Oldalak

2018. február 25., vasárnap

Február negyedik hete

... szintén betegségben telt. Szerdán Palika itthon is maradt, mert nagyon köhögött, hétvégére pedig a változatosság kedvéért én pukkantam le: péntek este elkezdett fájni a torkom, szombaton már hőemelkedéssel voltam a Herbert Parkban, vasárnap pedig már ki sem tudtam kelni az ágyból egész délelőtt... Mig én az ágyat nyomtam, T. elvitte a fiúkat a Herbertbe focizni, majd mikor hazaértek, fél 1 körül, már én is jobban voltam, onnantól együtt nyomtuk a délutánt.
A hét érdekessége, hogy kedden elvittem Pipit fogorvoshoz, mert az egyik fogán láttam egy lyukat és kiderült, hogy igen, jól láttam, van egy jókora lyuk a jobb alsó hatosán, de ezen kivül van még két kis másik szuvasodás is a felső fogain... Hogy ne rontson ajtóstul a házba, az orvos azt javasolta, hogy először betömi két kicsi lyukat, majd jövő héten érzéstelenités mellett a nagyot és igy is lett.
A másik izgi, ami történt, hogy pénteken este elmentem "inni" Gyöngyivel, azaz beültünk a fiúk törzshelyére, a Waterloo-ba és jól kidumáltuk a férjeket, haha, úgy kell nekik.
Kép a héten nem nagyon készült, talán ez az egy, ahol a fiúk az új sapkájukban feszitenek (ami T. szerint lánysapka, pedig NEM!)

2018. február 18., vasárnap

Február harmadik hete - T. Lengyelországban

Ez a hét tehát hármasban telt, Peti betegségével megnehezitve. (Mondjuk az klassz volt, hogy nem kellett kétfelé szaladgálni, csak Palikát vittük oviba meg hoztuk haza, szóval kevesebb volt a lépésszámom jóval...) Hálistennek Pipi betegsége nem volt túl durva, a hétvégi láz után már csak köhögött meg gyenge volt, de egyébként nem volt a halálán. Kedden azért elugrottunk a GP-hez biztos, ami biztos, aki meg is dicsért, hogy mentünk, mert miután belenézett Peti torkába, közölte, hogy szerinte a durva köhögése bakteriális, nem virális, úgyhogy kaptunk is rá iziben antibiot és azt ugye csak ő tudja felirni... Ez a kedd amúgy Pancake Tuesday volt, szóval az orvos után sütöttem pár palacsintát a fiúknak, mert én ugye ennyire menő vagyok. Szerdán, mivel Peti már egész jól volt, miután fél 2kor felkaptunk Paját az oviban, elmentünk Nutgrove-ba bevásárolni. Ha már ott jártunk, meg is ebédeltünk, majd vásároltunk és húztunk haza.
Csütörtök-péntek midterm break volt a suliban és az oviban is. Csütörtökön az IKEA-ba mentünk, hogy ott ebédelhessünk. Venni nem nagyon vettünk semmit, csak pár apróságot, mert nem az volt a lényeg, hanem nekem a húsgolyók, a fiúknak meg a fish & chips... Iszonyú hideg volt amúgy, olyan jeges szél fújt, hogy azt hittem feldobom a tappancsot, kicsit a hó is esett, de nem maradt meg hálistennek. Pénteken Krisztiékkel találkoztunk a National Museum-nál, majd miután megnéztük a kitömött állatokat, átmentünk kicsit játszózni a Merrion Square-re. Innen szegények már mentek volna haza, de miután Palika arra számitott, hogy eljönnek hozzánk, mikor csalódottságában elkezdett sirni, Kriszti megsajnálta és inkább hazasétáltak velünk, nehogy már ezen múljon Paja lelki békéje. Hazaérve összedobtam egy kis ebédet, ettünk, majd 1 óra játék után Krisztiék leléptek, mi meg rendbe szedtük a lakást, hiszen ezen az estén T. már meg is érkezett. Mivel ez egy ilyen tél, éjjel Palika belázasodott, amin hogy úgy mondjam, már meg sem lepődtem...
A hétvége ennek következtében nyugiban telt: szombaton Petivel kettesben elmentünk megfagyni a hosszú csúszdás játszótérre, vasárnap pedig csak a Magyar Boltba ugrottunk el némi rágcsáért. Palika láza hálistennek nem volt komoly, 38 körül megállt, vasárnap pedig már hőemelkedése sem volt, hétfőn tehát már ment is oviba, mert az állandó köhögésén kivül más tünetet nem produkált. 

Gabiékkal
IKEA
Játszózás után

2018. február 11., vasárnap

Február második hete: 5-11ig

Sok minden ezen a héten nem történt: hétfőn úszás volt, kedden Peti Anish-nál volt playdate-n (úgy tűnik bevált ez a keddi vagy pénteki playdate-zés), majd mikor mentünk érte, utána beugrottunk a könyvtárba is, ahonnan egy rakat könyvvel tértünk haza. (Három Tom Gates kötetet is kihozott Peti, mert félretették neki, hát nem cuki?) Csütörtökön műszakizott az autó és hálistennek - bár az egyik helyzetjelzője nem volt elég sárga (!) és azt ki kellett cserélni - simán átgurult az ellenőrzésen a kis drága. Anyuék pénteken mentek volna Szegedre, de mivel szegény belázasodott, el kellett tolni az utazást, mert tulképp nem is mi lennénk, ha bármi simán menne az életben. A hétvégénk szokás szerint trutyi volt: ömlött az eső, igy csak Nutgrove-ig jutottunk. A Homestore-ban a fiúk kaptak egy-egy activity-tracker-t, majd benéztünk a Lidl-be, de miután Peti elkezdett nyafogni, hogy rosszul érzi magát, inkább siettünk haza, mert ha ő nincs jól, az egyet jelent azzal, hogy lázas és tádáááám, igy is volt: mire hazaértünk 38.5 volt a láza... A láz mellett torokfájásról panaszkodott, bár köhögni nem köhögött. Igy ért hát véget a hét és igy indult a következő, ami annál is inkább izgi volt, mert T. hétfőn délelőtt elutazott 5 napra Wroczlaw-ba, húzhattam az igát itthon egyedül egy beteg gyerekkel...
A hét pozitivuma egyébként, hogy Palika - aki eddig mindig mufurcan vagy felnőttekkel kokettálva élte túl, hogy hazainduljunk suli után, ha Peti kijátszotta magát - elkezdett a gyerekekkel is játszani (= fogócskázni)!
Bizonyiték:
Itt épp Theo-t kergeti (Hugo öccsét)

2018. február 4., vasárnap

Január utolsó hete

  • A hét élményeként Petivel playdate-n voltunk Stefanonal és Pipi a 204 darab Pokemon kártyájából több, mint 100at ott hagyott nála... Mint utólag kiderült, összekeverték a kártyáikat és amikor már 20 perce könyörögtem neki, hogy induljunk már, nem mert tovább ellenállni és inkább jött - de arról persze nem szólt, hogy 100 kártyája még nincs meg... Itthon derült ki pontosan mennyi is a hiány és nyilván, mikor rájött, milyen sok nincs meg, ment a sirás-rivás, hogy jaj-jaj, mi lesz most. (A következő napokban úgy 60 kártya visszacsorgott egyébként, de 40-nek örökre búcsút mondtunk... Ez van.) 
  • Pénteken lett volna Paja 2. szülinapi party-ja, de mivel bárányhimlő ütötte fel a fejét az oviban, az ünnepelt úgy döntött, elmarad a buli...   
  • Ha már péntek: Anyu 65 éves lett, amit megint tőlünk távol ünnepelt... Mivel Apu nyáron lett 65 és akkor csak apróságokat kapott, most úgy döntöttünk, befizetjük őket 3 napra egy hotelbe, hadd pihenjenek kicsit kettesben. Mivel most már ingyen utazhatnak mindketten, igyekeztem olyan hotelt választani, ami közel van a vasútállomáshoz, igy esett a választás Szegedre és a Hotel Auris-ra.  
  • Mivel a hétvége szokás szerint esős volt, nem sok mindent csináltunk. Szombaton Howth-on voltunk lángosozni (csak odarohantunk meg vissza, mert az eső mellett a szél is fújt), vasárnap pedig csöpögő esőben egy nagyot sétáltunk a környéken, ami tulképp klassz volt, mert a fiúk jót pocsolyáztak, majd nyertünk két plüssfigurát a Tesco-val szemben felállitott automatából. (Stefano Strawberry és Madelaine Banana azóta is nagy kedvencek, sőt, időközben lett egy hajlott hátú Carrot-unk is...)