Oldalak

2017. november 29., szerda

Betegségeink története

És hogy mi is történt múlt péntek óta? Hát sok minden nem, küzdünk a szemét betegségekkel, sorban.
  • Palika tehát pénteken lázasan jött haza az oviból és ez a láz kitartott a hétvégén is: napközben egész jó volt, 38 körül, estére viszont 39-ig felszökött. Érdekes módon semmi más tünete nem volt: nem köhögött, nem folyt az orra, nem hányt, semmi. Hétfőn még nem ment oviba, keddtől viszont újra jár, hurrá. (Ma reggel persze megint elkezdett köhögni, de ehhh.) 
  • Pipit hétfőn visszavittem a lengyel bőrgyógyászhoz, aki felirt neki még egy kenőcsöt (csak mondom, hogy a visit pénteken €100 volt, majd az antibio és a krém €40, hétfőn a visit ugyan ingyen volt, de a második fajta krémért megint fizettünk €30-t, befosok, komolyan...) és meghozta az itéletet, ezt ki kell vágni. Mivel gyerekeket nem műtenek csak úgy, kaptunk egy beutalót a kórházba, ha jól számolom, úgy 2020 körül majd kapunk is időpontot haha. Mivel T.nek van egy bőrgyógyász ismerőse (na jó, nem ismerőse, de volt már ezerszer nála, mert tele van anyajegyekkel), úgy döntöttünk, neki is megmutatjuk a böböt és igy is lett: szerdán 3.40re T. elvitte Pipit hozzá. Neki nyilván más volt a véleménye, mint az előző orvosnak, szerinte cisztával állunk szemben, aminek az antibio és a krémek konkrétan olyanok, mint halottnak a csók. Remek, végülis csak €70 volt plusz a doki €100-s vizitdija. Mivel hülye helyen van a böbünk, szerinte nem kell műteni (egyelőre), mert esetleg többet ártunk vele, ha kiszedetjük, mint ha marad... Ááááááááá. Pont ez kellett még, tényleg, nem mondom, hogy nem aggódom... 
  • És hogy ne higyje senki, hogy vége a betegségsorozatnak: szombat este Peti nyűgösködött, kétszer is elkezdett sirni valami baromság miatt (bekentem az arcát, mert száraz volt: ezt most miért kell brühühühűűűű), szóval tudtam, hogy valami lesz és ó je, igen: vasárnapra 38 fokos láza lett, estére 39.4... Nála sem volt más tünet, csak a k. magas láz minden este. (Ja és egyszer hányt is, de csak egyszer és hasmenése sem volt, szóval nem bélrendszeri probléma volt ez...) Most szerda van, holnap talán már megy suliba, de hát na. Kezdem kicsit unni, hogy ha nem Palika, akkor Peti beteg, ha nem ők, akkor meg én. Esetleg többen egyszerre.  

2 megjegyzés:

  1. Detto. A takony az alap, hogy epp melyikuk esik bele jobban: surprise! Ha egyikuk se? Akkor en.
    Jobbulast kivanok nektek! A laz mondjuk jo, vedekwzik a szervezet. Az uj protokoll szerint 38,5 alatt nem kell csillapitani. Mondjuk en 38,6-nal mar tolom a Nurofent...

    VálaszTörlés
  2. Tudom, látom, ti is igy küzdötök. :( Rohadt betegségek!! Pedig eszik a c vitamint meg Palika gyümölcsön - zöldségen él. (Ja meg multivitamint is kapnak. Semmit sem ér...)
    Jobbulást nektek is most már!

    VálaszTörlés