Oldalak

2017. február 27., hétfő

Magyarország - 02.15 - 03.03 - part 1

Szerdán tehát 3/4 2 körül elindultunk a reptérre és fél 3ra oda is értünk. Viszonylag simán feladtuk a bőröndöket (már csak self-check-in van, ki kell nyomtatni a cetlit és feladni a cuccokat) és húztunk is a security-hez. Ott könnyes búcsút vettünk T-től és kb 15 perc várakozás után átsétáltunk a biztonságiakon. Benn vettünk három vizet, könnyedén odasétáltunk a kapuhoz, ahol már ment a beszállitás, átslisszantunk a priority sorba és percek alatt feljutottunk a repcsire. 15 perc késéssel indultunk, negyed 5kor, de időben, 7kor (vagyis otthoni idő szerint 8kor) simán leszálltunk. Az út teljesen laza volt, a fiúk hol telefonoztak, hol Pompom-ot és Pororot néztek, én meg kávézgattam és halálra untam magam. Mivel csak rágcsánk volt, Peti viszont éhes lett, vettünk egy sonkás-sajtos paninit aranyáron, amit szépen elfeleztek a kölkök és amivel igy nyertünk újabb 10 percet. Érdekes módon most a csomagok is gyorsan megjöttek, igy mire átjutottunk az útlevél ellenőrzésen és pisiltünk egyet már potyogtak is le a bőröndök és mehettünk ki. Ekkor még csak 8.20 volt, én pedig megállapitottam, hogy életünk leglazább repülése volt ez, egy hangos szó nem kellett hogy elhagyja a szám, a fiúk csendesek-rendesek-segitőkészek voltak, kvázi olyan volt az egész, mintha egyedül repültem volna haza, nulla vizet zavartak, hát ezt is megéltük... Apuék ugye kijöttek értünk, igy 9re haza is értünk és bár nem volt egyszerű ágyba nyomni a fiúkat (ettek, ittak, lelkesedtek, megint ettek, megint mutogattak ezt-azt) megemelem a kalapom előttük, mert nagyon cukik voltak egész nap.
A csütörtök délelőtt pakolással telt, kirámoltam a cuccainkat a szekrényekbe, a gyerekek meg benn elvoltak Anyuval. Délután szintén nem volt nagy program: Anyu dolgozott, mi meg itthon voltunk, majd 3/4 4kor elindultunk érte a Tanodába. Útközben beugrottunk a DM-be fogkrémért Petinek meg epres teáért reggelire, 4re pedig oda is értünk Anyuhoz. Mig a fiúk megnézték a Tanodai játékokat, én Apuval elszaladtam a Lidl-be tombizni a péksütik közé, majd mentünk is vissza felszedni a többieket. (Roppant szomorú volt, hogy az udvaron volt egy tenyérnyi összeaszott hó, ezek a szerencsétlenek meg rákaptak és boldogan csúszkáltak rajta, hogy hóóóó, hóóóóó... Khm.) Hazafelé megnéztük a befagyott Kistót (Peti mindenáron rá akart állni, de nem engedtem), majd fél 6 körül már itthon vacsoráztunk. Fürdés, alvás, ennyi volt a nap.
Pénteken bevonatoztunk Pestre Petivel eladni egy cipőt meg egy könyvet, majd lógtunk a Westendben. (Vicces volt, mert az ir okostelefonomat (és igy a kamerámat is) otthon hagytam, a magyar kártyám viszont nem működött, mert gondolom lejárt a 180 napos érvényessége vagy mi, de a Westendben meg megszűnt a Telenor központ, úgyhogy nem tudtam új kártyát se venni persze, ott álltunk hát mindenféle telefon nélkül, nagyon szar volt, főleg ugye, hogy találkám is volt egy idegennel, de azt sem tudtam pontosan, kit keresek és hol...) Eredetileg egyébként el akartam vinni Pipit a Minipoliszba is a Westend után, de miután beugrottunk két játékboltba meg a Rossmannba és ebédeltünk (nem volt jó sajnos, az én gyrosom még oké volt, úgy, ahogy, de Peti marhapörköltjében tenyérnyi rágós húsok voltak és iszonyú sós volt az egész), Pipi úgy döntött ő fáradt, inkább menjünk haza... Nem ellenkeztem, vettünk hát két kürtöskalácsot meg két islert (ezek nekem otthon alapvető élelmiszerek) és rohantunk is a vonathoz. Mivel 4 körül már hazaértünk, Petit ledobtam itthon és visszamentem a központba vásárolni. Egy kinaiból szereztem Pipinek egy strandpapucsot (az övét Palikának adtam), magamnak meg egy fekete övet, beugrottam a DM-be arclemosóért meg parfümért (Mexx mániás vagyok és miután megvettem a Fresh-t, megláttam, hogy újra van Pure és majdnem tökhelyen szúrtam magam, de aztán megbékéltem, mert mindkettő tetszik, majd legközelebb veszek Mexx Pure-t, na bumm) és benéztem a könyvtárba is, hogy legyen mit olvasni a gyerekeknek... (Végül három Bogyó és Babócát, egy Boribont meg egy APG-t vettem ki - biztosra mentem haha.) 6 körül értem haza, ideje volt, hiszen Palikát kb egész nap nem láttam, jaj jaj...
Folyt. köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése