Oldalak

2023. szeptember 3., vasárnap

Ir nyaruto

Azaz augusztus 13 - 24ig, mig Peti eloszor nem ment suliba. 

Nagyi augusztus 10 es 24 kozott itt volt, igy a gyerekek annyira nem unatkoztak, mig mi dolgoztunk. Mivel az auto vegig nalam volt, sok helyre nem jutott el, na de igy jart, volt gondunk igy is eleg. 13-an, vasarnap az uj kedvenc parkunkba, a Tully Park-ba mentunk, ami olyan 15 perc kocsival. Hazafele ledobtuk a csapat gyengebb tagjait (Nagyit es Palikat), mi pedig tovabbmentunk a Finsbury-hez csekkolni, jott-e valami level illetve Peti kapott egy fulest, hogy van Prime a kis Tescoban es hat meg kellett neznunk ezt is, igaz-e. (Igaz volt, vett is gyorsan vagy 5-ot, 3 fele izben, szerintem mind bloe, sot, mint utolag kiderult, neki sem izlik nagyon, csak hat az Erzes, hogy VAN Prime-ja, az megfizethetetlen.) 

Hetfotol szerdaig a fiuk a Cabinteely parkba mentek Nagyival, busszal persze, mi pedig dolgoztunk, mint normalisan. 

Csutortokon delutan ugye mar szabad voltam, ekkor elautoztunk a Killiney Hill-hez (Nagyi mint akinek a fogat huzzak, nem is ertettem az okat, mindenbe belekotott, messze van (15 perc), razos az ut, miert idegeskedek, ha bena autosokba futunk bele, szar a zene, ami megy, hideg van, meleg van, fuj a szel, draga a kavezo, minek kapnak a gyerekek ragcsat stb stb jo volt na). Miutan lattam, hogy masnap esni fog, azert akartam kivinni oket delutan, hogy legalabb valahova kijussunk, de ha ezt tudom elore, nem szorakozom, viszem csak a fiukat es hello. 

Penteken - ahogy josoltak - esett, ugyhogy elmentunk Nutgrove-ba beszerezni a szukseges iskolai cuccokat. 40 euroert vettem iroszereket, de csak azert, mert a fuzeteket az Eason`s-tol rendeltem (ujabb 35 euro), Palikanak meg be kellett fizetni 60 eurot es abbol allnak mindent. (Petinek az IPad 500 euro felett volt es akkor meg kellett venni uj iskolataskat neki meg hat ruhakat, mert ezuttal nem kell neki egyenruha, de valamit ugye fel kell vennie haha...) Jo, hogy bevezettek az "ingyentankonyvet" alsoban, igy is kesz katasztrofa a szeptember. 

Szombaton kicsit jobb ido lett (pentek ejszaka is esett, sot, sok helyek fak doltek ki es aradasok voltak), de programunk volt: vegre Dublinban volt egy speedcubing verseny, meg hozza nem is messze, Terenure utan, kb fel orara tolunk. T. nem jott, o itthon maradt butorokat osszerakni Arturral. A verseny jo volt, Peti 3. lett Skewb-ban, nagyon cuki volt, de Palika is jol szerepelt, mindenbol a 10-20. helyezes kozott vegzett valahol. Ebedre kisetaltunk a Mekibe enni, meg jo, hogy a hulye veganok miatt tudok enni legalabb veggie dippers-t, mert azt kulon sutik a hust tartalmazo nuggets-tol, nehogy szegenyeknek olyan etelt kelljen enni, amiben korabban hus sult... Klassz volt ez a helyszin amugy, volt jatszoter, hintakkal meg valami forgo izevel, a fiuk jot rohangaltak, ha epp nem versenyeztek. 

Vasarnap Peti osztalytarsaival talalkoztunk a Herbert Parkban, T. es Nagyi pedig elmentek vasarolni a Nutgrove-ba. Halistennek jo sokan eljottek a talalkozora, talan 16 gyerek es a szuleik ugye, jo sokat dumaltunk. Fel 11-11 kozott ertunk oda, azt hittem kb del korulre elunjak magukat a gyerekek, de nem igy lett, fel 3 utan erkeztek meg ertunk T-ek, pont jokor, mert addigra kezdtek el elszallingozni az emberek, addig siman mindenki elvolt a nyari elmenyekkel. Buszke voltam magunkra, mert mi szerveztuk a talit es tok jol sikerult, a gyerekek is es mi is jol ereztuk magunkat, szoval jo volt osszejonni meg egyszer a sulikezdes elott. 

Hetfon a szokasos Cabinteely helyett volt egy kis kavar, mert Peti hivatalos volt Evan szulinapi partyjara, ami a Point Cinemaban volt. Mivel Monkstown-bol tomegkozlekedessel eleg nehez odajutni (at kellett volna szallni), lebeszeltem Evan szuleivel, hogy Peti odabuszozik a 7-essel x helyre, ahol felveszik es onnan elviszik a moziig. Igy is lett, ugyesen megoldodott a dolog, visszafele pedig mar el tudtam hozni, mivel egy jo hosszu filmet neztek, szoval munka utan csak arra kanyarodtam es hurra. 

Szerdan, mivel az volt Nagyi utolso esteje itt, lesetaltunk Seapointhoz (annyira bosszanto, hogy itt van 6-8 perc setara a tengerpart es alig jutunk le... Dun Laoghaire-ben nem jartunk junius ota, pedig 10 perc kocsival a legtavolabbi pontja) es csinaltunk par szokasos naplementes fotot. Neha nehez elhinni, hogy itt lakunk, ezentul itt elunk, furcsa annyi ev Ballsbridge utan, de meg lehet szokni haha. Klassz lenne, ha vegre kesz lenne a lakas, ha minden a helyen lenne, de iszonyu lassan haladunk sajnos, rengeteg dolog van meg, en pedig folyamatosan orlodom, hogy benn pakoljak-e vagy elmenyeket gyujtsunk a gyerekekkel, akik nemsokara teljesen kinonek a szarnyaink alol... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése