Oldalak

2021. szeptember 21., kedd

Pörgés

Felpörögtek az események, csütörtökön délelőtt jelentkeztem egy félállásra, délután hivtak, hogy másnap 11kor be tudok-e menni interjúra, pénteken délután 5kor jött az email, hogy felvettek. Tegnap 4-7ig training-en voltam, holnap 9kor kezdek. Csak pislogok. 

Jó, mondjuk nem egy álomállás, nem kell hozzá agysebésznek lenni, egy játszóházban leszek felügyelő haha, de egyrészt 20 óra egy héten, másrészt végre bejelentett állás hurrá, harmadrészt meg ha végre eldöntöm, hogy oviban - általánosban szeretnék dolgozni gyerekekkel, akkor jól fog mutatni a CV-ben, hogy hivatalosan is volt már közöm a gyerekekhez. 

Kicsit be vagyok szarva azért, iszonyú rég dolgoztam hivatalosan heti 20 órát... (A tolmácsolás sajnos egy hónap alatt nem volt 20 óra, a magántanitás meg mégiscsak egy magányos dolog, nincs munkáltató, nincsenek kollégák... Jajistenem, hogy fogok én ebbe újra belerázódni?!) 

2021. szeptember 15., szerda

Annyira szuper napunk volt ma...

1) Az autó lengéscsillapitója (vagy abban valami gumi) beszart pár napja. Elvittük reggel a szerelőhöz, T. (aki mindenhez is ért) mondta nekik, hogy a gumipogácsákat kellene kicserélni, ami kb €140. Az autószerelő ránézett és azt mondta, hát itt ki kell cserélni az egész lengéscsillapitót, ami €400 lesz... Húztuk a szánkat, miután egy öreg autóról beszélünk, €400-nél többért amúgy sem lehetne eladni eleve, erre most beleölni €400-t hát azért nem túl oké... Na mindegy, hosszas tanakodás után rábólintottunk. Az előbb hivtak, hogy kicserélték a lengéscsillapitót, de még mindig szar és nyikorog, úgyhogy kicserélik a gumipogikat is (surprise-surprise), ami újabb €140 lesz... Hát bazdmeg. A legszebb az egészben, hogy van esélye, hogy összesen ezeket a gumikat kellett volna kicserélni €140-ért, ahelyett, hogy €540-t kidobunk az ablakon egy olyan autóra, amit el akarunk adni egyébként is úgy €400 körül... Báááááááá

2) A lakás, amiben 2012 óta élünk (pár hónap kihagyással) egyre gázabb... A wc ugye folyton eldugul; a biciklitárolóba többször betörtek már, három csomagunkat ellopták a postaládánk alól, de cctv-t többszöri kérésre sem hajlandók telepiteni; felettünk a tetőn (!) már kétszer volt buli, szombaton 29 vadidegen embert számoltunk meg a házban, akik részegen bulikáztak a lapostetőn, ami nem mellesleg iszonyú gyenge konstrukció; télen havonta €800 a gázszámlánk és közben bármit kérünk, le se szarják, nem is reagálnak a leveleinkre, de arra veszik a fáradtságot, hogy ma délelőtt irjanak, hogy vegyük el a lábtörlőt a lakásbejárattól (wtf!) és hogy szedjük le az ablakmatricákat, mert rondák. Hát bocs, de mi az anyád baja van?! Irtam a tenancy board-nak, hogy kérhet-e ilyen baromságokat a főbérlő, hogy szedjük le az ablakmatricákat és ne használjunk lábtörlőt, azt irták vissza, hogy dehogy, kizárólagos jogunk van a lakás használatára, úgyhogy bekaphatja. Azt javasolták, hogy jelentsük fel a főbérlőt (irtam pár példát, miket NEM oldanak meg hónapok - évek óta), de nem tudom, akarunk-e keménykedni. Mondjuk most már ott tartok, hogyha kidobnak a lakásból, mert túl problémásak vagyunk és mindig pattogunk olyan dolgokért, amikért az irek nem, mert nekik teljesen oké, hogy semmi szigetelés nincs, hogy a biciklitárolót nem lehet használni, hogy eltűnnek a csomagjaik néhanapján stb stb akkor legalább meglesz a seggberúgós motiváció, hogy összeszedjük magunkat és kiköltözzünk ebből a shithole-ból. 

3) Még májusban elküldtem a diplomáimat, az elvégzett tanegységeimet stb az Early Years Qualification Recognition központba. Másnap visszairtak, hogy nem tudják megnyitni a mellékleteket, küldjem újra. Nyilván azonnal újra küldtem, jpg mellékletekkel, ahogy kell. Oké. A napokban eszembe jutott, hogy mi van már, hogyhogy nem reagáltak még, tegnap irtam nekik újra, mire azonnal válaszolták kissé pikirt stilusban, hogy hát megmondták, hogy küldjem újra megfelelő formátumban a doksikat, úgyhogy még el sem kezdték a folyamatot... Mi van??? Kikerestem az elküldött leveleim között az e-mailt, képernyőmentésben visszaküldtem nekik, hogy hello, május 5-én elküldtem a kért jpg-ket, bekarikáztam a dátumot és a formátumot, hogy lássák, mire visszairtak, hogy hát ők ezt sosem kapták meg. Bazdmeg ezt is. Na majd mindjárt beveszem. Az én elküldött leveleim között ott van, náluk meg nincs... Nyilván. Újra küldtem nekik a dolgokat, ma jött a referencia szám és hogy szeptember 14-én adtam be a papirokat. Áááááááááááááááááá. Beszarok komolyan. Mi jön még mára? 

Annyira birom ezt a képet

 Kb 1983. Anyuval és a tesómmal (kisdobosnyakkendőben szigorúan) anyagokat nézünk. 

Palika, miután tizszer szóltam rá, hogy kezdje el a háziját irni

 - Jolly Grammar, Jolly Grammar (ez a könyv cime)... Aztán miért olyan jolly ez? 

2021. szeptember 7., kedd

Hát ez nem jött be...

... úgy kivagyok, mint a dög. Tegnap csináltunk egy PCR tesztet itthon (magamnak), ma jött eredmény, hogy negativ, de lehet nem voltam alapos a mintavétellel, mert rettentőre szenvedek. Mondjuk 1.5 éve nem voltam náthás, szóval lehet, hogy ez most egyszerűen valami mutáns nátha, de borzalom igy is úgy is. Szombat óta nem voltam kinn, mozdulni is alig birok, legszivesebben egész nap aludnék (vasárnapot kb végigaludtam, hétfőn kicsit jobb volt, de ma megint fél 12ig ágyban voltam (és nem netezgettem vagy tévéztem, konkrétan aludtam vagy bámultam magam elé) és délután is többször ledőltem 1-2 órára... A legidegesitőbb a percenkénti tüsszögés, mert nyilván nem mindig sikerül és akkor dől a könny a szememből és a durva köhögés. A legegyszerűbb mozdulatsor vagy két mondat után köhögök, mint az állat, rohadt idegesitő. Nem jön ám fel semmi, ez ilyen száraz ingerköhögés, amitől azt érzed, mintha a torkodat karmolná valami. És ha ez nem lenne elég, folyamatos hőemelkedésem van, 37.8-38 szombat este óta (most kedd este van), hol fázom, hol megrohadok és hasogat a fejem (azon belül is az arcüregem). Szóval báááááh, legyek már jól, mert millió dolgom lenne, ehelyett meg csak szenvelgek, szipp.     

2021. szeptember 6., hétfő

Szeptember

Elkezdődött hát egy újabb tanév, nagyon durva. Peti ötödikes, Palika másodikos, én meg pislogok, hogy nőttek meg ennyire. 

Hétfőn, 30-án este érkeztünk amúgy Magyarországról, fél 2 volt, mire ágyba kerültünk, igy az iskolakezdés nálunk kicsit csúszott (kedden kezdődött a suli), hiszen nem volt az az Isten, hogy én hajnali fél 2kor nekiálljak egyenruhát kikésziteni, iskolatáskát előszedni stb Annál is inkább csúsztunk a kezdéssel, mert Peti betaknyosodott és mivel jó arcok vagyunk, nem akartuk bedugult orral suliba küldeni teszt nélkül ilyen covidos időkben... A kedd tehát a kipakolás mellett nálunk a tesztelésről szólt, igaz, mázlink volt, mert volt itthon egy tesztünk, amiért még aznap jött is a UPS, de ez azt jelentette, hogy csóri Peti még szerdán se mehetett, hiszen az eredményt (ami egyébként negativ lett) ki akartuk várni, mielőtt visszaengedjük a többiek közé. 

Egy szó, mint száz, Palika tehát szerdán, Pipi csütörtökön kezdte meg a harmadik covidos tanévét. Tavaly óta semmit sem változtak a szabályok, reggel csak a kapuig lehet kisérni őket (ez az első napjukon volt vicces, amikor egyedül kellett megtalálniuk az osztályukat és a termüket, na de azért van szájuk, hogy kérdezősködjenek, hova is kell menniük haha), délután pedig secperc alatt, maszkot viselve lehet felvenni őket. Palika tanára Ms Atkins, aki Peti harmadikos tanára volt, szóval ő kitaposott pályán van, mert ismerjük, Peti tanára pedig Ms Horan, akivel még nem találkoztunk, de állitólag elég szigorú és dúsgazdag

Ez az új tanév amúgy úgy folytatódik, mintha az előző véget se ért volna, amikor vettem ki a táskájukat a szekrényből, el se akartam hinni, hogy nem pár napja tettem csak be, brutál. Ami az iskolai előkészületet illeti, szerdán végre befizettem a kötelező €89 per fős iskolai hozzájárulást és miután aznap megérkeztek a könyvek is (újabb €146 hurrá) és megvettem a kért füzeteket is, igy csütörtökön már mindkét gyerek vihette is be a szükséges cumót. (Három könyv mondjuk még csak ma jött meg, szóval ezeket majd csak holnap adják be, de a többséget sikerült két napos csúszással prezentálnunk... Ja, Petinek még kell vennem egy ir szótárat, de psszt.)

Ami a szociális életünket illeti, mindkét gyerek osztályába jött 2-2 új gyerek, Petiékhez két lány, Palikáékhoz két fiú. Pénteken délután Herbert parkoztunk is egyet, Petiék osztályából kb tiz fiú találkozott a parkban, szóval asszem hivatalosan is kijelenthetem, hogy megkezdődött a 2021/2022-es tanév*.

* Számomra mondjuk szarul indult, mert már pénteken elég rosszul éreztem magam (torokfájás, fáradtság), szombatra még gázabbul lettem (orrdugulás, torokfájás, köhögés, tüsszögés), de azért még elmentem a fiúkkal a Tymon parkba játszózni, vasárnapra viszont már teljesen leverődtem: a fentiek mellett be is lázasodtam, úgyhogy kb egész nap feküdtem, 5ig pizsamában szédelegtem, alig csináltam valamit. Most full be van dugulva az orrom, alig kapok levegőt, de legalább a lázam jobb már, szóval remélem, hogy a jövő hetet már normálisabban kezdem, mint ahogy ezt a hetet befejeztem. Ámen.