Oldalak

2017. október 5., csütörtök

Szerda este van és azt hiszem kijelenthetem, hogy itt a tél... Ömlik az eső, süvölt a szél, én meg megfagyok. A hét eddig igen sűrű és fárasztó volt, főleg azért, mert még mindig nem alszunk Paja köhögése miatt... Hétfőn elvittem dokihoz, kapott Ventolint, (4x2 puff) de nem érzem úgy, mintha javulna, miután tegnap és tegnapelőtt éjjel is fenn voltunk vagy 2 órát egy húzásra, szóval péntek vagy szombat éjjel óta nyomjuk az éjszakai műszakot. (Tegnap éjjel azzal vigasztaltam magam, hogy sebaj, legalább most tutira érzem, hogy nem kell ide harmadik gyerek, szétdurrannék az idegtől, ha rendszeresen újra éjszakáznom kéne, de tényleg.) Na szóval kaptunk beutalót a gyerek tüdőgyógyászhoz vagy kihez (még nincs időpont), aki majd csinál pár tesztet és kimondja, gyerekkori asztma-e ez vagy sem. (Azért gyanakszik az orvos asztmára, mert nem először köhög igy és a családban van asztmás, szóval hajlama van rá... Ez amúgy a második ir orvos volt, aki asztmát emlegetett, hát meglátjuk.) A héten egyébként elkezdtem egy online Photoshop kurzust, már volt 2 óra, de mivel 7-8ig van, csak hétfőn tudtam nézni, mert ma T. koncertezik, igy az esti rutin miatt szépen lemaradtam a kis órámról. (Mivel szerda van, jógára sem mentem a koncert miatt, igy jártam.) Ma egyébként én is elmentem a GP-hez, blood test-re, mert már baromi uncsi, hogy 1-1,5 éve egyfolytában krákogok. Mondjuk nem fűzök nagy reményt a gyógyuláshoz, mert már több orvosnál jártam (allergológus, tüdőgyógyász, két fül-orr-gégész) és még senki sem javitott meg, miért pont Frank segitene, de T. annyit rágta már a fülem, hogy csináljak valamit a köhögésemmel, hogy inkább beadtam a derekam és adok egy esélyt az ir egészségügynek is (eddig csak magyaroknál jártam ezzel kapcsolatban). Ami az állampolgárságot illeti, haladok, haladok, Apu ma feladta az angol nyelvű születési anyakönyvi kivonatomat, az ovi-suli levelek megvannak, a GP levél is oké, most már "csak" három referenciát kéne szereznem, a másik két GP-től elkérni az igazolásokat és a sulitól szerezni valami levelet, hogy én hozom el Pipit minden nap, tehát itt vagyok, ragyogok életvitelszerűen. (Ja meg az Aware-től és az ILI-től kell szereznem még egy-egy igazolást, hogy jártam a tanfolyamokra...) Megy ez. Tegnap délelőtt elhoztam a Dunnesből rendelt cuccokat, előtte-utána végigjártam a Dealz-t, Penneys-t, Tiger-t, Holland and Barrett-et, Tescot és Lidl-t, szóval épp visszaértem Palikáért 1-re... A hét gasztronómiai sikerei, hogy hétfőn isteni spagetti carbonara-t főztem, tegnap meg káposztás pogit sütöttem, ami ugyan kicsit sótlan lett, de legalább nem lesz magas a vérnyomásunk tőle... Az előbb megnéztem a hét filmjét, a The Best Of Me-t, amit még több, mint egy éve ajánlottak nekem, most pedig lassan 11, T. most irt, hogy indul haza, úgyhogy be is fejezem, ennyit az elmúlt három napról, holnap már megint csütörtök a fene egye meg.
Bal Paja, jobb Pipi
GP utáni szivárvány
Suli utáni szórakozás
Magyar cuccok a Lidl-ben
Paja lunchbox
GP mögött a Bord Gais Theatre

12 megjegyzés:

  1. Jobbulast nektek!
    Hogy tetszett a film?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! A film... háááát... iszonyú giccses volt és nagyon kiszámitható. Szép kis romantikus történet emellett, csak ilyen jéééézusom már (csöpp) kategória. Meg engem tök zavart, hogy a kamasz és a felnőtt szerelmeseket mások játszották, akik nem is hasonlitottak, tehát nem állt össze az egész, mintha két-két külön ember lett volna (mert azok is voltak). Nem értem, miért nem sminkesek oldották meg az öregedést, miért kellett 4 szinész...
    Ettől függetlenül örülök, hogy megnéztem, bár fura, hogy pont az első szerelmem ajánlotta 1-2 éve haha, ezt nem tudtam megemészteni, miért, hogy lehet már egy ilyen filmet ajánlani fiúként... https://www.youtube.com/watch?v=cQszhfoP_WI

    VálaszTörlés
  3. Hat en a vegen total kiakadtam. Alapvetoen jol birom a gejl filmeket, de az a fordulat kiaiasztott...

    VálaszTörlés
  4. Jaj, hát az iszonyú gagyi volt. :D Meg igy belegondolva, az egésznek nem volt értelme, arra volt kihegyezve, hogy ó, ó, biztos azért nem halt meg a robbanásban, mert volt még "célja" az életben, hogy kapjon egy második esélyt a csajjal stb - aha, ehhez képest jól kinyirják a végén és kiderül, hogy hohó, azért, hogy a fiút megmentse. WTF? Az egész fickó egy kicseszett donor volt, hogy a nőci gyereke éljen?! Jesszusom, ez de idegesitő. Ha a Sors ekkora köcsög, hát elmehet a fenébe a kis második esélyeivel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen huztam fel en is magam, szerencsetlen pasi, azert elt h donor legyen...hat baccameg a Sors...

      Törlés
  5. Szerintem érdemes lenne esetleg itthon is tüdőgyógyászhoz mennetek, mi Olaszországban (meg már Amerikában is) szenvedtünk ezzel a hörghurut cuccal (ez állítólag ilyen kinőhető pre-asztma, amikor bármilyen baci hatásara a hörgőik teljesen összehúzódnak és attól van a szörnyű köhögés), amikor Marcus vagy egy évig minden éjjel hányt úgy köhögött (sztem az esős olasz klíma nagyon rosszat tett neki),teljesen készen voltunk, semmit nem aludtunk, de az olasz orvos csak azt mondogatta, hogy szívjuk az orrát, aztán itthon a tüdőgyógyász felírt neki egy rágótablettát, ami a rohamokat előzi meg, sztem csodaszer, komolyan.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Voltunk tüdőgyógyásznál otthon, de akkor épp persze nem köhögött, szóval nem nagyon tudott mit mondani. :(
      Nem emlékszel,mi volt a tabletta neve? Vagy az orvosé? :D

      Törlés
  6. Eonic a gyógyszer neve. A tüdőgyógyásznak nem az kell, hogy épp köhögjön, ezt nem is értem.
    Mindenféle vizsgálatokat csinálnak és azok alapján diagnosztizálják és írják föl ezt a gyógyszert pl.Mi itt voltunk többször is, Horvay Ilonánál: http://svabhegy.eu/oep/gyermektudogyogyaszat-pulmonologia/
    Itt az állandóan köhögő gyerekek legfőbb barátját, az inhaláló készüléket is olcsón meg tudjátok venni.(egyébként a sós vizes inhalálás naponta 3x-4x érdemes azonnal elkezdenetek, amint kettőt köhint. A gyógyszer mellett az használ a legtöbbet.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Svábhegyi Klinikán voltunk pedig mi is. o.O Mondjuk nem HI-nál, vmi fickó volt és felirt Ventolint meg Spiropent-et, ha majd köhög, azt adjam.
      Inhalálónk még nincs, de Lidl-ben talán épp most van, körbenézek. :D

      Törlés
    2. Hát ez gáz, szerintem nem kéne rögtön asztmásként kezelni (kivizsgálás nélkül!), főleg, hogy ezzel a rágótablettával meg inhalálással teljesen kordában tartható ez az állapot és ki is szokták nőni (kb minden második ismerős gyereknek van). Ez a nő tök alapos volt, mondjuk minket a gyerekorvos küldött, mivel erre a hörgő problémára gyanakodott. Csináltak tüdőkapacitás mérést, allergia vizsgálatot, vettek vért, ilyenek.

      Törlés
    3. Eh, én már nem tudom, mit gondoljak. :-/ Mi kifizettünk vagy 60 ezret mindenféle vizsgálatra (igaz, mind2 gyereket vizsgálta meg nekem is volt Prick-teszt) és semmit nem tudtunk meg... Tüdőkapacitást csak Petinek csináltak, mert Paja még kicsi volt, 2 évesnek nem csináltak. :-/ Ma hivott vmi nőci amúgy, hogy október 20ra tud időpontot adni ahhoz a respiratory specialist-hez, akihez beutalt a GP - €200 lesz egy Prick teszt - hiába mondtam, hogy nekünk olyan már volt... Bakker, annyiból hazaviszem és elviszem a Svábhegyre ehhez az Ilonához és esetleg meg is tudunk vmit.

      Törlés
    4. szerintem érdemes lenne - mondjuk lehet, hogy az segített, hogy a gyerekorvos írt beutalót, nem tudom, dehát fura, hogy nem gondolnak erre a hörgő izére, ez tényleg sok gyereknél probléma. na nem akarlak bosszantani, csak tudom, hogy ez mennyire szar, mi is vagy egy évig nem aludtunk, mire végre hazajöttünk és nem a hülye olasz orvos hümmögött tanácstalanul és mondogatta, hogy szívjuk az orrát. igaz egyébként, hogy Marcus épp 3 éves volt, mikor ezt a komlett vizsgálatot megcsinálták neki.

      Törlés