Oldalak

2023. június 27., kedd

Junius vege

Na hat ahogy josoltam, junius pont olyan orulet, mint gondoltam. A rengeteg iskolai hulyeseg mellett* van ez a koltozos buli, ami nekem tenyleg remalom, mert utalok valogatni, szortirozni es esku, ha ezen tulleszunk, PTSD-m lesz. Mar ezelott is rendszeresen almodtam arrol, hogy lehetetlen mennyisegu cuccot kell elpakolnom, becsomagolnom, eltuntetnem es bar telik az ido, alig haladok, szoval ez most nekem konkretan a megvalosult remalom, nagyon gaz, mar rettegek az alvastol is.

Utoljara a hosszu hetvegen voltunk valahol (a 10-i blackrock-i setankat nem szamolom), azota a hetvegek pakolassal, az estek meg tervezgetessel es mindenfele holmik rendelesevel telik. Na jo, hazudok, 11-en voltunk az IKEA-ban is, de szamomra az is remalom kategoria, rengeteg cucc van, nagy a valasztek, azt sem tudom, mit kell nezni, T. idegbeteg, bahhh, utalom. (Mondjuk legalabb ott ebedeltunk, szoval aznap nem foztem. Urom az oromben, hogy nyilvan nincs glutenmentes kajajuk, miert is lenne, de annyira elegem volt, hogy fittyet hanyva az egeszsegemre, bevallaltam a husgolyot, lesz, ami lesz... 2018 ota tartom ezt a szar dietat, mint egy megszallott, masodszor csabultam el es mergeztem magam szandekosan, de leszarom mar, komolyan.)  
A kovetkezo hetvegen (17-18) haladtunk, eloszor is elvittek a gyerekek alol az agyat (na, ebben az egyben jo vagyok, remekul tudok hasznalt cuccokat eladni), vasarnapra meg odarendeltem egy takaritonot, aki rendbekapta a furdoszobakat meg a konyhat, mert mondtam, hogy nincs az az isten, hogy en az utobbinak nekiallok, mikozben az kiszervezheto masnak, de pakolni helyettem senki sem tud. Mondjuk ennek ellenere nem pakoltam, hanem az ablakokat peneszirtoztam, mig T. elment, hogy visszacsereli a telefonomat a junius 24-en vegleg bezaro Argosban (mert hat termeszetesen mikor is maskor vonulhatnanak ki az orszagbol, mint juniusban). Mig en haladtam, o nem tudta elintezni a cseret sajnos, mert kitalaltak, hogy a telefont vissza kell postazni a gyartonak, aki kuld majd ujat helyette, szoval toll a fulunkbe, ok mossak kezeiket, oldjuk meg. Remek, csak egy par orat vesztettunk ezzel, hat nincs ezzel gond, idonk ugyis, mint a tenger. Vasarnap amugy Apak Napja is volt, de nyilvan nem unnepelgettunk, annyi volt, hogy rendeltem egy tortat a Baked-tol es azt megettuk, hello, nincs ilyesmikre idonk. 
A kovetkezo hetvegen szinten probaltunk nagyot haladni, szombaton T. az uj lakasban ugykodott, en pedig delelott foztem, kipakoltam az erkelyt es bedobozoltam egy csomo konyvet. Nem volt egyszeru a dolog, mert reggel hajigazitas kozben ugy becsesztem a konyokom a nyitva hagyott szekrenyajto kilincsebe, hogy alig birtam valameddig behajlitani, szoval felo volt, hogy eltort vagy elrepedt. Tekintve viszont, hogy T. nem volt itthon es haladni is kellett, kenytelen voltam hasznalni a karomat, mintha mi sem tortent volna... Miutan Petiert fel 2kor megjott Vicki es elvitte Emane partyjaba az allatkertbe, mi Palikaval atmentunk az uj lakasba takaritani. Amikor odaertunk, pont akkor jott meg a huto, a mosogep es a mosogatogep es a szallito ipse epp azon filozott, hogy fogja felcipelni egyedul ezt a sok dognehez cuccot a masodikra. (Nem is ertem, hogy lehet egy embert kuldeni egy ilyen kiszallitashoz, megis mit gondoltak?) Vegul nemi kedves noszogatas es 40 Euro fejeben csak felkuzdotte a cuccokat szegeny faszi, de hat mit ne mondjak, nem volt boldog. Miutan vegre kipipaltuk ezt a kihivast, nekiallhattam felsoporni az egesz lakasban es vegigmenni a lepcsohazon is, amit sikeresen elboritott a hungarocell, ami a mi cuccainkrol valt le, szoval egyertelmu volt, hogy nekem kell felszedni oket. Mivel ekkor mar fel 5 fele jart az ido es Petiert fel 6ra kellett menni az allatkertbe, gyorsan hazatuztunk es bar ekkorra mar elegge fajt a karom, mivel T. nem ajanlotta fel, hogy elhozza a fiukat (Hugot is haza kellett hoznunk), nagy durcazva nyilvan en mentem ertuk, koszi egyenjogusag, tenyleg... Mire hazaertunk, addigra mar rendesen fel voltam huzva (annal is inkabb, mert reggel ota T.-nek esze agaban sem volt bocsanatot kerni, mert nyitva hagyta azt a ruhes szekrenyajtot es miutan felhivtam erre a figyelmet, azutan sem erezte magat bunosnek, jol osszevesztunk, mert egyreszt milyen peldat mutat mar a gyerekeknek azzal, hogy okesnak mutatja, ha nyitva hagyjuk a szekrenyajtokat (barlangban elunk vagy mi a pics@?), masreszt meg milyen mar az, hogy latja, hogy faj a karom es nem pattog, hogy pihentessem, hanem elnezi, hogy nonstop dolgozom ES meg el is vezetek a fiukert a buliba egy ilyen nap utan... Most kedd van, meg mindig haragszom ra, mert meg mindig nem latja be, hogy elcseszte es meggyozodese, hogy semmi koze a kezbeutesemhez, holott. Ami leginkabb bosszant, hogy a sajat hulye egoja mindenek felett all es inkabb kitart a hulye "nem vagyok hibas" allaspontja mellett annak ellenere, hogy latja, erzi, hogy ez mennyire rombolja a kettonk kozti kapcsolatot. Ah, hulye ferfiak, mind hulye, komolyan. 
Mivel vasarnapra mar javult a karom, de meg mindig nem volt tokeletes (a legrosszabb este volt, alig tudtam hogy aludni), elmentem a Blackrock Clinicre, hogy megnezzek rontgenen, minden oke-e. Bar ez egy maganklinika, igy is 2 orat toltottem ott, tulkepp feleslegesen, mert halistennek nincs eltorve a konyokom, csak jol megzuzodott, szoval pihentessem, szedjek Nurofent es minden oke lesz... Nagyjabol 1re ertunk haza (T. eljott ertem), elszaladtunk nemi ebedert (eljen a Beshoff es Boojum) es T. mar rohanhatott is tovabb, mert ezuttal Palikanak volt partyja Ranelaghban es bizony ezuttal nem keszulodtem, mondtam, hogy o viszi es kesz, oldja meg. A delutan munkaval telt igy is: foztem, elpakoltam a lakasban, mert delelott a fiuk DVDket valogattak es minden szanaszet volt, majd sikeresen eladtam a homokozot is az erkelyrol. (Eddig amugy 250 Euro korul adtam el cuccokat, nagyon kiraly vagyok, ugy erzem.) Palikaert T. ment, o ugye leadta Palt a buliba, majd az uj lakasban kitakaritotta a lefolyokat es 5re erte is ment. (Pool party-n volt az oreg, ilyen ir pool party-n, volt egy gumimedence meg egy gumicsik, amin lehetett csuszni haha. Az ido necces volt, 2-3x elkezdett szakadni az eso, de lehetett volna rosszabb is.) Este megint osszevesztunk, mert mondtam, hogy ezer eve nem neztunk se Kisvarost, se Mi kis Falunkat, vacsora kozben nezzunk mar meg egy reszt, de T. azt mondta ezer dolga van meg, nem er ra, majd kozolte, hogy akkor o holnap menne Arturral egy utolsot sorozni, mert hazautaznak a nyarra... Hat az arcom el lehet kepzelni. WTF. 46 perc a Mi Kis Falunkra sok, de 3 ora nem sok Arturral, ja, hat tok logikus. Ugyhogy nagy mergesen nekialltam egyedul TV-zni, befejeztem a Never Have I Ever 4. evadat, majd 11kor nekialltam lefekudni, mire kozolte, hogy akkor izzitsam be a az uj telefonom, mert hetfon reggel jon a regiert a UPS, beregisztralta, csomagolna be... Erre felcsattantam, hogy megis mire gondol, hogy a joistenben tudnam beizzitani az uj telefont, mikor azt mindig o csinalta, ez olyan, mintha kozolnem vele este 11kor, hogy na, akkor kesz van mar a gulyasleves holnapra...?! (Mindezt ugy, hogy ugye a konyokom miatt meg mindig nehezteltem ra.) Vegul nagy duzzogva megcsinalta a telefonom, de el lehet kepzelni, milyen remek hangulatban futott ki a hetvege...     
Most kedd van, a konyokom mar egesz jo, alig erzem, de otthon meg mindig fagyos a hangulat, mert mindketten haragszunk egymasra (hogy o miert, azt nem tudom) es kozben millionyi dolgunk van. Tegnap este megint 11ig valogattam a gyerekek rajzait, fuzeteit es konyveit es gyanitom ma este sem lesz ez maskepp, mert meg majd most hozzak haza az idei cuccaikat, hala a jo egnek. Pozitivum, hogy vegre megjott Peti IPadja, tegnap T. beugrott Palikaek bucsukoncertjere reggel (en nem is foglalkoztam vele, bucsukoncert 9.10kor, most ez komoly?) es megint jelentkeztek par eladando dolgunkra, hurra. Negativum, hogy a villanyszerelo, aki penteken 90 Euroert megnezte a lakast es mondta, hogy szerdan jon es ujabb 170 Euroert megcsinalja, amit meg kell, reggel irt, hogy bocs nem jon szerdan es legyen inkabb 500 az a 170... Szoval ujra villanyszerelot keresunk es a napok csak mennek, folynak, robognak aaaaaaaah...    

* Az International Night mondjuk szuper volt 14-en. Csinaltam kokuszgolyot meg sajtost, de a lenyeg nem is a kaja, hanem az egesz buli volt. Foleg az azsiaiak tettek ki magukert, nagyon sokan a szariban jottek, igazi szinkavalkad volt. Rengeteg fajta kaja volt az asztalokon, edes es sos, az udvaron felallitottak egy DJ satrat, ment a zene, ment a tanc, jaj nagyon meno volt. 7tol 9ig tartott volna a buli, de mivel mindenki tok jol erzezte magat es az ido is nagyon jo volt, senki sem akart hazamenni, fel 10kor ugy szoltak, hogy most mar igazan indulhatnank, mert ugye a szomszedok... Nagyon szuper volt ennyi nemzetiseget, ennyifele embert latni egy helyen, tenyleg felemelo volt latni, milyen jol elvannak a kulonbozo nepek, igazi nemzetkozi buli volt, egesz feldobva erkeztunk haza 3/4 10 korul. (Ez csak azert volt problematikus, mert Peti masnap ment kirandulni haha es meg ossze kellett kesziteni a cuccait, valtoruha, valtocipo, torolkozo stb - Baltinglassba mentek megint. Mazlijuk volt, remek volt az ido, kicsit izgultam, hogy esni fog, de megusztak, ugyanugy, mint Palikaek is, akik a Causey Farmra mentek sarba ugralni, szo szerint... Halistennek a sportnapokon sem esett**, Peti egy bronzermet (egg and spoon race) es egy ezustermet (csapat), Palika meg egy arany (futas) es bronzermet (csapat) zsebelt be, ugyesek na.)
   
** Eszmetlen volt az idei junius, mar tiszta ideg kezdtem lenni, mert hihetetlen meleg volt egesz juniusban. Ma vegre-vegre (27-e van) jott valami enyhules, 17-18 fok van kinn, de eddig megrohadtunk, szo szerint. Imadom a meleget, mas korulmenyek kozott a fel karom adtam volna ilyen idojarasert, de mikozben tiszta idegben pakolsz, a verofenyes napsutes es 25 fok (ami itt 35nek erzodik a 90% para miatt) gyilkos. Hetek ota 26 fok van a lakasban, en izzadok, pedig sosem szoktam. Ahhoz kepest, milyen esos, borzaszto majusunk volt, hogy minden nap esett es hideg volt, junius teljesen megbolondult, abszolut szokatlan meleget hozott, ami egy szinten remiszto, mert basszus, mi ez, ez mar a klimakatasztrofa? Emlekszem, mikor idejottunk, 1-2 nap nyarnak mar orultunk, most meg egy honapon at szo szerint lerohadtunk a melegtol, nem volt jo erzes, tenyleg, bar tudom, nekem soha semmi nem jo...  

On a different note

Valahogy ezt az evet talan meg inkabb belengi a halal, mint a tavalyit. Probalok arra gondolni, hogy hatha csak azert, mert manapsag mar elo egyenesben kovethetjuk bizonyos emberek halalat - lasd Suhajda Szilardot a kis beka ujjbabjaval vagy az ot szerencsetlen Titanic turistat, de az igazat megvallva tartok attol is, hogy egyszeruen megoregedtunk es ahogy egyre tobbet eltunk mar, egyre inkabb korbevesz minket a halal. 

Meg aprilisban szinte egyik naprol a masikra halt meg Anyu sogora, az en nagybatyam tulkepp. Regota kohogott, alig kapott levegot, egyik nap bevittek a korhazba, amit mellesleg nagyon nem akart, par nap mulva mar nem volt maganal es kb 1-1.5 hettel a korhazbakerulese utan meghalt. Sajnalom szegeny, sosem voltunk nagyon joban, de ismertem es hat megiscsak a nagynenem ferje volt. Par nappal kesobb olvastam, hogy egy srac, aki alattunk jart a gimiben par evvel, szinten meghalt. Huszoneves kora ota kuzdott a rakkal, hol jol volt, hol rosszabbul es vegul feladta, kesz, ennyi volt, 40 eves lett volna iden. 
Es akkor tegnap, mikor mar epp indultam volna haza munkabol, jott az email a gyerekek sulijabol, hogy az SNA tanar sajnos szinten elment... Elnezve az arcat es hallgatva a fiuk beszamolojat, 30-nal tobb nem lehetett. Allitolag par honapja beteg volt, nem is dolgozott mar es vasarnapra virradoan egyszer csak meghalt o is. Palika nagyon kivan, nem voltak tul szoros ismertsegben, de ismerte, tudta, ki o es szegeny mondja is, hogy nem is ertette hol van mar jo ideje Ken, mert reg latta es akkor jon ez a hir... Borzaszto. Nagyon szomoru ez az egesz es meg csak nem is tudok neki mit mondani, mert ha legalabb idos lett volna csorikam, de nem, meg elotte allt az elet es tessek... 
Szornyu, de tenyleg, fiatalon azt hisszuk, hogy vegtelen a let, hogy mi aztan sosem, de basszus, ez hulyeseg, hat tessek, barmelyik pillanatban, barmelyik eletszakaszban, barmikor veget erhet anelkul, hogy befejeznenk barmit, hogy kesz lennenk... Nagyon elkeserito.       

2023. június 13., kedd

Juniusi orulet

Igy belegondolva, junius mindig borzalom suru (osztalykirandulasok, sportnapok, osztalyfotok, gyujtesek a tanaroknak, apu, tesom szulinap, hazassagi evfordulo, anyu, fiuk nevnap, random kirandulasok (Herbert Park, UCD, Google stb) es iskolai esemenyek (international night, koncertek stb)), na de most ezt megpakolni azzal, hogy Peti vegez az altalanos iskolaban (emlekpulcsi rendeles, emlekkonyv rendeles, graduation, IPad rendeles a secondary-hoz stb) plusz ugye koltozunk is*... Hat, nem egyszeru. A szokasos 50 tab helyett most 150 van nyitva az agyamban, foleg igy, hogy 4 napot dolgozom is, ahelyett, hogy pakolnek vagy ugyinteznek haha. 

Szoval ami a lakast illeti, megvan, juhuuuu. Hosszas varakozas, rengeteg noszogatas T. reszerol (az ugyved, Hazel egy kommunikalni keptelen lassu csiga), kisebb nagyobb akadalyok lekuzdese utan mult szerdan, 7-en vegre kezhez kaptuk a kulcsokat, nincs mese, nincs visszaut, viszlat Ballsbridge.
Csomagolni, dobozolni a 10-i hetvegen kezdtunk el komolyan (bar mar par dolgot ezelott is kiszortiroztunk, lasd a gyerekek agya alatt levo ket mindenkisszirszar doboz es a szekrenyukben levo mostani ruhaik), elsokent a gyerekszobaba astam be magam melyen es kivalogattam, melyik jatekokat kene eladni, melyiket kidobni es melyiket ingyen rasozni valakire. A heten a gyerekek rajzait, fuzeteit, tankonyveit valogatom es probalok vegezni a 3 konyvespolcukkal is - es akkor mar csak a 3 oriasi beepitett szekreny, a 2 iroasztal fiok es a Lego-s szekreny lesz hatra - a gyerekszobaban... Sirok. A gyerekszoba utan a nappali a kovetkezo nagy falat, ott rengeteg konyv van meg egy 6 fiokos nagy mindenes szekrenyke, a haloszoba mar hagyjan, ott mar csak a ruhaimat kell kivalogatni meg meg 2 magas polc gyerekjatekot, aminek a nagy resze vadi uj, vagyis elado. A vegere hagyom valoszinuleg a konyhat, mert onnan ugyan nem sok mindent viszunk el (foleg a kajakat meg a labasokat, a poharak, tanyerok maradnak, mert ujakat akarunk venni), de undi mumus, mert ott rengeteg a takaritani es kidobni valo. A furdoszoba es a mosokonyha halistennek kicsik, azokkal gondolom hamar megleszek, de van meg a folyoso is, ahol van 3 ciposszekreny es 2 mindenes szekrenyke is... (Mondtam mar, hogy zokogok?) Mig en a multert, vagyis pakolasert vagyok foleg felelos (T.-nek is van azert dolga, a hangszerek (jaj), az elektronika (TV, szamitogepek, kabelek), a sajat ruhai es cipoi az o dolga lesz), T. a jovoert, vagyis az uj lakasert, hiszen kell uj mosogep, huto, bejarati ajto, egy nagy ablak, nappali parketta es hat butorok (agy mindenkinek, ebedloasztal, pakolo feluletek, szekrenyek)... Elkepzelesem sincs, mikorra leszunk kesz es hova fog elferni ez a rengeteg cuccunk, szoval a stresszszintem az egekben van, szegeny gyerekek. Nyilvan jon az evvege is, marha jo lesz, hogy mindjart vege a sulinak es egesz nap otthon lesznek, bele sem merek gondolni, hogy fogunk dolgozni es pakolni es haladni ugy, hogy suli sincs... Bruhuhu, legyen mar osz vagy inkabb jovo tavasz, unatkozni akarok es viragokat nezegetni** es turazni es Netflixen sorozatokat*** nezni.            
   
* Meg hat persze random hulyesegek, mint NCT a kocsinak, uj gumikat venni az autora, T. borgyogyasz, fogorvos, Palika glutenmentes elet (nem coliakias, az a tesztje negativ lett, ami nekem anno pozitiv, de egy erteke magas, ami valoszinusiti a NCGS-t, szoval most egy-ket hetig gm eszik, hogy megnezzuk, igy is faj-e a hasa es lesznek-e aftai)...   
 
** A Blackrock park gyonyoru iden, szombaton, mig T. mericskelt, en elvittem a fiukat setalni oda (ezentul ez lesz a legkozelebbi parkunk, fura) es eszmeletlen, milyen szinkavalkad van... 

*** Kozosen most meg mindig Kisvarost nezunk meg Mi kis falunkat, en nemreg fejeztem be a Welcome to Eden masodik evadat es nekivagtam a Never Have I Ever utolso evadanak, de gyanitom, hogy lassan fogok haladni vele, lasd a fentieket.  

2023. június 6., kedd

Hosszu hetvege

Junius elso hetfoje Bank Holiday Irorszagban es mivel mar ugyis jon a nyar, a 3 napos hetveget a sulik ilyenkor altalaban megtoldjak egy hetfovel vagy egy keddel, mert hat miert is ne. Igy esett hat, hogy junius 2-3-4-5 szunet volt a suliban. Mivel penteken nem dolgozom es volt ket allatkerti gyerekjegyem, ami lejar junius vegen, gondoltam ugyis reg jartunk mar az allatkertben, egye fene, veszek egy felnottjegyet (19 Euro) es elviszem a fiukat. Miutan Bloom fesztival volt a Phoneix Parkban, kicsit izgultam, hogy nem lesz parkolo, ugyhogy jo idoben, mar 10 korul ott voltunk a parkban, ami nalunk bizony nagy szo. Na most parkolo ugyan volt az allatkert kozeleben, allat viszont kevesbe… Nyilvan, mi el vagyunk kenyeztetve a pesti allatkerttel, de esku, meg a jaszberenyi meg felsofarkasdi vadasparkban is tobb allatot lattunk, mint itt. A helyuk, a ketrecuk megvolt, az allatok meg sehol… Ahol vegre volt egy szerencsetlen orangutan, ott millionyi gyerek csoportosult, 5 ev alatt persze szigoruan, de ugyanez volt a jatszotereken es a piknikasztaloknal is, babakocsi babakocsi hatan, totyogok lab alatt, mindenhol... (Pentek delelott volt, jelzem.) Na mindegy, nem akarom tovabb szidni a helyet, mert a zsirafos resz az klassz (egy melyitett helyen vannak, hogy egy magassagban legyen a fejuk velunk), az elefantokat is jol meg lehet figyelni es a fokamedence is vicces, hogy latod uszni oket, de nagyjabol ennyi is, se egy oroszlant, se egy tigrist, se egy vizilovat, se egy majmot, se madarakat nem lattunk (csak a tavolban flamingokat – most hogy irom, tenyleg, nincsenek is madarak vagy bogarak vagy hullok se egyaltalan), szoval na, ha en egy csaladi jegyert kifizettem volna ide 65 Eurot, hat a hajamat teptem volna. Annak ellenere, hogy sok mindent nem lattunk, jo sokat gyalogoltunk, egeszen 1ig maszkaltunk a semmiben, majd utana kicsit kovalyogtunk a Phoenix Park People`s Garden nevu reszen is, ami mondjuk gyonyoru volt es hat persze ingyenes. Pentek delutan nem tudom, mit csinaltunk meg, mindenesetre mivel volt fel 3 mire hazaertunk, gyanitom, hogy nem sokat. 

Szombaton volt a Nagy Nap, mikor hosszu ido utan vegre ujra visszatertunk Glendalough-ba. Bar allatkertben meg regebben voltunk (talan 5-6 eve is), Glendalough-ban sem voltunk mar vagy 2 eve, szoval alig vartam mar es egyertelmu volt, hogy ezt fogom kerni yes day-re. T. ugyan probalt lebeszelni rola, mert a kocsink nincs a topon, a gumik rettentore el vannak kopva, de mivel gyonyoru idot josoltak es ezt Irorszagban mindenkepp ki kell hasznalni, nem volt kerdeses, hogy kockaztatunk es nekivagunk az utnak. Hogy minimalizaljuk a kocsi terheleset, a hosszabb, kevesbe szep uton csorogtunk el Glendalough-ig es hazafele sem a hegyek kozott jottunk, de igy is megerte a dolog, annal is inkabb, mert kiprobaltunk egy uj turat, a Spinc short route-ot, ami egy 6 km-es kor es 300 metert visz fel a hegyre. Mivel itt is tartottunk a parkolasi nehezsegektol, koran, mar 9 utan elindultunk, igy fel 11-re mar le is parkoltunk a hatso parkolonal. Miutan tul akartunk lenni a nehezen haha, nemi kavicsdobalas utan a turaval kezdtunk, amit 2 ora alatt le is nyomtunk. Eszmeletlenul jo idot fogtunk ki, nem volt sar, nem volt latyak, egy szal felho nem volt az egen, hogy aggodni kelljen, hogy elkap valami zuhe, de ennek ellenere nem rohadtunk meg, kellemes 18-19 fok volt vegig – es ragyogo napsutes. Teljesen feltoltodve ertunk le, oke, nem fogjuk ezt minden alkalommal vegigcsinalni, de jo elmeny volt nagyon, abszolut megerte a maszas. Leerve vettunk fagyit es sult krumplit es piknikeztunk: ledoltunk a fure es megszivtuk magunkat napfennyel, isteni volt. A piheges utan a fiuk kacsaztak meg kicsit a tonal, lottunk lenn is par kepet es 3 korul indultunk haza, vidaman es elegedetten.

Vasarnap – bar szinten jo ido volt – nem igazan tudtunk sajnos sehova menni, mert VHI mini marathon volt. (Mondjuk ezek a lezarasok nem fognak hianyozni…) Hogy kihasznaljuk az idot, elkezdtunk selejtezni, ami nekem nagyon stresses, uuuuuutalom csinalni, foleg ugy, hogy tudom, hogy kozben foznom is kell meg be sincs vasarolva a hetre, mert penteken itthon voltak a gyerekek, szoval aaaah, nem volt egy jo nap ez. Delutan, mikor vegre kimehettunk, gyorsan elszaladtunk a Nutgrove-ba, elhoztuk Palika kesz szemuveget (2 hetig birta a keret, elpattant, szoval garancialisan megcsinaltak), en pedig tessek-lassek vasaroltam a Lidlben, a Tescoban es a Dealzben.     

Hetfon, bar bank holiday volt, hogy nyerjunk napokat, T. dolgozott, en pedig borzaszto mereszen elvittem a gyerekeket Powerscourt Waterfall-hoz BBQ-zni. Mondjuk ez a BBQ kicsit tulzas, volt itthon egy egyszer hasznalatos kis grilltalunk, azt vittuk el nemi kolbaszkaval es grillsajttal es remenykedtunk, hogy nem gyujtjuk fel a kornyeket. Bar koran indultunk es erkeztunk, mar az overflow parkolo is majdnem fullon volt, ami brutal, mert mar voltunk millioszor itt, de ennyi embert meg soha eletben nem lattam itt. Halistennek mar nem lehet parkolni a vizeses mellett kozvetlenul (legalabbis most senki nem allt ott kocsikkal, lakoautokkal), de igy is durva volt latni ezt a rengeteg embert – akiknek a nagy resze kendos, burkas arab volt… El tudom kepzelni, hogy valami esemeny volt, mert szerintem ki van zarva, hogy egy csaladi piknikre valaki 50 darab kigyouborkat es vagy 5 karton uditot visz, ettol fuggetlenul bevallom nem voltam tul vidam tobb szaz arab kozott, hat hol elunk, na. Mindenesetre a sutogetes jol sikerult, a fiuk imadtak forditgatni a kolbaszkakat meg a grillsajtot es bar kenyeret nem vittem (gondoltam majd veszunk sult krumplit, de hat ugye a sor…), igy is megettunk mindent paradicsommal meg egy zacsko chips-szel. A sutogetes utan kicsit meg maszkaltunk a pataknal meg a sziklaknal, sot, meg a fagyis sorba is bealltunk, de ugy 2 korul mar nem volt mit csinalni, igy hazaindultunk. Koszonhetoen a remekul parkolo kesoknek, alig tudtunk kiallni a parkolobol, majd utana alig tudtunk kihajtani a helyszinrol is, mert tobb km-es sor allt a bejaratnal es egy szakaszon egy sav van, de halistennek jott egy eros hangu no es raparancsolt a behajtokra, hogy adjanak utat, szoval viszonylag konnyen megusztuk a dolgot es elhaladva a borzaszto sor mellett (egeszen a Bray-i lehajtoig allt a sor), csak rohogtunk kinunkban, hogy atyaeg, de szar lenne most ebben a sorban allni, hiszen az ut olyan keskeny, hogy megfordulni lehetetlenseg, elore meg ugye nem tudsz menni, mert tele a parkolo es egy ki egy be alapon megy a dolog. (Mondjuk nem is ertem, ki az, aki Irorszagban delutan indul el egy ilyen helyre, 1-2 korul… Ha nem vagy ott egy-egy nepszeru helyen 10-11 korul legkesobb, el vagy veszve, tapasztalat.)

Na szoval a delutan mar a masnapra valo keszulodessel telt, ennyi volt a negy napos hetvege (az orulet elott)…