Oldalak

2018. december 15., szombat

December egyéb

Na nézzük az egyebeket...

Betegség fronton:
- Pipiben sajnos bújkál valami, november végén egyik szerdán azzal jött ki a suliból, hogy fáj a füle, úgyhogy aznap nem tudtunk zongoraórára menni. Másnapra teljesen jól lett, aztán a torka kezdett el fájni, aztán folyt az orra, majd megint a füle fájt - minden nap más jött. Igy ment egy két hétig, mig most hétfőn hivtak a suliból, hogy nagyon fáj a füle, lehet haza kéne jönnie... Isteni. Haza is hoztam, azonnal foglaltam neki időpontot a Medicus-ba, majd másnap délelőtt el is vittem. Hálistennek kiderült, hogy nincs durva fülgyulladása, de sajnos teljesen tele van az orra takonnyal és ezt a füle is megérzi... Kapott három féle gyógyszert - ebből végül csak két fajtát használunk, de úgy tűnik javul a dolog (koppkopp), kevesebbszer panaszkodik a fülére, szóval remélem ennyi volt a dolog...
- T. 21-én megy gasztroenterológiára, ahol colonoscopiát és gastroscopiát is végeznek majd meg persze vért is vesznek tőle, hogy kideritsék, mi okozza a hasi panaszait... A doki egyelőre IBS-re gyanakszik, hát meglátjuk. (Én szemét módon titokban drukkolok a lisztérzékenységnek, hogy kevesebb felé kelljen figyelni a főzéskor és azt már ismerjük ugye, túlélhető.)

Szerencse fronton:
- Ebben a hónapban nyertem egy-egy családi belépőt a Dalkey Castle Santa Tour-ra és az EPIC Museumba is.
- A magyar Mikulás bulin nyertem egy €60-s kineziológiai vouchert is - na ezzel nem tudom még, mit kezdek...
- És bár nem ez a hónap, de november 23-án T. vett €12-ért kaparós sorsjegyet és azzal nyertünk egy free sorsjegyet, €4-t meg €20-t. Igy megy ez.

Súly fronton:
- Bár nem nagyon látszik meg, de egy hónap alatt fogytam 2-2.5 kg-t, ami nem sok, de mondjuk nem is fogyókúrázom. Reggelire és uzsira továbbra is édes sütit eszem, este pedig rágcsálok is, de talán összességében nem eszem annyi felesleges cuccot, mint ezelőtt, ez a titok. Tudom, hogy még most is túl sokat rágcsálok baromságokat, de soha nem vagyok éhes és hát sajnálom, édesszájú vagyok, nekem kell az esti szaloncukor adagom, na. Mostanában reggelente 57.5 és 58 kg között mozgok, ami király szerintem, bár persze a legjobb az lenne, ha 54.5-55 kg között lennék, vagyis 3 kg-tól el kéne még búcsúznom. Mondjuk mindjárt megyek ki két diós kiskifliért meg egy maréknyi tortilla chips-ért - ez kell a lelki nyugalmamhoz, ennyi.

Karácsony fronton:
- Egész jól állunk, a lakás már pompában úszik, az ajándékokat már kitaláltuk és megvettük (még pár dolgot várunk azért), a gyerekek kaptak egy-egy karis pulcsit és már megvettem az oviba / suliba is az ajikat. 

Egyéb fronton:
- A gyerekek továbbra is járnak zongorázni a Furcsa Bácsihoz, én pedig továbbra is magyart tanitok. Jó lenne több tanitvány, de hát ugye ki az a hülye, aki magyarul akar tanulni haha.
- A héten kaptunk otthonról csomagot, hurrá! Az ilyenkor szükséges beigli mellett (ami nem gm, de nem baj, mert nem is szeretem) kaptunk szaloncukit, egy rakás gm cuccot (kókuszgolyó, isler, diós kiskifli, nápolyi stb) meg lekvárokat. Hawaii van. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése