Oldalak

2018. május 27., vasárnap

Egy ünnepélyes hét

A hétfői állapolgársági ünnepségem után sem telt unalmasan a hét. A kedd-szerda ugyan csendben elcsorgott, de a csütörtök már izgibb volt, ugyanis Petiéknek sportnapjuk volt a Herbert Parkban. Tavaly-tavalyelőtt még Palika is jött velünk erre a nagy napra, idén először viszont már oviba kellett mennie, ezért meg kellett a napot szerveznünk rendesen: először én elvittem Pipit a Herbert Parkba, majd T. Palikát az oviba, ezután viszont otthonról dolgozott, hiszen fél 2re érte is kellett mennie, nekem ugyanis végig ott kellett maradnom a sportnapon... Mivel arra számitottam, hogy meleg lesz (20 fokot igértek a besték), vászongatyában és egy szál kardigánban mentem meg szandiban, de természetesen iszonyú hideg volt, úgyhogy mondhatjuk, hogy az egész bulit átvacogtam. A másik vicces dolog az volt, hogy mig tavaly fél 1ig tartott a nap, idén fél 3ig (!) kellett ott lennünk, de úgy, hogy 10.30 és 12.30 között "lunch break" volt... Először azt hittem rosszul hallok, amikor pár sorverseny után Peti azzal jött oda hozzám, hogy most egy két órás szünetük van, szóval rá is kérdeztem a tanárnál, hogy mi van? nem snack time van, hanem lunch break? mire az bőszen bólogatni kezdett, hogy ja ja, a következő feladatok majd csak fél 1kor kezdődnek... Őőőőő... Oké... Na mindenesetre maga az az idő, mikor mozogtak a gyerekek jó volt, de a többi... Hát csöppet unalmas, hogy úgy mondjam. A napot amúgy négy szám eltáncolásával / eléneklésével kezdték (Pump it / YMCA ilyesmik - roppant vicces volt látni a 100 kilós igazgatónőt, amint teljes erőből nyomta, hogy Pump it - louder, pump it - louder - dallamtalanabb nótát szerintem keresve sem találtak volna haha, ráadásul szegény kölyköknek ezt a lehetetlenül nehéz koreográfiát kellett volna nyomniuk), majd jött pár verseny (futás, labdapattogtatás stb - pár érmet is kiosztottak, Peti pl kapott egy bronzot futásra, hurrá) és utána jött a már emlitett szünet.... Szünet után jöttek az ugrálóváras mókák, érmet itt már nem osztogattak, csak a mozgás öröméért ment a verseny. Mikor fél 3kor vége lett az egésznek, a gyerekek még egyszer eltáncolták a Pump It-et és rohanhattunk is haza, mert időközben elkezdett szemerkélni az eső és miután teljesen átfagytam, a hátam közepére sem kivántam egy alapos elázást.
A csütörtöki sportnap után Pipiéknek pénteken sem volt suli (hello, dolgozó szülők...), mert az iskola szavazóhelyiségként funkcionált, ezen a napon szavaztak ugyanis az irek az abortuszról. Ha már igy alakult, hogy Peti itthon maradt, T. meghivott minket a Céghez, úgyhogy Palikát kicsit hamarabb, már dél körül felvettük az oviból és bementünk kajálni és meglátogatni T.-t a munkahelyén. Ezek a látogatások nagyjából mindig azonos terv szerint folynak amúgy: ebéd, kitekintés a tetőről, egy pár izgibb helyiség bevétele (pl a lift külsejű tárgyaló nagy kedvenc) és haza. Ezúttal sem volt ez másképp: miután jól belaktunk, körbenéztünk itt-ott, én felmarkoltam néhány bio rágcsát és mehettünk is isten hirével.
Szombaton délelőtt csak egy kis játszóra ugrottunk el Goatstown-ba, délután ugyanis nagy programunk volt: Pipi születésnapi party-ja a JumpZone-ban. 12 gyerek volt ott Petin kivül, szóval 13an voltak, ami elég izé, de sajnos Hugo nem tudott jönni, mert pont ezen a napon volt egy meccs, ahol bevonulhatott a játékosok előtt és hát mivel irek, ezt nem hagyhatták ki... Mivel Palika sajnos még mindig nem ugrálhatott (5 év a korhatár és szigorúan betartják), T. és én is ott voltunk a party-n, ő videózta és felügyelte a gyerekeket (volt vezető, de mégis), én meg Pajáztam és beszélgettem a meghivott gyerekek szüleivel. A party 1,5 óra volt, ebből 1 óra volt ugrálás, fél óra kaja, amibe hálistennek már Palika is bekapcsolódhatott (azaz kapott pizzát meg egy kis szeletke tortát). Ami az ajándékokat illeti, idén a könyvek taroltak (Anish-tól megkaptuk az összes Diary of a Wimpy Kid-et, Donal-tól kaptunk 3 kötetet a How to Train your Dragon-ból, Wan-tól jött a Where is Wally? sorozat, Lorcan-tól pedig egy €20-s könyvutalvány), de emellett kaptunk Legot is (Oscar-tól ilyen sárkányos Creator-t, Lulu-tól meg egy másik Legot, amit már elfelejtettem, milyen) és hát sokan (Rory, Stefano, Aoife) adtak simán egy boritékban pénzt is, €15 és €25 között szórva... Evan-tól jött még amúgy egy Pie Face, Yoshiaki-tól meg egy távirányitós autó, Emma meg Pokemon kártyákat adott, bár utóbbiaknak sajnos már leáldozott hahaha. (A party cinkes sztorija volt egyébként, hogy Matildát végül nem hivtuk meg. Pipit próbáltam rábeszélni többször is, de végül hagytam, hogy ő döntsön, elvégre az ő bulija és most miért hivjon meg olyat, akihez nincs kedve, mert rendbontó... Jogos tulajdonképp.) Na tehát ez volt a party, 4.30-tól 6ig, szóval 7 volt, mire hazaértünk, vége is volt a napnak.
Vasárnap szintén bulis nap volt: délelőtt elvittük Pipit Donal bulijába, ami a Point-nál volt, egy moziban. Iszonyú sok gyerek volt (szerintem az egész iskolát meghivták) és elég béna volt sajnos, mert mire mindenki megkapta a popcorn-ját és üditőjét, már rég elkezdődött a film (Dog Show)... Peti az elsők között ment be a terembe, de már akkor túl haladt a vetités a reklámokon és a film első 10 percén is... A buli után csak "állófogadás" volt, kekszet és gumicukrot kaptak a meghivottak, szóval nem tartott soká a dolog: csak annyi időnk volt, hogy Palikával elautóztunk a St Enda's Parkba enni egy sütit és már rohanhattunk is vissza felvenni a Partyarcot. Mivel esett az eső egész nap, délután már nem mentünk sehova, ennyi volt a hétvége és ez az ünneplős hét.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése