Oldalak

2016. október 21., péntek

Jaj annyi miatt szorongok mostanság, totál le vagyok törve.
  • Először is Anyuék legjobb barátját - még gimi óta tartják a kapcsolatot, volt az esküvőnkön is, volt már, hogy nála töltöttünk pár napot mi is Pécsen és egyébként is, jóban vagyunk, na - tegnapelőtt műtötték valami mindent átszövő daganat miatt. 10 (!) órás operáció volt, még nem tudjuk, mi a helyzet vele... Sirni tudnék, ha eszembe jut, hogy lassan elkezdenek kihalni mellőlem az emberek és basszus, ennyi az élet. Megszületsz, élsz 60-65 évet jó esetben és meghalsz. A világ meg folyik tovább, mintha mi sem történt volna. Repülőgépek szállnak fel, gyerekek mennek iskolába és ennyi. Ennyi volt. Roppantul rettegek, mi lesz, ha kiderül, hogy Anyu vagy Apu beteg. Vagy valamelyik gyereket elüti egy autó vagy kamaszként megverik őket és ott halnak meg egy szűk sikátorban. Persze nem szabad ilyenre gondolni, tudom én, de félek. Sőt, ahogy mondtam, rettegek. 
  • Pajának pár napja fáj a foga. Vagy nem tudom mije. Mindig mikor eszik felszisszen és hozzám bújik, hogy jaj, nagyon fáj, nagyon fáj és remegteti magát. Próbáltam belenézni a szájába, nem látok semmit, lyukat vagy iny sérülést, de persze ez nem csoda, kb 2 mp-ig tartja nyitva a száját, annyi idő alatt meg mit látni. Holnap negyed 2re megyünk fogorvoshoz, meglátjuk, mi lesz. Már azt is sikerként könyvelném el, ha kiderülne, mi ez, ha sikerülne felmérni, van-e lyuk a fogán - ha van, hát azt el sem tudom képzelni, hogy fogják betömni. Nagyon bizom benne, hogy csak megégette valahol a szája belsejét vagy a nyelve tövét és elmúlik a fájdalom magától... 
  • T. munkahelye totál fos. Már kb 3-4 éve szenved, utálja az egészet, unja, hogy egy szélmalomharc a karrierje. Meggyőződése, hogy döntően a munkahelyi stressz volt az oka, hogy anno összeesett, ezért most azt fontolgatja, hogy ha hazamegyünk (már pedig nagyon közeleg az óra, mert egyre jobban telitődik, már szerintem túl is csordult), akkor nem fog csak úgy, simán kilépni, hanem mindenképp szeretné kicsit megszorongatni a HR-t és az irodát is és ettől is fosok, mi van, ha forditva sül el a dolog és még őt szivatják meg még jobban - hiszen bármi kitelik a Cégtől, 8 év után ezzel már mindketten tisztában vagyunk. T. igazságérzete iszonyú nagy, úgy érzi, nem tudja csak úgy elengedni a dolgokat, de én meg attól tartok, hogy csak többel kötjük be, ha kiáll egy gigarendszer ellen, amivel szemben egyszerűen nem nyerhet.
  • Mindezek tetejében, ha nagy eső van, beázik ugye Pipiék szobájában az ablak már vagy 2 éve és T. most irt a főbérlőnek, hogy jön a tél, esetleg lépjen már valamit, az visszairt, hogy miért, mi a baj az ablakkal (anyád!), mire T. irt egy nem túl kedves válaszlevelet, pontos dátumokkal mikor leveleztek már erről a dologról és belinkelt valami jogszabályt, hogy a landlord köteles kijavittatni a lakás hibáit záros határidőn belül blabla különben ejnye-bejnye és most ettől is fosok, mi van, ha a főbérlő valami kamu indokkal kirúg majd minket innen, mondván, hogy bonyolult lakók vagyunk és bakker nem tudunk hova menni. Akkora lakáskrizis van Dublinban, mint 2007-ben, nő a lufi, már nagyobb, mint valaha és gyerekkel kvázi képtelenség lakást találni mostanság. Minden, de tényleg minden lyuk azonnal elkel, amint üressé válik. A kicseszett Brexit miatt áramlanak át a UK-ből az emberek, jönnek a cégek és bakker nem értik, hogy nincs hova! Egyszerűen nincsenek lakóházak, nulla. Hetente nézem az ingatlanos oldalt, Ringsend-en négy (!) darab kiadó lakás van, azokból 1 egy hálós, 2 meg 3-4 hálós, 1 azaz 1 darab 2 hálós lakás van. Nyilván aranyáron. Ballsbridge-t, ahol mi lakunk már csak kabaré gyanánt nyitom meg, mert ahol egy 2 hálószobás lakás havi €2000-nál kezdődik (és azt amint felteszik, el is viszik, mert az átlag €2200 körül van) azon már csak röhögni lehet. A rohadék kormány meg mit tesz? Semmit. Az égegyadtavilágon semmit. Azt mondják el lehet menni Dublinból. Vidékre. Mert ott olcsóbb. Hozzáteszem persze, Dublin külkerületei olcsóbbak pár €100-val, de jelentős csökkenés csak akkor látható, ha az ember elhagyja az egész megyét. A gond csak az, hogy Dublinon kivül nincs munka. Különösen a külföldieknek nincs. Mert Irország egy nagy falu, falusi mentalitással és szolgáltatásokkal. Dublin is csak egy kisváros, főleg Pesttel összehasonlitva. Szóval ha el kell mennünk onnan, ahol most lakunk, akkor nekünk lőttek itt. Akkor mehetünk haza. És akkor lásd az előző pontot. Perlekedés, stressz. 
Hát igy.  

6 megjegyzés:

  1. Hat az elso gondolat engem is szorongat mar honapok ota, irtam is errol, csak nem mertem kitenni mert neha tenyleg iszonyu soteten latmo ezt az elmulas-dolgot. Foleg ugx h anyu mar nem el, apu meg 61 eves...

    T.itthon el tudna helyezkedni? Azert lenyegesen konnyebb lenne nektek (foleg neked), ha sikerulne, nem? Hajlik mar a hazakoltozesre?

    VálaszTörlés
  2. Tedd ki, "örülnék", ha nem érezném magam ilyen egyedül ilyen gondolatokkal, akkor nem hinném, hogy bolond vagyok. :)

    Hogy T. találna-e állást, nem tudom. Szerintem valamilyet biztos, kérdés az jó lenne-e neki. :-/ Ő amúgy menne lassan, HA nekem csak ott jó... De ezt ki tudja... Meg nem látni a jövőt, nem tudom, hol jobb pl a gyerekeknek, itt vagy otthon...

    VálaszTörlés
  3. Az első gondolat...
    Én is mindig ettől félek! Mi van, ha elköttetem magam - ezért nem teszem meg - és meghal mindkét gyerekem, mert valami baleset éri?
    Vagy hát mutter sem fiatal már... És Apa 41 évesen halt meg, ami mindjárt itt lesz. :-(
    A tehenes szomszédnak egy hete kivették a gyomra 75%-át - rák. Pedig nem egy idegeskedő típus... Banyekkk!


    VálaszTörlés
  4. Na de mi van, ha huszonévesen halnak meg? Én attól rettegek... Nem most, hanem amikor már késő szülni, mondjuk 50 felett.
    Anyukám egy barátnőjének most lett leukémiás a fia. 2 évvel fiatalabb nálunk, jár a kemoterápiára. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd!
      Amúgy a családban, akikkel nyaralni jártunk gyerekként azért van 8 év a két fiú közt, mert volt egy harmadik fiuk, aki ovis korában meghalt leukémiában. S így 8 évvel az első születése után vállaltak egy 3.-at, hogy enyhüljön a fájdalmuk.

      Törlés
    2. :( Aaaaaah. Szomorú. :(

      Törlés