Oldalak

2023. június 13., kedd

Juniusi orulet

Igy belegondolva, junius mindig borzalom suru (osztalykirandulasok, sportnapok, osztalyfotok, gyujtesek a tanaroknak, apu, tesom szulinap, hazassagi evfordulo, anyu, fiuk nevnap, random kirandulasok (Herbert Park, UCD, Google stb) es iskolai esemenyek (international night, koncertek stb)), na de most ezt megpakolni azzal, hogy Peti vegez az altalanos iskolaban (emlekpulcsi rendeles, emlekkonyv rendeles, graduation, IPad rendeles a secondary-hoz stb) plusz ugye koltozunk is*... Hat, nem egyszeru. A szokasos 50 tab helyett most 150 van nyitva az agyamban, foleg igy, hogy 4 napot dolgozom is, ahelyett, hogy pakolnek vagy ugyinteznek haha. 

Szoval ami a lakast illeti, megvan, juhuuuu. Hosszas varakozas, rengeteg noszogatas T. reszerol (az ugyved, Hazel egy kommunikalni keptelen lassu csiga), kisebb nagyobb akadalyok lekuzdese utan mult szerdan, 7-en vegre kezhez kaptuk a kulcsokat, nincs mese, nincs visszaut, viszlat Ballsbridge.
Csomagolni, dobozolni a 10-i hetvegen kezdtunk el komolyan (bar mar par dolgot ezelott is kiszortiroztunk, lasd a gyerekek agya alatt levo ket mindenkisszirszar doboz es a szekrenyukben levo mostani ruhaik), elsokent a gyerekszobaba astam be magam melyen es kivalogattam, melyik jatekokat kene eladni, melyiket kidobni es melyiket ingyen rasozni valakire. A heten a gyerekek rajzait, fuzeteit, tankonyveit valogatom es probalok vegezni a 3 konyvespolcukkal is - es akkor mar csak a 3 oriasi beepitett szekreny, a 2 iroasztal fiok es a Lego-s szekreny lesz hatra - a gyerekszobaban... Sirok. A gyerekszoba utan a nappali a kovetkezo nagy falat, ott rengeteg konyv van meg egy 6 fiokos nagy mindenes szekrenyke, a haloszoba mar hagyjan, ott mar csak a ruhaimat kell kivalogatni meg meg 2 magas polc gyerekjatekot, aminek a nagy resze vadi uj, vagyis elado. A vegere hagyom valoszinuleg a konyhat, mert onnan ugyan nem sok mindent viszunk el (foleg a kajakat meg a labasokat, a poharak, tanyerok maradnak, mert ujakat akarunk venni), de undi mumus, mert ott rengeteg a takaritani es kidobni valo. A furdoszoba es a mosokonyha halistennek kicsik, azokkal gondolom hamar megleszek, de van meg a folyoso is, ahol van 3 ciposszekreny es 2 mindenes szekrenyke is... (Mondtam mar, hogy zokogok?) Mig en a multert, vagyis pakolasert vagyok foleg felelos (T.-nek is van azert dolga, a hangszerek (jaj), az elektronika (TV, szamitogepek, kabelek), a sajat ruhai es cipoi az o dolga lesz), T. a jovoert, vagyis az uj lakasert, hiszen kell uj mosogep, huto, bejarati ajto, egy nagy ablak, nappali parketta es hat butorok (agy mindenkinek, ebedloasztal, pakolo feluletek, szekrenyek)... Elkepzelesem sincs, mikorra leszunk kesz es hova fog elferni ez a rengeteg cuccunk, szoval a stresszszintem az egekben van, szegeny gyerekek. Nyilvan jon az evvege is, marha jo lesz, hogy mindjart vege a sulinak es egesz nap otthon lesznek, bele sem merek gondolni, hogy fogunk dolgozni es pakolni es haladni ugy, hogy suli sincs... Bruhuhu, legyen mar osz vagy inkabb jovo tavasz, unatkozni akarok es viragokat nezegetni** es turazni es Netflixen sorozatokat*** nezni.            
   
* Meg hat persze random hulyesegek, mint NCT a kocsinak, uj gumikat venni az autora, T. borgyogyasz, fogorvos, Palika glutenmentes elet (nem coliakias, az a tesztje negativ lett, ami nekem anno pozitiv, de egy erteke magas, ami valoszinusiti a NCGS-t, szoval most egy-ket hetig gm eszik, hogy megnezzuk, igy is faj-e a hasa es lesznek-e aftai)...   
 
** A Blackrock park gyonyoru iden, szombaton, mig T. mericskelt, en elvittem a fiukat setalni oda (ezentul ez lesz a legkozelebbi parkunk, fura) es eszmeletlen, milyen szinkavalkad van... 

*** Kozosen most meg mindig Kisvarost nezunk meg Mi kis falunkat, en nemreg fejeztem be a Welcome to Eden masodik evadat es nekivagtam a Never Have I Ever utolso evadanak, de gyanitom, hogy lassan fogok haladni vele, lasd a fentieket.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése