Oldalak

2016. november 25., péntek

Péntek van, a hét tehát megint mögöttünk van, elképesztő.
Anyu hétfőn délután hazarepült, de előtte délelőtt még elvittem a Nutgrove-ba vásárolni még ezt-azt az otthoniaknak. Bár T. szabin volt, Pál természetesen jött velünk, boltról-boltra rángattuk szegényt, de egész jól tűrte. Jártunk a Lidlben, a Dealzben, a Penneysben (itt vettem egy jó kis sárga pulcsit magamnak, aminek valami olyan rettenet volt a szabása, hogy vittük is vissza ma), a Tesco-ban és az Argosban (Ivan szülinapja lesz szombaton, kellett valami szajré illetve vettem egy melegitőt is a fürdőszobába, mert a régi bedobta a kulcsot). 3/4 1-re értünk haza, jó későn, de Petiért nem kellett menni, mert reggel kicsit köhögött ugye, ezért T. megengedte, hogy itthon maradjon, úgysem hiányzott még csak múlt csütörtökön szeptember óta. Bár a gép csak 19.40kor indult, T. 4-kor elindult Anyuval a reptérre, de igy is fél 6-ra értek ki, mert természetesen dugó volt át a városon. Anyu éjfél körül ért haza, ennyi volt hát az ittlétük, keddtől újra magunkra maradtunk szipp.
Kedden délelőtt nagy bátran nekivágtunk a Kufli játszótérnek, de megdöbbenve vettük észre, hogy a zipline lefagyott, konkrétan nem csúszott. Szegény Palika próbálkozott párszor, de ahol máskor suhant, mint a szél, most gyökkettővel csorgott le és volt olyan alkalom is, hogy el sem ért a zipline végéig, félúton megállt és ott lebegett szerencsétlen, mint egy oldalszalonna a füstölőben. 20-30 perc után feladtuk a dolgot (mondanom sem kell, hogy csak mi voltunk a játszón) és hazaindultunk, de mivel még korán volt, beugrottunk a Lidl-be kenyérért, péksütikért. Délután sütöttünk: fahéjas kekszeket csináltunk, ami jól sikerült, úgyhogy sitty-sutty el is fogyott.
Szerdán, okulva a keddi béna játszóterezésből, a Mount Merrion Playgroup-ba mentünk, ahol Palika nagyon cuki volt, Watch out, Watch out kiáltásokkal figyelmeztetett mindenkit, aki az útjába került, miközben egy kismotoron szlalomozott a játékok között. (Nem tudom, kitől vette ezt a Watch out-ot, de nagyon tetszik bevallom. Délután Matilda anyukája kérdezett tőle valamit, arra is határozott Yes-szel felelt, hát ott is megzabáltam, hogy tudja, ki mit ért.) A kismotor mellett a sláger persze a kis Little Tikes coupe volt, ha lenne kertünk, eskü ez lenne az első, amit vennénk, imádja, még kosarazás közben sem szállt ki belőle, csak ha rászóltam haha. 
Csütörtökön először elvittünk pár eladandó cuccot egy ismerősnek, aki hétvégén állitólag találkozik azzal a lánnyal, aki meg akarja venni a cumókat (volt itthon bontatlan, új babalepedő meg egy új Marks & Spencer szoknya, ami rám nagy, gondoltam megszabadulok tőlük), majd átgurultunk a Debenhams-ba, mert kedd este rendeltem magamnak egy csizmát meg Pajának egy fekete mellénykét karácsonyra és reggel jeleztek, hogy megérkezett a rendelésem az üzletbe, hurrá. Eredetileg a Nutgrove-ba akartam menni Mikulás ajándékokért, de reggel nagyon elhúztuk az időt, úgyhogy úgy éreztem az már nem fér bele a délelőttbe, mert túl sok helyre kéne beugranunk, maradt hát a szimpla Debenhams, de igy is alig értünk oda Pipiért, hihetetlen, milyen rövidek a délelőttök, főleg, ha már fenn vannak az üzletekben a kari dekorok hehehe. (Hű, láttunk mozgó-ölelkező jegesmedvéket (vagyis egy nagy medvét meg egy bocsot), potom €2500-ért, hülyének is megéri...)
Péntekre maradt tehát a Nutgrove, ez egy  ilyen hét volt, sokat vásároltunk, alig játszóztunk. (Na még mit nem ilyen zimankóban.) Jó sok helyen jártunk, realizáltam, hogy mostantól január közepéig már őrület lesz, hiába volt péntek délelőtt, fullon volt a bevásárlóközpont, mikor eljöttünk délben, már sorban álltak a parkolókért... Fúúú, de rühellem már ezt, azt hiszem mostantól online fogok vásárolni, mig le nem fut ez a karácsonyi roham. (Elvileg amúgy Miki ajándékokért mentünk, szereztem is Mikulás zacsikat, némi csokit, két foglalkoztató füzetet és T.-nek is vettünk egy DIY bögrét, amit Pipi délután már ki is festett, ő azt kapja Mikire.) Hát igy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése