Oldalak

2016. november 28., hétfő

A hétvége második napja szintén sűrű volt, délelőtt ugyan csak a Herbert Parkba ugrottunk el, ahol a fiúk oltári jót szórakoztak az össze nem söpört levelekkel ("Hóembert épitettem, levélből." - Palika igy irta le a mókát Anyunak este Skype-on), délután viszont jelenésem volt a nőgyógyásznál és volt egy coaching session-om is... Orvoshoz azért mentem, mert két hete hogy is mondjam erősen viszketek altájon (jaj nagyon szar érzés, na de nem magyarázom túl, a viszketés rossz, na) és bár 99%-ra vettem, hogy gomba (a fülem is viszket megint, csak mondom), el kellett mennem dokihoz, mert nem akartam csak úgy vaktában kenegetni a tudjukmimet. Életemben először női nőgyógyásznál voltam, nem volt rossz, de nem is volt jó nyilván, ki szeret ilyen helyekre járni. A diagnózisom egyébként megerősitette: gombás fertőzés, hurrá, repes a szivem. Kaptam krémet és tablettát is, remélem gyorsan hat, mert nagyon gáz, tényleg (még jó, hogy más tünetem nincs). Fél 2-kor végeztem a dokinál, beugrottam a Tescoba rúdsajtért (fontos, ennyi), majd átgurultam az East Wall-hoz egy Starbucksba, mert oda beszéltünk meg találkát egy lánnyal, aki megkeresett, hogy beszélhetnénk-e. Hát hogyne. Mivel még nem volt 2, mikor odaértem, beszaladtam a Mekibe egy wrap-ért és gyorsan megebédeltem, hogy tele gyomorral kezdhessem az órát. (Vicces volt, a Mekiben önkiszolgáló rendelő táblák voltak, csak be kellett irni, mit szeretnél, kifizetted és mint az Argosnál egyszer csak bemondták, hogy hohó, lehet menni a kajáért. Menő. Az asztaloknál meg nagy Ipadek voltak, ahol lehetett a Meki honlapját böngészni és volt rajta pár játék is a gyerekeknek. Mik vannak!) Na szóval a coaching. Jól ment, bár nagyon kemény volt a téma - Molly többször eszembe jutott, mert a lány története pont az volt, mint az övé: tavaly augusztusban betegségben meghalt Anyuka, most egy hónapja pedig az Apuka felakasztotta magát... Ahhoz képest, hogy 1,5 éven belül két szülőt vesztett el az emberke, igen jól tartotta magát, párszor persze elsirta magát, de ha belegondolok, hogy én hogy reagálnék egy hónappal az Apám öngyilkossága után, hát... Mindenesetre átbeszéltük a dolgot, mit érez, mit gondol, hogyan lehetne megkönnyiteni a gyászfolyamatot, ami még csak most kezdődött, ha úgy vesszük és úgy érzem, nem volt rossz ez az óra. Gyakorlásnak tuti jó volt (régebben mindig könnybe lábadt a szemem, ha sirni láttam valakit, akár csak egy filmben is, most abszolút sikerült távol maradnom az érzelmi töltéstől, tök büszke voltam magamra) és azt hiszem a lánynak is segitett, hogy egy idegennek beszélhetett a dologról.
Ez volt hát november utolsó hétvégéje, nem volt rossz, bár nem volt annyira aktiv a gyerekeknek, mint szokott, hát, igy jártak. (Ja, Peti fél 10 körül kijött, hogy fáj a hasa és hányingere van... Jaj. Adtam neki citromos vizet, törökülésben 10-ig játszottunk négy kör Guess Who-t (gondoltam fekve erősebb a hányinger) és most imádkozom, hogy ne hányjon éjjel. Csupa izgalom az élet.)  

6 megjegyzés:

  1. Óh, ez ismerős... mármint a viszketés altájon. :-( Én már csak ránézek egy idegen rötyire - nem sosem ülök rá! - már viszketek is. :-( Gombásodó fajta vagyok. :-( Mindig van otthon Canesten épp ezért...
    Füled megnézetted?
    Nálunk is bejöttek a France-ban ezek az önkiszolgáló, rendelő táblák, csak ott ki kell tenned magad elé a számos lpocskát és kiviszik neked.

    Mi a normális gyászfolyamat Part? Dióhéjban...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam ez most van először. :( Úgy tűnik tényleg öregszem vagy ez a fos klima kikészit.
      A fülem ezúttal kimaradt, még hallok vele, Daktakorttal szoktam kenni, ha viszket, akkor pár napig jó.
      Óóóó, itt nem vitték ki a rendelést, azért külön oda kellett menni. :)

      Gyász meg, hát nem kedvenc témám nekem sem. A "normális", hogy szakaszos a gászfolyamat, először tagadás, aztán mindenféle érzelem (düh, szomorúság, bűntudat stb), majd az elfogadás. Általában 1 évet szoktak mondani, hogy az a gyász legaktivabb időszaka, mert egy év alatt minden fontos évforduló megismétlődik (szülinap, névnap, karácsony, húsvét stb) és a 2. évben már másodszor van egyedül az ittmaradott.
      Nyilván ez átlag, ami mindig a legfontosabb (ami amúgy minden területen igy van), hogy mennyire befolyásolja a jelenlegi életét az illetőnek a gyász (vagy a fóbia vagy a depresszió vagy bármi). Amig vki képes a normális életre, addig nem tekinthető kórosnak semmi. Ha már nem megy ki az ajtón valaki vásárolni meg nem kel ki az ágyból, az a probléma.
      De mondom ez a gyász elég összetett persze és ha az ember közeli rokont, barátot veszit el, akkor úgy érezheti, sosem lesz rajta túl, de kérdés az is, mi a "túllét". Ha nem gondolsz rá? Olyan nincs, benne van az emlékekben, nem lehet kitörölni. Ha nem fáj a hiánya? Nyilván fáj, hiszen szeretéd, ha itt lenne. Szóval nagyon nehéz sajnos.

      Törlés
    2. Sajnos én ezzel voltam életemben először nődokinál is - uszoda... :-(

      Mi van, ha valaki úgymond nem esik át ezen az első években, mert nem teheti meg, mert túl sok ember támaszkodik rá?
      S évekkel később kezd kibukni. Akkor mit tegyen? Próbálja megélni ezeket a dolgokat utólag?

      Törlés
  2. Akkor furcsa, hogy eddig elkerült? :) Ez a krém jó, mióta bekentem (eddig 3x) már nem viszket.

    Szerintem ha kezd kibukni, mindenképp kell vele kezdeni valamit, különben a sok kimondatlan, elfojtott gondolat, érzés mint a gőz csak felgyűlik és egyszer robban. :(

    VálaszTörlés
  3. tudom,hogy a lényeget ragadom meg, de itt is mindenhol ilyen rendelostáblás meki van. aztán van, ahol kihozzák az asztalhoz, van, ahol nem. (tök ritkán járok amúgy mekibe, de mostanában háromszor is voltam.)
    mindig az jut róla eszembe, hogy mostmár nem lehet elsütni a kedvenc bölcsészes viccemet.

    VálaszTörlés
  4. Most megdöbbentem, lehet már mindenhol ez van, én meg most jól rácsodálkoztam? :D No de mi sem járunk hetente Mekiben, még október végén beugrottunk a városban lévőbe, az hagyományos volt, előtte meg talán nyáron voltam egy másikban, ott sem voltak táblák.
    Ezt állitólag most épitették, biztos azért ilyen fancy.

    Mondjuk ha már gyorskaja, akkor Burger, mert az jóval közelebb van, mint a Meki, igaz, ott sem mostanság voltunk. :)

    VálaszTörlés