Oldalak

2016. október 11., kedd

Amúgy irtam a hétvégén én is karácsonyos listát, ott van fönn, ott könnyen megtalálom mindig. Nagyon durva, hogy megint itt tartunk, karácsony, atyaég!
T. megint meglebegtette, hogy a Nagyi nem vehet ki szabadságot már, úgy hogy úgy gondolta vesz jegyet december 19től 27ig, amitől nekem az agyam elszállt, mert a franc essen bele, már megint úgy próbált meg intézkedni, hogy engem meg sem kérdezett! De tádááám, résen voltam ám és még időben leállitottam őket, hogy csak ne tervezgessenek, itt csak a testemen keresztül lesz közös Szentestézés, hát nézze már meg az ember.
Nem értem amúgy, ezt minden évben eljátszunk, hogy nem-e lehetne-e hogy már 19-20 körül iderepül a Nagyi - hát nem bazmeg, ezt már huszonötezerszer elmondtam, nem és nem, én négyesben szeretnék karácsonyozni, a Szilveszterről már lemondtam, abba már belenyugodtam, hogy 6 éve mindig együtt Szilveszterezünk, hármasban (ez mennyire szánalmas, nem?), akkor nehogy már az egész Karácsony előtti készülődést meg magát a Szentestét romantikus ötösben töltsük...
Azt sem értem, hogy hogy merülhet fel egyáltalán ez a kérdés?!
Végül december 26-január 6ig jön a Nagyi, hát igy jártunk, Szilveszterkor és Paja szülinapján is itt lesz hát, de sebaj, majd megint megyünk bowlingozni meg kocsmázni Artúrékkal*, jó lesz az.   

* Ezek meg! A. haza megy a lányokkal karácsonyozni, Gyöngyi meg marad itt, mert neki "nem volt kedve menni"... Ráadásul A. december 31-én lesz 40 éves. Lehet én vagyok már teljesen begyepesedett rabszolga, de hogy a pics*ba lehet külön tölteni a karácsonyodat a gyerekeidtől? Az, hogy A.-val már utálják egymást, az egy dolog. Akkor küldje haza őt és hello. De hogy a lányokat is elengedi vele haza? (Mikor T. erre rákérdezett, A. azt mondta, hogy persze, hogy elengedi, hiszen ő nem tudná őket ellátni egyedül... 7 és lassan 5 éves a két lány és tipikus csajok: egy szót sem szólva szinezgetnek és gyurmázgatnak minden este és hétvégén. (Ezt is A. mondta.))

13 megjegyzés:

  1. Őőőő, mármint Gy.nem tudná egyedül ellátni a SAJÁT gyerekeit egyedül??? De az apa igen...ejha...

    Karácsony: tökre megértelek, hogy nem akarsz átjáróházat, igazad is van.

    VálaszTörlés
  2. Hát ez az, nagyon durva... :( De ez állitólag mindig is igy volt, szülés óta mindent A. csinált kb szoptatáson kivül. Minden éjjel rajta aludt az idősebb lány pl. És ő főz, ő vásárol, ő hordja a lányokat mindenfelé. Ja és ő takarit is. o.O

    VálaszTörlés
  3. Azért Gy. - bocsi, de... - eléggé gáz! Bár ismerek én is ilyen nőt kettőt is.

    Ne is menjen Szenteste a Nagyika!
    Én pl. azt sem akarom, hogy Bunny nagy karácsonyi ajándékába beszálljon. ( Főleg, mert mindig csak mondja, h beszállt, aztán elfelejt fizetni... ) Azt én találtam ki és tőlünk fogja kapni Zemberrel, kész! Nem kell ő is a képbe!
    Nekünk szentesténk nem lesz négyesben még pár évig, de ha Zember hazaér 25-én, én is négyesben akarok lenni!

    VálaszTörlés
  4. Igen, szerintem is gáz - és forditva is az lenne, ha mindent a nő csinálna. Oké, nálunk sem felezzük a munkákat, de T. azért takarit, vasal és palacsintát is süt. :D Nem is értem A. miért engedi ezt... De pl ő viszi a gyerekeket is mindenhova hétvégente, úszni, különórákra... Miután bevásárol és megfőz. o.O

    Óóóóó, nem jön haza az Ember karácsonyra? :( (Úgy értem 24-re, nekem az a karácsony. :D ) Az úgy kemény. És nyilván, hogy 25-én négyesben legyetek, mi más?!

    VálaszTörlés
  5. Ó, hát sosincs otthon 24-én. Ezt mi már megszoktuk...
    A 24. este az céges program és nincs felmentés.
    Majd, ha annak vége, akkor indul haza és 25-én vmikor érkezik. Kicsit tolódik nálunk a Szenteste így majd.

    Akit én ismertem, ott is így volt: volt, h apukát a melóhely előtt várta már anyuka a kölykökkel, hogy lepasszolhassa őket...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Apuka vacsoráztatta őket, vitte őket mindenhova.

      Törlés
    2. :( De milyen "program"? Miért pont 24-én?

      Aha, igen, ez megy. Munka után A. hozza el a gyerekeket after school-ból és ő vacsiztatja, szórakoztatja őket fürdésig, amikor megfürdeti őket és lefekteti.

      Törlés
  6. Nos, ez ilyen közös céges vacsora. Ugye sokaknak nincs családja, ezért ilyenkor, karácsonykor a Cég a családod és együtt ünnepeltek. Szóval, h senki ne legyen maga...
    Valahol persze ez tök jó, csak családosként nem. De ezt el kell fogadni, ez egy ilyen élet.
    Ilyenkor mindig azokra gondolok, akik amúgy magukban innénak, tévéznének egy csopában és szomorkásan töltenék az ünnepet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaaaaa, értem. Nyilván sokaknak nincs családja még, ezt el is felejtettem.
      Mondjuk T.-éknél is van karácsonyi vacsi, de szándékosan 17-18 körül, hogy aki hazamegy a saját országába 22-23-án, az is ott tudjon lenni. Én eleve bevallom hülyét kapok a munkaidőn kivüli csapatépitéstől is - mondjuk hálistennek már nincs sok, az elején még volt, lehet T. már csak nem idegesit vele :D mert az egészet olyan bénának érzem.
      1) Ha a kollégáid haverok, szereted őket, akkor csinálsz velük külön munkaidőn kivüli programokat a családoddal együtt úgy is.
      2) Ha nem haverok, mert nem jó fejek, miért kéne a szabadidőd velük tölteni a családod helyett?
      3) Ha össze kell csiszolódni a munka érdekében, akkor csiszolódjatok munkaidő alatti csapatépitéseken. :P
      Szóval nekem ez a munkaidőn kivüli csapatépités család nélkül totál vörös posztó. (Most nem erre a karácsonyra gondolok nálatok pont, persze ez neked szivás, de egy szinten érthető, hogy hát igen, vannak a totál magányosak és próbálnak "családként" szolgálni nekik is...)

      Törlés
    2. No igen, de a fegyveres erős azért más kérdés, mint a gúgöl...
      Itt vannak szervízek, missziók, tradíciók etc etc.

      Tudod, x év szolgálat alatt nincsen külföldi eltáv, van, aki nem teheti meg, h pl Chilébe hazamenjen karácsonyozni, vagy kőrözik otthon... etc. Ezek miatt van az, hogy akkor ilyenkor a Cég a családod. Tehát ez más, mint egy karácsonyi céges vacsora.
      Vannak itt is tradíciók, hetekkel korábban már készülnek.
      Érdekes téma amúgy.
      Pl. Betlehemet építenek a szakaszok egy adott témában és az egy verseny is. Van, aki élő Betlehemet ad elő. (Mindig van benne egy pici igazi Betlehem, de a Cég is jelenjen meg.)
      Vannak annyira jók!!!
      Illetve este a vacsorán az alacsony rangúak kifigurázzák a feletteseiket egy műsorban. Sajnos azt mi nem láthatjuk, csak a Betlehemeket mehetünk be megnézni napközben 24-én, illetve van, mikor bent ebédelhetünk. Ezt ezrede válogatja.

      Jah! És van a Cégnek családi karácsonya is 20. körül, amikor van Papa Noel és ajándékok is a Cégtől a gyerekeknek. Nem szokott ócska lenni a kínálat - te választasz előre egy listáról kettőt és egyet megkap a gyerek Papa Noeltől + zsúr + animátor... etc.

      Törlés
    3. Érdekes tényleg! És olyan furcsa, földi halandóként tök durva belegondolni, hogy vannak, akiket köröznek otthon és azért nem mehetnek haza. o.O És ők ott dolgoznak a férjeddel!

      Törlés
    4. Hát... azért tudok olyat mondani, h leteszed a hajad, h miért körözik itthon. Mert akkora kreténség.
      Amúgy, akiket ilyen erőszakos dolgok miatt keresnek, azt már nem veszik fel a Céghez, sőt rögtön ki is adják az Interpolnak.

      Törlés
    5. Pl. tudok olyat - nem egyet - , h le akart szerelni itthon ( díszelgő alezredben - remélem jól írom - szolgált ) , de valami utolsó utáni papírt már nem írt alá, hanem kinemt a France-ba és beállt a Céghez. (Türelmét veszítette, mert szívatták, nem akarták, hogy leszereljen.)
      Aztán utólag jött, hogy dezertőr... S nem jöhet haza. A Cég megvédte, mert ez a franciák szerint nem bűncselekmény, nem adták ki, de nem mehet haza Magyarországra, míg el nem évül az ügy.
      S tudok ilyet, aki ugyanez, csak smasszer volt a Cég előtt...

      Törlés