Oldalak

2017. március 23., csütörtök

Morzsák

  • Voltunk az oviban, hogy Paja kezdene májusban (áprilistól jár neki a napi 3 ingyen óra, tehát csak a fennmaradó 2 órát kéne fizetni, ami havi €350 igy is), de végül abban maradtunk, hogy inkább legyen szeptember. Én örültem volna a májusnak (áprilisban van 3 hét szünet, 1 hétre meg nem fizetnék ki €350-t sem...), de Elaine azt mondta, ne zavarjuk meg a csoportot és Pajának sem biztos, hogy jó, hogy májusban-júniusban jár X csoportba, ősztől pedig máshova... Hát oké, pattogni nem nagyon tudunk, ez van.
  • Ehhez kapcsolódva holnap jön egy babysitter, aki magyar, de angol szakot végzett, úgyhogy becsapjuk Palikát és azt mondjuk neki, hogy a néni csak angolul beszél és ért, de tulképp ugye fogja érteni, ha nagyon nagy a gond, hát nagyon kiváncsi leszek. Elvileg heti 2x2 órát jön majd összesen, igy is egy rakat pénz lesz, de remélem ez majd egyrészt megkönnyiti Pajának a tőlem való elválást (teljesen a töppedt ikrem, nyilván, mivel én vagyok vele 24/7) másrészt ragad is rá egy-két szó és fejlődik az angolja is. (Most ott tart, hogy ha kérdeznek tőle valamit, random bevágja, hogy No vagy Yes esetleg I don't know; ha mutatni akar valamit, akkor nyomja, hogy Look at this!; ha valaki útban van, rákiált, hogy Watch out!; felismer pár szót a rádióban és lelkesen közli, hogy most azt mondták, hogy hero, coffee vagy Dublin és tud 10ig számolni persze meg tudja Peti barátainak a nevét olyan kiejtéssel, hogy sárgulok az irigységtől.)
  • A hetünk eddig nem volt túl jó, ma este T. elutalt €10000-t az adóhatóságnak, mert állitólag egyszer kaptunk valami pénzt vissza, amit nem kellett volna és most persze kamatostól behajtották. €10000 bazmeg, megbolondulok. Ez most nagyon nem esett jól, mivel épp most foglaltunk ugye repjegyet meg szállást haza és nálunk egy-egy ilyen hazamenetel azért nagy érvágás, most is €3000-val számolunk erre a 3 hétre, ami Artúr szerint ultragáz, mert ők kevesebből voltak tavaly a Kanári szigeteken 2 hétig... És akkor az olyan apró kiadásokról még nem irtam, hogy T. két szemüvege €430 lesz mondjuk. Bah!
  • A napokban kijött egy herpesz a szám tövében, tettem rá teafaolajat, szépen elmúlt, erre most az államon három akkora pattanás (herpesz?) jött ki, hogy külön név kéne nekik. 
  • Palika nagyon cuki mostanság és hálistennek Peti is elég jó napjait éli a héten. Paja egész lénye megkapó, imádom, hogy ilyen kis fluffy toddler még, pufi arccal, göndör fürtökkel, puha bőrrel és az, hogy már nagyon "eszénél van", úgy értem nem kis buta baba már, teljesen elvarázsol. Nem mond olyan logikus, éles elméjű dolgokat, mint Peti mondott ennyi idősen, de valahogy annyira magabiztosan csavar az ujjai köré a szinte tudatos huncutságával, hogy elájulok. Olyan arcjátéka van, hogy legszivesebben egész nap csak ölelgetném-puszilgatnám. Azt hiszem kimondhatom, hogy ez a kedvenc időszakom, ez a 3 éves kor, úgy rémlik Pipinél is ez tetszett legjobban, ez az átmeneti időszak a babakor és a gyerekkor között.  
  • Ez a 3 éves kor a beszéd miatt is nagyon cuki amúgy, olyan kis aranyos hibákat vét, hogy elolvadok. A mondjad (nem mongyad), a mosja (nem mossa), adja (nem aggya) nagy kedvencem pl.
  • Eddig tök jól bevált a sticker chart, szeretjük. Jövő héttől variálok kicsit, ki miért kaphat csillagot, de alapvetően jó cucc. (Ma pl Peti többször rendet rakott és a mosogatógépet is kipakolta, ó je.)
  • Pipi mostanság nagyjából semmivel sem játszik sajnos, a Lego-t, bead-ezést már uncsinak tartja, összesen a gym ball-on szeret hintázni meg egyensúlyozni és hello. A telefonon sem játszik már, rákapott a friv.com-ra, ott ha épp nem ilyen menetelős játékot játszik, mint a Mario, akkor sminkel hehe. Ja, innen jut eszembe, fénykorát éli a baba, amit múlt karácsonyra kapott Palika, most valahogy előkerült és mindketten élvezettel játszanak vele úgy nagyjából 3-4 percig. A rajzfilmek közül most az Animal Mechanicals a menő, mindketten azt nézik, illetve Paja nemrég megszerette a Paw Patrol-t is. 
  • Ha már Palika, ő 2-3 hete nagy puzzle mester lett, most minden nap legalább fél-egy órát (!) kirakózással tölt, aminek nagyon örülök. Imád szinezni is, főleg a vizes szinezőkönyvével, de néha már normál filccel is. A napokban elkezdett beadezni is, nagyon vicces, ahogy a kis ujjacskájával akkurátusan pakolgatja a gyöngyöket. Érdekes módon még mindig mindkét kezét használja evéshez / szinezéshez, vicces lesz, ha végül bal kezes lesz. A mesék közül most Pompom az abszolút kedvenc, Bogyó és Babócához képest azért ez egy minőségi / mennyiségi ugrás, gyerekként fel sem tűnt, milyen hosszúak ezek a Pompom mesék. (A nagy kedvence a Bátor Tintanyúl, de a Madárvédő Golyókapkodót is szereti.) Petinek T. esténként Rémusz bácsit olvas, nála tehát az a favorit mostanában. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése