Oldalak

2018. január 19., péntek

Január harmadik hete

Ez a hét nem volt olyan sűrű, mint az előző, nem is nagyon történt semmi. A legaktivabb napunk hétfő volt, annál is inkább, mert Pipinek nem volt suli (ezúttal továbbképzés volt a tanároknak...). Sokat gondolkoztam, mit csináljunk, hova vigyem, felmerült, hogy menjünk játszóházba, de miután megmutattam neki az EPIC múzeumot, azt mondta, hogy ő inkább most ide menne... Oké, mi sem természetesebb, indultunk is. Hálistennek volt egy adults go free voucherem, igy egy gyerekjeggyel bementünk ketten. (€7 volt, voucher nélkül €21 lett volna, jajj) A kiállitás nem okozott csalódást: tetszett mindkettőnknek, nagyon látványos volt az egész, tele interaktiv táblákkal.
Csalóka kép, süt a nap, de nagyon hideg volt


Mikor hazaértünk, épp annyi időm volt, hogy elkezdtem főzni az ebédet, majd mikor félig elkészültem, rohanhattunk is Palikáért. Hazaérve gyorsan befejeztem a kaját, megebédeltünk és 4re mentünk úszni. Mire hazaértünk, volt negyed 6, vége volt a délutánnak...
Kedd-szerda-csütörtök nem volt ilyen mozgalmas, mint a hétfő, tulképp nem volt semmi extra. Palikának és nekem elkezdett folyni az orrunk, ezért alig aludtunk, de a köhögés szerencsére eddig elkerült. A hét rossz hire, hogy T. számitógépe besz*rt, igy félő volt, hogy az elmúlt 2-2.5 év képei, videói, adatai elvesznek... Hálistennek sikerült megbütykölni végül, szerdán elszaladtam Dun Laoghaire-be valami külső adattárolóért, most napok óta folyik a mentés, egyelőre úgy tűnik, sikeresen. A hét további rossz hire, hogy megszűnt a stillorgani Tesco, vagyis a kajás épület ott van még, de a játékos bezárt... Megnéztem, sajnos nem költöztették át a játékokat a kaják mellé, tök csalódott vagyok.
Ma - pénteken - reggel vérvételen kezdtünk Pipivel a Medicusban... Ősszel ugye fájt a lába, aztán lett az a pukli a halántékán és a napokban megint panaszkodott, hogy nem jó a térde, néha kibicsaklik, gyenge, fáj. Mondjuk nem tudom, hogy egy vérvétel mit mutathat ki, de úgy gondoltuk, ártani nem árt, ha kérünk egy full blood test-et, évente a gyerekeknél is jó megnézni, minden oké-e és Peti tavaly  februárban volt vérvételen utoljára. Egy kis hős amúgy, meg sem nyikkant, ahogy levették a vérét a kis fiolákba, mondta is a doki, hogy szeretné, ha minden kis betege ilyen lenne. (Ezt Pipi tanára is szokta mondogatni, szóval hiszek nekik.) Azért mentünk egyébként a Medicusba és nem a saját dokinkhoz, mert az utóbbi azt mondta, hogy csak a kórházban csinálnak vérvételt gyerekeknek, ők ilyet nem vállalnak... őőőőő... Oké. Szóval maradt a Medicus, lengyel klinika, ők persze le tudják venni a vért gond nélkül. €65 volt amúgy ez a full blood test, szóval ha kiértékeltetem a GP-nkel, a végén pont annyira jövünk ki, mintha a mi dokinkhoz mentem volna én vérvételre (hiszen Petit ugye nem vállalták volna be). Mondjuk gondolkozom, hogy csak megkérek egy otthoni dokit, nézzen már rá a leletre, van-e valami riasztó, amivel foglalkoznunk kell, mert most €65-t nem szeretnk kifizetni a GP-nknek egy szempillantásért. (Elvileg felnőtteknél ez úgy van, hogy elmész a GP-hez, megkéred, hogy csináljon egy vérvételt, megindoklod, miegymás és kifizeted a €65-t, amiért ad lehetőséget a vérvételre. Pár nap múlva elsétálsz a nővérkéhez, leadod a véred, fizetsz €30-t érte. Újabb pár nap múlva visszamész a GP-hez, aki €35-ért kielemzi neked az eredményt és mehetsz utadra. Nekünk most ugye megvolt az első két lépés egyszerre, €65-ért, de hátra van még a kiértékelés, ami a mi GP-nknél €65 lenne, nem csak €35, hiszen ezzel a témával most megyünk hozzá először... Áhhh, rablás, komolyan.) A mai nap eseménye egyébként még egy party: 4re a JumpZone-ba vagyunk hivatalosak, Rory szülinapi party-jára. Azt mondjuk nem tudom, mit csinálok Palikával az alatt a két óra alatt, mig Peti bulizik, mert ahhoz messze van, hogy hazajöjjünk, viszont ugrálni csak 5 éven felülieknek lehet... (Lásd a nyári jó-e, ha egy kisgyerek trambulinozik kérdéskört...)
Holnap is aktiv napunk lesz egyébként, Gabi szülinapi party-ja lesz, amit már nagyon várunk, főleg Palika, hiszen neki ez lesz élete első party-ja! Úgy 2 hete hivta meg Gabi (neki 10-én volt a 4. szülinapja) és mikor mondtam ezt Pajának egy roppant szomorú beszélgetés zajlott le:

- Palika, figyelj csak, Gabinak szülinapi party-ja lesz jövő szombaton, akarsz menni majd?
- Én?!
- Igen, meghivott titeket, téged és Petit is.
- És lassúak is mehetnek arra a party-ra? 
  
Nem értem, miért gondolkozik igy magáról. Vagyis értem, de na, nem tudom, hogy segithetnék neki. Ez valahogy ilyen kistesó önbizalomhiány. Nyilván Peti mindenben jobb nála, okosabb, gyorsabb, ügyesebb és ő ezt érzi. De most hogy mondjam Petinek, hogy te, figyelj már, néha ha futóversenyeztek, hagyd nyerni Palikát... Néhányszor mondtam már neki amúgy, ilyenkor engedte is, hogy Paja nyerjen, de Palika sem hülye, látta, hogy Peti csak kedveskedett neki, egyébként viszont sokkal gyorsabb, mint ő. Próbálom nekik elmagyarázni, hogy az életben nem minden verseny, ne csináljanak mindenből azt, mert egyikük ebben jó, a másikuk meg abban, de piszok nehéz, mert mindkettő fiú, nyilván ugyanazok a dolgok érdeklik őket és nyilván ugyanolyan területeken szeretnének a legobbak lenni, de Palika szegény egyelőre persze mindenben vesztésre áll... Nehéz ügy amúgy, amig kisebbek voltak, nem volt ez gond, elvoltak, de ahogy Palika nő, egyre értelmesebb és egyre jobban érzi, hogy Peti előrébb tart, de ahhoz viszont még kicsi, hogy ezt elfogadja és emlékezzen, hogy nem lesz ez mindig igy, később lesz olyan amiben egyikük lesz jobb, a másikuk meg gyengébb és forditva...
Na mindegy, itt tartunk most, sűrű napok előtt állunk (ja, vasárnap meg Magyar Családi Nap lesz, gyerekkoncerttel, bűvésszel, játékokkal, vásárral), remélem izgi hétvégénk lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése