Oldalak

2017. november 16., csütörtök

Nem tudom, mi van ezzel a héttel, de borzalom sűrű, holnap megint péntek, ez valami rontás esküszöm. Röviden mit intéztem a "szabad" délelőttjeimen és a rövidke délutánokon:
  • Hétfőn délután elvittem Paját a GP-hez, hogy még mindig köhög... Igen, szeptember közepe óta, hol többet, hol kevesebbet, de köhög. Pár napja elindult az orra is, jó vaskosan, zölden (blőőőeee), ráadásul a száraz köhögés átváltozott hurutossá, szóval valami van... A doki nagy nehezen felirt antiobiot, mellette fújnom kell a Ventolint, mert néha azért szárazon is köhög, isteni tényleg.
  • Kedden délelőtt elmentem a lengyel Fül-orr-gégészhez, segitsen már rajtam, mert én is köhögök éjjel-nappal (iszonyú szárazon, nulla hurut), folyik az orrom, a szemem és hát igy nem lehet élni, mire belenézett a torkomba, az orromba és azt mondta szerinte ez a stressztől van. (Mondjuk stressz alapú köhögés éjjel nincs szerintem, de ő tudja...) Próbált gégetükrözést is csinálni (nem mondta, mit akar, csak kihúzta a nyelvem és elkezdett lenyomni egy kis kamerát, én meg csak pislogtam, hogy mi az isten van), de mivel majdnem elhánytam magam, azt mondta menjek vissza egyszer és akkor majd megcsinálja valami enyhe szedálás után, hát nem is tudom... Felirt egy szteroidos orrsprayt meg valami borzalom izű szirupot, amit elalvás előtt kell bevennem (illetve ha megyek a tükrözésre az előtt... khm... a probléma, hogy baromira nem szedál le a cucc, ettől bizony én még öklendezni fogok, ha bedug valamit a torkomba) meg adott receptet egy gyenge antidepresszánsra is, hát kösz... Per pillanat nem érzem magam stresszesnek, idegbetegnek, most kezdjek el szedni egy Xanax-szerű gyógyszert?! Ne már... Meggyőződésem amúgy, hogy vmi allergia lesz ez, mert a vérképemben arra utalt egy-két adat, de nem tudom, hogy deritsük ki, mi a bűnös... Ha kinn vagyok, kevésbé köhögök, zárt térben iszonyú. Tök elszomorit egyébként ez a dolog, mert tényleg baromira megkeseriti a mindennapokat, hogy főleg esténként másodpercenként elkap egy-egy roham és kb hányásig köhögök. Szörnyű. 
  • Szerda délelőtt visszavittem Pipi kabátját, amit a SportsDirect-ben vettem. Credit note-ot adtak a €32-ról, ami jó, hogy online is le lehet vásárolni... A SD-en kivül benéztem a Dunnes-be, a Tesco-ba, a Debenhamsba, a Zaraba, de összesen egy narisárga felsőt vettem a Dunnes-ből, semmi más nem tetszett meg. Délután megrendeltem a Debenhamsból a kabátot, amivel régóta szemeztem, remélem jó lesz. Ha nem, nem tudom, honnan szerzek vastag kabit, ami tetszik, kifogytam az ötletekből teljesen. 2.30-kor szülői volt (itt nincs nagy közös szülői, évente 1x van one-to-one szülői, amikor 10 perced van beszélni a tanárral, mi a 2.30-2.40es slot-ot kaptuk), T. tehát szabadnapot vett ki: négyen kocsival elmentünk Pipiért, majd én maradtam, ők meg mentek haza. A tanárnő agyba-főbe dicsérte Petit, mondta, hogy mindenben hiperszuper, ügyes, érdeklődő, szóval nincs vele semmi gond az égvilágon. Hurrá. Kb 8 percet voltam benn, nagyon rövidke volt az időnk sajnos, nem tudom, ha lenne gond, hogy tudtuk volna ennyi idő alatt megbeszélni.  A nap "vicce" volt még, hogy jött még egy zongora... Jól összevesztem miatta T.-vel, mert az egész kicseszett lakásunk már olyan, mint egy hangszerbolt: van profi dob, két zongora, egy szintetizátor meg úgy tiz-tizenkét gitár. Nem lehet úgy harmonikus lakásbelsőt kialakitani, hogy a másik felnőtt, akitől elvárható lenne, hogy pakoljon a gyerekek után, még nagyobb kupit csinál, mint a két fiú összesen. Megbolondulok, milyen rendetlen alapból és akkor még tetézi ezt azzal, hogy összevásárol egy csomó hangszert, ami ugye nem kétszer két centi helyen fér el, hanem konkrétan ural mindent. A fiúk falatnyi szobájába igy most bekerült egy tárolószekrény, szóval nagyjából bemenni lehet meg kifarolni, a fekete IKEAs tároló elé meg bekerült a szintetizátor, úgyhogy ha kell valami a tárolóról, mindent el kell mozgatni előle... Hogy hova fog kerülni a karácsonyfa, abba bele sem gondolok.  
  • Ma délelőtt egy ismerős magyar lánnyal elmentünk Nutgrove-ba. Mivel Nagyi nem jött, nem tudott hozni két fontos gyógyszert, ami kellett volna nekünk, úgyhogy egy ismerőst kértem meg, hozzon nekünk ezt-azt Magyarországról, de mivel ők messze laknak, kellett egy "közvetitő", aki mindkettőnkkel találkozik... Ez a ma délelőtti lány volt olyan kedves és felajánlotta, hogy segit, mert ő úgyis összefut a másik csajjal, úgyhogy cserébe felajánlottam neki, hogy elviszem Nutgrove-ba, mert nekik nincs kocsijuk, anélkül meg elég nehezen jut el bárhova. Szóval délelőtt átvettem a gyógyszereket és vásároltunk. 
  • Holnap Pipit előbb elhozom a suliból és elviszem bőrgyógyászhoz, mert kb egy hónapja nőtt a halántékára egy pattanás-szerű valami, ami úgy néz ki, mint egy bőr alatti félborsó és szeretnénk kivizsgáltatni, mégis mi ez... 
  • És akkor már ott is tartunk, hogy hétvége, amikor is Pipi vásárolni szeretne, egyrészt szeretne valami stilusosat a Smiggle-ből és szeretné felmérni a Pokemon kártya terepet, milyen deck-et szeretne... 
O'Connell bridge-n állva várom a buszt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése