Oldalak

2016. november 6., vasárnap

Huh, megjöttünk hát, keddtől szombatig őszöltünk Dungarvanban, majd részletesen is beszámolok persze, de most látom még Halloween is kimaradt, hát az az első, ime:
A zsákmány
Szóval hétfőre esett idén október 31 és mivel délután mentünk Trick or Treat-elni Eszterékhez, a délelőtt ezért igen laza volt: bár az idő egész szép volt, csak a Homestore-ba autóztunk el, hátha találunk még valami last minute bohóságot, mert miért ne. Ahogy sejtettük legbelül, október 31 már igen késő Halloween-i kiegészitőket szerezni, igy bár az ajtóban állt egy cukrokat osztogató fiatalember (talán kalóz volt, de ez nem biztos, az viszont tuti, hogy nem volt rémisztő), már csak egy polcot találtunk, ahol volt némi Halloween dekor, egyébként az egész üzlet már karácsonyban úszott... No mindenesetre azért szemfülesek vagyunk mi, sikerült kiturkálnunk még tiz lufit, két nevető, villogó szemű kis boszorkányt meg hat világitós töknyakláncot a gyerekeknek, úgyhogy boldogan mentünk haza ebédelni, ez is megvolt felkiáltással. Délután, mint egy cigánykaraván, ezer zacskóval felpakolva (jelmezek, sütőtökös süti, italok, rágcsák, vödröcskék miegymás) olyan negyed 5 felé vágtunk neki Tyrrelstown-nak és indultunk Trick or Treat-elni Eszterékhez. 5-re értünk oda és bár meggyőződésünk volt, hogy megint hat felnőtt - hat gyerek felállásban leszünk, mint tavaly, legnagyobb megdöbbenésünkre végül kilenc gyerek és tizennégy felnőtt gyűlt össze Eszterék konyhájában - és hát nem mondom, hogy nem voltunk kicsit szűken... Nem is maradtunk sokáig pont emiatt, kb 10 perc után indultunk is házalni, igy 25-en... (Ja nem bocs, ketten otthon maradtak az érkező gyerekeknek cukikat adni.) Tavaly kicsit hangulatosabb volt az egész bevallom, elég nehéz volt most ennyi emberrel mozogni a házak között, úgy, hogy közben persze mások is járták az utcákat, de idén végre Palika is imádta a dolgot, nagyon cuki volt, ahogy megértette, mit is csinálunk és sétált (mit sétált, rohant) ő is házról-házra, tartva a kis vödrét és hangosan happy halloween-t kivánva boldog-boldogtalannak. 3/4 7 körül értünk vissza a házhoz, akkor még egy fél órát beszélgettünk, sütiztünk és mivel Lindus és Livi is nagyon durván köhögtek, T-vel úgy éreztük jobb, ha megyünk, hiszen másnap indultunk nyaralni, nem szerettük volna, ha a fiúk esetleg elkapják a kórságot. (Jut eszembe Peti kapott a szünet előtti utolsó napon a suliban egy oklevelet, mert szeptember óta nem hiányzott egyetlen napot sem, juhúúúú, hát ez maradjon is igy, ha kérhetném.)
Na hát ennyi volt Halloween, klassz volt, tényleg és annyira jó látni, hogy szeretik a gyerekek a felhajtást. Következő megállónk a Karácsony.
Csontváz, maszk nélkül
Bat Hero - szintén maszk és köpeny nélkül

2 megjegyzés:

  1. De szépek a fiaid!
    Ilyenkor vadidegenekhez kopogtattok be?

    VálaszTörlés
  2. Hahh, köszi!
    Aha, idegenekhez. De a lényeg az, hogy csak oda szabad csengetni, ahol ott a tök a ház előtt vagy ki van dekorálva a ház. Nem mindenki készül cukorkával, azokat nem illik zavargászni.

    VálaszTörlés