

  1. Jobbulast!
    Nagyon vagany ingek!
    Azert eleg szep parkolodijak vannak feletek, hallod...de mondjuk a fogkremen is meglepodtem.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, ma reggel már a derekam is fájt, öregszem vagy mi. :D

    A parkolódijak nagyon gázak, a központban meg amerre mi lakunk €2,9-€3,6 óránként, de a puttóbb környéken is €2 körül van.
    Ami még nagyon beteg, az a busz. Tőlünk gyalog a Grafton street (fő sétáló- és bevásárlóutca) kb 25 perc, a busz pedig csak kb 10 perc gyaloglásra áll meg (vagyis félúton) és egy útra basszus €2,7. Oda-vissza €5,4 a buszjegy úgy, hogy simán letalpalod. o.O Ezért nem megyünk mi soha a központba, mert busszal menni röhejesen drága (amellett, hogy 20 percenként jár a busz :D ), ha meg kocsival mennénk még ha találnánk is parkolóhelyet, fizethetnénk óránként átlag €3-t a parkolásért.
    (És akkor nagyon röhögök, mikor egy €5-s használt cuccnál rákérdeznek, hogy a központban tudunk-e találkozni. LOL. Hát nem.)

    VálaszTörlés
  3. Remélem azóta jobban!

    Vagányak ezek az ingek!

    VálaszTörlés