Oldalak

2016. december 3., szombat

Megint kishirek

Semmi kedvem összefüggőbben irni...
  • Szerdán Pipinek nem volt suli és bár felajánlottam, hogy buszozzunk be a városba hármasban (a buszozás mindig poén), nem szeretett volna, úgyhogy inkább játszóházba mentünk, a Leisureplexbe. (A héten másodszor.) Bár veszekedtek, orditoztak néha, nézve őket valahogy fájóan belém vágott, hogy nálunk ez nem nagyon volt: mármint hogy önfeledten, röhögcsélve (majd sipákolva) játszunk a tesómmal... Hét év nagyon nagy idő és hát nyilván az sem segitett, hogy nem egyneműek vagyunk. Egy 8 éves kisfiú vajon mit játszatna egy 3 éves kislánnyal? Túl nagy volt a szakadék köztünk mindig is. Nálunk sosem volt azonos érdeklődési kör, azonos hullámhossz. Szomorú. Petiék ugyan nem ikrek nyilván, azért 3,5 év 3,5 év, nem 1,5 év mondjuk vagy 2 perc, de valahogy szépen össze vannak nőve már, Petit azért izgatják a hülye kis toddler őrültségek még (rohangászás ész nélkül, halandzsázás, értelmetlen kiabálás) és Paját meg húzza Pipi felfelé, lazán Legozik már normális Legoval, szeret firkálgatni, szóval áthidalják a 3,5 év korkülönbséget. Szuper. 
  • Paja napok óta köhög, talán szerda reggel ébredt ugatva, nem tudom kitalálni honnan szedhette, nem emlékszem, hogy fáztunk volna kinn valahol és a hétvégén nem is voltunk sehol szinte, ahonnan összeszedhette volna valakitől. Tegnap éjjel már nagyon durván nyomta, megint ugyanaz a szar köhögés egyébként, az az irritáló, ami nálam is volt már jó párszor mostanság, mikor nem szárazon, nem nedvesen köhögsz, hanem a kettő között valahol és amint levegőt veszel, az irritál és újra köhögni kell, de akkor ugye megint beszivod gyorsan a levegőt, amitől még jobban kell stb stb. A szomorú, hogy ma már Peti is elkezdte, most retteghetek, hogy belázasodnak és nem mehetünk a vasárnapi Céges Karácsonyra, amit egész évben várnak. 
  • Tegnap egyébként bevásárlós napot tartottunk, voltunk Lidl-ben, elhoztuk Megan ajándékát az Argosból, vettem csillagszórót, ilyesmi. (Utóbbi nagy kihivás volt, nem divat itt karácsonykor csillagszórózni, csak azért találtam párat, mert maradt Halloweenről... Monster Sparkler... Mondjuk igy legalább le volt akciózva haha.) 
  • Ma T. szabin volt, mert a kocsit vitte műszakira, délután pedig szülinapi party-ra mentünk Petivel, nem akartam Paját is odarángatni. Végül nem maradtam amúgy a party-n, háznál volt, de nagyon awkward, csak topogtam ott 10 percig, aztán leléptem, mert más sem maradt, de közben fostam, hogy baj lesz, mert volt vagy 25 gyerek... Baj hálistennek nem lett, majd csak pár nap múlva lesz, mikor Peti belázasodik, mert mikor eljöttem, mondtam neki, hogy vegyen fel kabátot, ha kimegy trambulinozni, erre a bolond végig kabátban volt, benn is, aztán mikor tényleg kiment trambulinozni, levette a kabátot, mert hogy "I was roasting"... Istenem, de kis buta még! Remélem tüdőgyulladása azért nem lesz, hogy kiizadva ugrált kinn egy szál vékony kardigánban az 1-2 fokban... 
  • Délelőtt voltunk Poolbegen, nagyon különlegesek voltak a felhők és a tenger is.
  • Sütöttem ma tej- és tojásmentes citromos sütit, Pipi kedvencét.
Ennyire hideg van
Peti és a Hula Hoops
Ennyire vagyok crafty
Érdekes felhőzet és tengerzet

6 megjegyzés:

  1. De jó lett az ajtó! Ügyes vagy! :-)
    Léda meg Viktor is tök jól eljátszanak, persze néha van nyervogás, meg sértődés, de úgy összességében eddig én is elégedett vagyok a kapcsolatukkal (ez de hülyén hangzik). Nagyon féltem tőle, hogy Léda teljesen negálja majd Viktort, vagy Viktor lesz kis visító pukkancs-kistesó, de (eddig) szerencsére nagyon jól el tudnak mókolni, bohóckodni, hülyésnedni együtt.

    VálaszTörlés
  2. Haha, hát ennyire vagyok képes, nulla kézügyességem van. A szemeket meg a szájat-orrot Peti vágta ám ki, én csak megrajzoltam. :D

    Igen, jó látni, hogy elvannak. :)

    VálaszTörlés
  3. remélem, nem lesz tüdőgyulladása Petinek :/ amúgy meg nem értem, nem volt ott legalább egy értelmes felnőtt, hogy segítsen neki, és szóljon, h mikor kellene le- és felvenni azt a kabátot?

    az ajtó nagyon menő lett! :-)

    VálaszTörlés
  4. Áh, hát ezek már "nagyok". De szerintem ha 4 évesek, akkor sem szólnak... És mondom voltak többen mezitláb kinn! Ujjatlan vékony nyári ruhában! Hihetetlen.
    El is határoztam, hogy házhoz én többet nem viszem. Vagy őrület van, tiz négyzetméteren húsz gyerek vagy leszarják, mit csinálnak és egyébként is. Ekkorákat - főleg ha 20+ gyereket hivnak meg - nem lehet kezeni már. Szerintem.

    VálaszTörlés
  5. csak most sikerult eljutnom a partyn hanyos lanyhoz, mert reszletekben tudok most csak olvasni... hat no comment...

    VálaszTörlés
  6. hmmm hát van ez igy. :D és valszeg én vagyok a helikopter fap*na, hogy utálom az ilyen idióta szülőket, de hát igy jártunk.

    VálaszTörlés