Oldalak

2017. július 31., hétfő

Itthon

Kedd este érkeztünk meg, azóta nyomjuk itt a szokásos ir nyarat. (szipp) Próbálok arra gondolni, hogy ez az utolsó nyarunk itt, de ettől sem lesz jobb kedvem, egyszerűen elképesztő, milyen fos itt igy: az eső folyton esik, minden nap be vagyunk zárva a negyedik emeleti kis lakásunkba, a fiúkat eszi az unalom, folyton veszekednek, én meg halál türelmetlen és ingerült vagyok velük. Részletesebben:  
A szerda egy az egyben pakolással telt. T. ugyan kitakaritott, elpakolt mielőtt megérkeztünk volna, de mivel engem az is idegesit, ha valami (szerintem) rossz polcon van a hűtőben, az ő pakolása nekem nem ért tulképp semmit, mert kezdhettem mindent előlről. Szobáról-szobára haladtam, először elrendeztem a cuccokat az én szájizem szerint, majd a meglévő rendbe beleintegráltam a bőröndjeink tartalmát. Ezen a napon nem mentünk sehova, elég volt nekem a reggeltől-estig tartó rakodás.
Csütörtökön - mivel esett az eső, csakúgy, mint szerdán - csak vásárolni mentünk, még hozzá Dundrumba: először beugrottunk a lengyel boltba, aztán pedig a Lidl-be, a napot pedig valahogy (= nehezen) kibirtuk. (Lengyel boltba azért mentünk, hátha kapunk barackot, dinnyét, szilvát vagy valami izes idénygyümit, de természetesen semmi nem volt, úgyhogy vehettünk a Lidl-ben aranyáron szart, most néztem, a műalma, amit vettünk új-zélandi, a műszilva chilei... Most komolyan, közelebbről tényleg nem lehetne?) 
Pénteken nagy vidáman kimentünk a Tymon Parkba, mert sütött a nap, de odaérve szomorúan tapasztaltuk, hogy ezerrel fúj a szél. Olyan hideg volt, hogy szétfagytunk, nem is maradtunk sokáig, max egy órát voltunk kinn, azért igy baromi hosszú a nap...
A hétvége sem telt másképp, strand, kisvasút vagy valami izgi kirándulás helyett szombaton délelőtt Rathfarnham-ra mentünk játszózni, vasárnap meg a Marlay Parkba. Mindkét helyen kb egy-egy órát voltunk, az ottlétünk alatt pedig úgy 3-4x kezdett el esni az eső, vicces volt, 10 perc játék, majd 5 perc gubbasztás a csúszdák alatt. Majd újabb 10 perc játék a már vizes játszón, újabb 5 perc esőszünet és igy tovább és igy tovább. Szombat délután még egyszer kimentünk amúgy, Howth-ra mentünk lángosozni (úgy nettó 10 percet töltöttünk kinn, mert (what a surprise!) ott is esett), vasárnap pedig T. sütött palit, hogy meglegyen a mindennapi nasink.
Képeket sehol sem készitettem, mert minek, úgyis mindig mindenhol esik - és az előrejelzések szerint ez már igy is marad augusztus végéig... (Amikor is kezdődik ugye a még csapadékosabb évszak, az ősz. Eh.)     
Ja és ha az időjárás nem lenne eléggé depressziv, a hétvégén megint bedurrant a fülem, de ezúttal másképp, most nem viszket, hanem fáj, mint a nyavalya, tegnap éjjel konkrétan fél óránként ébredtem arra, hogy megőrülök, úgy hasogat. Időpontot kedd 12.15-re kaptam a medicus-ba, addig Nurofenen élek. (És valszeg utána is, mert ez a fül gond nem múlik el egyik napról a másikra, ezt már megtanultam.)

Update: Irtam a babysitternek, mikor tud jönni - kiderült, hogy hát soha, mert kapott full time munkát egy suliban... Isteni.
Update 2: Mivel nem mentünk ma sehova, kókuszgolyó készitéssel töltöttük a délutánt...
Update 3: Megint rosszul lett valaki alattunk a kisebb kereszteződésnél. Kinéztem és egyszer csak ott feküdt valaki az úttesten... Mondjuk még az is lehet, hogy elütötték, mert az előzményt ugye nem láttuk. Egy idő után jött egy rendőrautó meg egy mentő is, de hálistennek jól volt a fickó, nem vitte el a mentő, csak a rendőrség kérdezte ki, mi történt pontosan. (Vittünk le amúgy neki vizet, szegény falfehér volt, de mosolygott, láthatóan nem sérült meg, csak nagyon megijedhetett.) 

3 megjegyzés:

  1. Hogyhogy az utolsó nyaratok ott? Hazajöttök?

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Hát jó lenne végre valami változás, unom már az itteni problémákat. :D

    VálaszTörlés