Oldalak

2017. március 16., csütörtök

A múlt hét meg vegyesfelvágott volt, hol jó volt, hol nem, de inkább persze nem.
A fő problémánk a gyerekek egészsége: Petinél ez a kukihúzás idegölő (nem tudom meddig, hogy kell húzni, hol kell kenni, hogy szedjük le a fehér izécskéket, be van-e gyulladva épp, Betadinozzam-e vagy csak kenjem stb stb), Palika pedig iszonyúan küzd a kakilással. Kedden konkrétan nem tudtunk sehova kimozdulni, mert vártuk, hogy sikerüljön a dolog. Az a durva, hogy hiába adok neki annyi hashajtót, ami egy lónak elég, nem segit. Még babylaxet is kapott, nulla eredménnyel. Sir, ordit, próbál nyomni, majd feladja, hogy nem megy. (Hogy is menne állva... És úgy, hogy tuti szoritja a fenekét...) De hogy az istenben lehet elmagyarázni egy 3 évesnek, hogy ne tartogassa, hogy ne szoritson, hogy kakiljon basszus?! Iszonyú frusztráló ez a dolog, baromira idegesit, hogy teljesen tehetetlen vagyok és látom, hogy szenved... Mindenütt azt olvasom, ne görcsöljünk rá, na de hogy ne görcsöljek rá, mikor ott percenként meghallom a lihegést, amit azonnal keserves sirás követ, majd a csalódás, hogy természetesen megint csak vaklárma volt, semmi nem jött... És a legrosszabb, mikor öt perc üvöltve sirás után kéri, hogy cseréljük ki a pelust és meglátom, hogy semmi, de semmi nincs benne. Hát ez valami annyira idegesitő, hogy nem tudom elmondani.
És ha ez még nem lenne elég, Peti naponta jön a problémáival, hogy megint dobálták szünetben a sapkáját, hogy Dev megint teljesen rátapadt, pedig ő nem akar vele játszani és különben is, én is látom suli után, hogy ezek a gyerek nem játszanak semmi értelmeset, nem fogócskáznak, nem bújócskáznak, hanem egyfolytában verekednek, húzzák-rángatják egymás kabátját, ellökik egymást és szándékosan levállalják egymást, mert az hú, de baromi nagy poén. Ennyi a játék. Bántják egymást, lökdösik egymást, fél centiről üvöltenek egymás arcába és kész. Hiába kérdezem, beszélgetni nem beszélgetnek, állatkodnak egész délelőtt. Óriási. És közben persze sajnálom Petit is, mert két malom között őrlődik: tudja, hogy utálom ezeket az idióta "nem-játékokat" és rászólok, ha nagyon eldurvulnak, de közben iszonyúan vágyik a gyerektársaságra, mert nagyon szociális, baromira szeret másokkal együtt lenni, játszani és nyilvánvalóan szeretne tartozni valahova. De hova? Kikhez? Nem tudok jópofát vágni ahhoz, amit művelnek, egyszerűen irtózom attól, hogy ezek a gyerekek normálisnak tekintik, ha bántják azokat, akik állitólag a barátaik. Miért van ez? És mit lehet tenni?
Nagyon befáradtam az életbe, a szülőségbe, azt hiszem.     

7 megjegyzés:

  1. Részvétem, a szorulàsos szarsàgot mi hàrom évig toltuk mindkét gyerekkel, horror.

    VálaszTörlés
  2. általánosságban azt veszem észre, h egy csomó gyerek egyszerűen nem tud játszani...
    az oviban énis hülyét kaptam attól, h alig akadt normális gyerek, k.nak szinte nem is voltak fiú barátai...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :( én csak a saját gyerekkoromra emlékszem, suliban azért már menő játékaink voltak, gumizás, kergetőzés, beszélgetés, én pl az életben nem verekedtem, de az sem rémlik, hogy a fiúk folyton csépelték volna egymást...
      suliban jobb a helyzet most már?

      Törlés
    2. egy fokkal talán jobb, azért még reménykedem...

      Törlés
  3. Na, akkor sorban...
    Gasztro: végül azon kívül, hogy szervi baja nincs, nem derült ki semmi? Mit kell csinálnotok, hogy helyrerázódjon Peti emésztése?
    Palika: ő még pelusos, ugye? Nem vevő még a bilire/vécére? Mert talán ott könnyebben menne neki, ülve...persze próbálok okos lenni, de Léda pl. 2-3 naponta hajlandó csak nagydolgozni, akkor ő is kínlódik rendesen, de ha a szempillámon pörgök, akkor sem tudok ezen változtatni...
    Amúgy simán lehet, hogy Palikánál a repülés, környezetváltozás zavart be, nem? Vagy máskor is szokott ilyen gondja lenni? Petinél meg T. betegsége, írtad, hogy olyan kis érzékeny, lehet, hogy ő így reagálja le.

    Kuki: azt tudom írni, amit a mi dokink mondott: hat-hét éves korig nem piszkálják, addig minden este, fürdésnél, vízben hátrahúzni, a fehér cuccot minél jobban kitakarítani (ami amúgy jó jel, ha van, mert azt jelenti, hogy "jön fel" a letapadás). Viktor is kapott egy gyulladáscsökkentő krémet, amit akkor kell használni, ha -nyilván-gyulladt a kuki, vagy egyre több ez a fehér cucc, mert akkor segíti a tisztulást.

    Hülye-játék: ettől én is a falnak megyek, meg a felvett flegma-bunkó stílustól, amit néha hazahoz magával az oviból Léda, de tenni sajnos nem nagyon lehet ellene, azon kívül, hogy szajkózom, hogy ne olyanokkal játsszon már, ha lehet, akik csak lökdösődni meg üvöltözni tudnak...
    A bölcsiben hasonló a helyzet, azzal a csavarral, hogy a fentieket Viktornak nem lehet még elmagyarázni, ráadásul az ő csoportjukban a fiúk vannak többen, és folyamatosan megy a kakaskodás.

    Füled hogy van? Ez most akkor már mindig vissza-visszatér? :-(

    És erről mostanában nem írtál, maradtok végül Írországban, vagy hazajöttök? Vagy még nem született döntés?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gasztro: hát ha nem szervi a baj ugye, akkor funkcionális, ergo a gasztroenterológus nagyon nem tud mit csinálni... mondjuk hálistennek mióta visszajöttünk szépeket kakil :D és napi 2x max. ha idegesebb, akkor megint elkezdi, hogy óránként kiszaladgál, de ez kb 2x volt ebben a hónapban, nem naponta, mint eddig.

      Paja: igen, pelusos, nem tetszik neki az ötlet, hogy bilizzen / wc-hez járjon... :( tudja, mikor pisil / kakil, szól is KÖZBEN, de előtte soha. eddig 2x próbálkoztam és adtam rá alsót, hogy no, szóljál, ha kell, bilizünk, de miután mindkét alkalommal összepisilt három-három macigatyát is, úgy döntöttem hagyjuk, majd nyáron, ha hazamegyünk, ezt igy nem lehet, nem érdekli és nincs ehhez idegem. petinél ez úgy ment, hogy szóljál és szólt első pillanattól kezdve. :D 2x pisilt be életében, mind2x idegen helyen, játszóházban és boltban. amúgy valszeg az otthonlét zavarta meg, előtte nem volt ilyen gond, ez egy hónapos probléma... szerintem egyszer kemény volt neki, fájt és azóta nem mer kakilni, ezt mondja is. :( úgyhogy most tömöm gyümikkel meg itatom nagyon sűrűn...

      Kuki: na Petinél abszolút nem lehetett hátrahúzni, kicsit sem, soha. most a krém után már egész jó, bizom benne, hogy nem kell műteni, jó lesz ez igy, bár még mindig nem tökéletes, de legalább már megmoccant... gyulladáscsökkentő krém milyen? nekünk a gyulladáskor betadine-t ajánlott a doki.

      Hülye játék: hát itt most gonosz leszek, de a nagy integráció visszaüt. először csak Dev volt a vad, az orditós, a durva, ugye megkapta az adhd diagnózist és nem az van, hogy fejlesztik, megtanul úgy viselkedni, mint a többiek, hanem most már a többiek viselkednek úgy, mint ő... nem azt mondom, hogy ő az oka mindennek, de a legtöbb fiú az osztályból verekedős, zajos, hangos, vad - főleg tavalyhoz képest. :-/ ilyenkor amúgy úgy szeretnék lányokat, csak normálisabbak, nem ütik-verik, lökdösik egymást folyton...

      Fül: most oké. :) a következő gyulladásig. :(

      Ország: júniusig mindenképp szeretnénk itt kihúzni a suli miatt és mert T. akkor kap pár részvény után pénzt, utána pedig nem tudjuk. bizonytalan minden, itt is szar, otthon is, itt is jó lehet, otthon is. mindenesetre T. szerintem júniusban kilép, mert már 3 évvel ezelőtt ki kellett volna lépnie.

      Törlés