Oldalak

2017. június 21., szerda

Súlyos téma

Na szóval már irtam ezer éve, hogy zavar a súlyom, mert nem vagyok én ehhez hozzászokva, hogy 60 körül táncoljak, úgyhogy amikor már a sokadik nap reggelén (!) voltam pizsiben 59,5 kg körül, szépen elkezdtem kevesebbet enni és irni a kalóriákat. Kb egy hétig irkáltam, mit eszem, majd meguntam, mert bazisok idő volt és nem is voltam pontos (a házikosztot mégis hogyan irjam be?), de a kezdő lökést megadta, hogy megláttam, mennyi felesleges szart rágcsálok el naponta, úgyhogy megálljt parancsoltam és abbahagytam a túlzott eszegetést. Félreértés ne essék, most is eszem mindent, reggelire pl maradt a fánk / muffin / Balaton szelet, de a délutáni és esti zabálásokat erősen leredukáltam. (Most már csak egy maréknyi mogyit eszem meg este 11kor, nem egy fél zacskónyit.) Mozogni nem mozgom többet, mint eddig (igaz, 2-3 hete esténként 3 percig emelgetem a csipőm, mig a fiúk megnézik az aktuális Mindenhol megy a bácsi videójukat (Where the hell is Matt - mindig másikat néznek, most kedvencük az ö, vagyis a 2016-os, de a fádödéjszt is szeretik, az a 2012-es), de sokkal tudatosabb vagyok a lépéseimet illetően is, mióta kaptam egy Garmin Vivosmart órát, szóval napi 8-12 ezer lépést teszek meg átlagosan, ami nem sok, de nem is durván kevés szerintem. (Főleg úgy, hogy a sulikör ehhez hozzájön, mert ha tolom a babakocsit, akkor nem számol az óra ugye.)
Tehát a lényeg: pár napja már 57,4 vagyok stabilan, ami nem sok, 2 kg minusz, de tekintve, hogy nem mozgok sokat és nem is fogyózom, szerintem király. A cél persze továbbra is a bűvös 54 kg, de ha két gyerek után, lassan 40 évesen 56 kg lennék fixen, bevallom, már akkor is nagyon örülnék. (annak ellenére is, hogy tudom, ha izmos lennék, nem számitana a kg, de érted, 54-56 kg azért menő lenne, akárhogy nézzük).
És akkor illusztrációként egy Előtte kép (mert ugye lábfixált vagyok, mert az a legvastagabb rajtam és ezért úúúútálom, ovis korom óta (komolyan)):      
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése