Oldalak

2017. október 30., hétfő

Jó rég irtam, elég fos volt az elmúlt pár napunk. Na de nézzük sorban:
Múlt hét pénteken Petinek playdate-je volt Hugo-val, igy Vicki (Hugo anyukája) vitte el őt a suliból és hozta haza fél 5kor, ami baromi jól jött, mert péntek délután elég szarul voltam, fájt a torkom és nagyjából állva elaludtam. (Pl 12.20kor ledőltem, mert nem birtam tovább és 1 előtt 2 perccel riadtam fel (1re járok Palikáért...), szóval elrohantam érte, hazahoztam, de 2kor megint nem birtam tovább, kidőltem és úgy egy órát szunditottam, miközben szegény Paja hol téblábolt körülöttem, hol szinezgetett... Oké, nyilván nem aludtam egy órát, mert öt percenként szólt valamit, de fogalmam sincs, mi történt 2 és 3 között, úgy kivoltam.)
Szombaton, mivel ömlött az eső, nem mentünk sehova, csak elugrottunk a Merrion Tescoba, de iszonyú volt, mert akkora tömeg volt, hogy azt hittem felvágom az ereimet. Eddigre amúgy elmúlt az álomkórom, egész fickósan éreztem magam, csak baromira frusztrált, hogy nem tudunk sehova kimozdulni a hülye eső miatt.
Vasárnapra aztán rosszabbul lettem, égett a torkom, fájt a fejem, de mivel végre nem esett (csak akkora szél volt, hogy lerepült a fejünk), elmentünk Rathfarnham-ra játszózni. Miután a szél miatt kb 3 foknak éreztük a 10 fokot, ami volt, nem maradtunk többet fél óránál a játszótéren, mert igy is dideregtünk, mint a kutyák, mikor végre visszaszálltunk a kocsiba. Mivel ekkor még csak fél 12 volt, hazafelé beugrottunk a Homestore & More-ba megnézegetni a Halloween-i cuccokat és ezúttal nem tudtam lebeszélni a fiúkat, hogy vegyünk egy beszélő (vagyis rikoltozó) csontvázat... Csonti mellett vettünk a fiúknak egy-egy porcelán étkészletet is: Peti puzzle-set, Palika hangszereset kért, mindkettő nagyon cuki, azóta is lelkesen használják, szigorúan a sajátjukat. Mikor hazaértünk, megmértem a lázam és 37.8 volt, ami oké, nem láz, de én úgy fáztam, hogy elmondani sem tudom. Ebéd után tehát aludtam egy sort, majd mikor felébredtem 3 körül, akkor sem keltem fel, örültem, hogy itthon van T. és elvan a fiúkkal. Úgy 5ig lazsáltam az ágyban, félálomban, ezalatt T. takaritott, Peti segitett neki, Palika meg látványosan unatkozott. A lázam estére 38.5ig felment, de ez volt a max, többet nem tudtam kicsikarni magamból.
Hétfőn még mindig 37.5 és 38 között volt a lázam, ami nem durva, viszont úgy elkezdett fájni a torkom, hogy azt hittem meghalok. Nagyon rég fájt a torkom, nem is emlékszem mikor, úgyhogy most teljesen az újdonság erejével hatott, hogy ez ilyen rossz is tud lenni. A Strepsils, a Tantum Verde és társai szart sem értek, csak arra voltak jók, hogy a torokfájás mellett hányingerem is legyen. Mivel eléggé kivoltam, délelőtt nyilván sehova sem mentem, viszont a múltkori sikeremen felbuzdulva főztem bablevest, ami persze ezúttal nem lett ám olyan jó.
Keddre elmúlt a lázam, a torokfájásom viszont megmaradt és szépen betársult mellé egy kis köhögés. Délelőtt elugrottam a Lidl-be vásárolni, mert szerdára igérte magát Nagyi és gondoltam jó, ha van itthon minden. Délután T. elkezdte pedzegetni, hogy esetleg elmehetnék a GP-hez, de én mereven ellenálltam, mondván eh, a lázam elmúlt, javulok, what could go wrong...?

No, hát szerdára kiderült: egész hajnalban megállithatatlanul köhögtem és mikor felkeltem, alig tudtam levegőt venni. Olyan volt, mintha egy nagy betontömb lenne a mellkasomon, néha-néha köhhentettem egyet, de mintha egy kutya ugatott volna, hangom meg nyilván semmi. Itt már éreztem, hogy ennek a fele sem tréfa, azonnal kértem is időpontot a GP-től és 4re kaptam is. T. amúgy ezen a napon szabin volt, hogy kimehessen Nagyi elé a reptérre, de délelőtt jött a nap második rossz hire: Nagyi nem tud jönni, mert rosszul van... A fiúk kb szeptember eleje óta várták, Pipi levágatta a haját, minden nap hússzor elmondták, hogy nagyon szeretnék már, ha itt lenne, szóval nagyon szarul esett nekik, hogy nem jön... A szive rendetlenkedett egyébként, a háziorvos utólag helyeselte, hogy nem repült végül, de ez rajtunk már nem segitett, a gyerekek iszonyú csalódottak voltak, Palika majdnem sirt dühében, a nap hangulatát meg el lehet képzelni... Hogy valami hasznos is történjen, délelőtt T-vel elugrottunk a Dundrumba leadni a H&M-be három zacskó használt rucit, amik már hetek óta tornyosultak a folyosón és ha már ott jártunk, beugrottunk a Tescoba is venni ezt-azt. Délután ugye a GP-hez mentem, aki döbbenten hallgatta, hogy zihálok és kérdés nélkül felirt egy adag antibiotikumot és napi 4x2 puffot az antihisztamin mellé, amit amit már két hete szedek valamint elküldött tüdő röntgenre is... (Most tehát négy féle gyógyszert kell szednem plusz a vas és a C vitamin, hurrá.) Az éjszaka megint iszonyú volt, elaludni is alig birtam, de mikor végre sikerült, óránként arra ébredtem, hogy megfulladok a köhögéstől. A legrosszabb hajnali 4 és 6 között volt (csakúgy, mint Pajának két hete), szegénykém, pont igy köhögött ő is, hát ez borzasztó lehetett neki is.
A csütörtök szintén nonstop köhögéssel telt, de legalább aktivan: délelőtt kipipáltam a tüdő röntgent a Swift Clinic-en (eredményt persze nem mondtak, hogy megtudjam, mi a pálya, újabb időpont kell a GP-hez, akinek elküldték az eredményt), majd elautóztam Dun Laoghaire-be és kiültem a tengerpartra sós levegőt szivni, hátha segit (tényleg!), de nem segitett... Délben eladtam pár gyerekruhát €20-ért (ilyen sem volt még, tök örültem, két doboz felszabadult tádááám), majd 1re rohantam is Pálért az oviba. Gyors ebéd után elszaladtunk Pipiért, majd azonnal hazatűztünk, hogy 3kor elindulhassunk Tallaght-ba, a Dublin Climbing Centre-be, mert vettem Grouponon egy mászó vouchert és 27-én 4-re foglaltam időpontot, gondolván, ha itt lesz Nagyi, milyen jó kis Anya-Fiú program lesz ez Pipivel kettesben. Hát ez nem jött össze, de Palika nem sok vizet zavart, szóval nem volt gond. Bár pontban 3-kor indultunk, akkora dugó volt, hogy 4re épp odaértünk, nem késtünk egy percet sem. Elvileg 2-4 gyerek mászott volna egyszerre egy instruktorral, de mivel alig volt valaki, Pipi egyedül mászhatott mindig egy fickó segitségével. Baromi ügyes volt amúgy, amikor kicsit kifáradt, az edző felajánlotta, hogy próbáljam ki én is, milyen mászni, de eskü, én feleakkora magasságig sem jutottam, mint ő, mert egyrészt fostam, hogy leesek, másrészt meg hullahülyén éreztem magam, hogy öt méteres magasságban figyel a fenekem mindenki felett... Na mindenesetre Pipi vagy tiz-tizenkét falat megmászott, mint a gyik, de mivel baromira kifáradt, nem maradtunk végig, 5 helyett már 3/4 5kor végeztünk, pedig igy is nyilván többet mászott, mintha 2 vagy 3 másik gyerekkel együtt próbálkozott volna. Az éjszaka természetesen megint állandó köhögéssel telt, aludni tehát megint nem aludtam sokat, ilyen az én formám...
Folyt köv Halloween-nel...    

2017. október 23., hétfő

Szegény Pipi tök kifogyott a téli cuccokból, úgyhogy most rendeltem neki egy vékonyka széldzsekit és egy téli kabátot a Debenhams-ból. Izgulok.
Pajának jó lesz az öröklött H&M kabi (neki van öröklött széldzsekije is haha meg nemrég kapott ugye a Lidl-ből is egy kicsit vastagabb őszi kabátot), szóval most már csak nekem kéne egy meleg dzseki-szerűség, mert a két szövetkabátom, a szürke meg a fekete bizony eléggé vékony, nem akarok idén télen (is) fázni, mondván áh, itt úgysem hideg a tél...

2017. október 20., péntek

8.40 - indulunk az oviba / suliba

Csak pár kép...

Nincs semmi különös, de idedobom ezt a pár képet... Készülünk a Halloween-re.
Ovi ki van dekorálva
Póksapkát csináltunk1
Póksapkát csináltunk 2
Mai reggelim (mert megérdemlem)

2017. október 18., szerda

Extra szabadnap

Ma tehát kapott egy extra szabad napot Pipe. Az ovit reggel felhivtuk és mivel kinyitott, úgy döntöttünk elvisszük Palikát, nehogy túlságosan beleélje magát, hogy mostantól nincs ovi... Összesen 6 gyerek volt a csoportjában, de nem bántam, mert igy is sirva hagytam ott, előre félek, mi lesz majd a midterm break után. Na szóval Paját leadtam negyed 10 körül, majd hazasiettem és mikor T. elment dolgozni, megreggeliztem és elsétáltunk Petivel a National Print Museumba. (Régóta terveztük már, de suli után megy múzeumba a fene, hétvégén meg 2kor nyitnak... Pfff.) Nem egy nagy szám a hely, de Peti valahogy szereti, nyomkodta, piszkálgatta a gépeket, sőt, egy néni most segitett neki nyomtatni egy posztert is, szóval nem okozott neki csalódást a múzeum, jó volt. Hazafelé felvettük Paját az oviból, Peti beköszönt az óvónőknek, a délután pedig a szokásos mederben folyt: Mikor kártyázunk? Mikor sakkozol velem? Kérek inni! Éhes vagyok.   




Köszönhetően Ophelianak, izgalmasan indult a hetünk. Furcsa és rémisztő volt ez a nagy shut down, tudva, hogy az iskolák, ovik, kórházak, közintézmények, sőt, a boltok is bezártak és a tömegközlekedés is leállt eléggé beijedtem, mi vár ránk... Ehhez képest hálistennek teljesen átlagos napunk volt - attól eltekintve, hogy nem mertünk kimenni, mert jaj, mi lesz.  Itt a környéken semmi extra esemény nem történt, fújt a szél, különösen 2-3 óra körül voltak erős széllökések, de hát ilyen már máskor is volt (mondjuk télen két hetente egyszer tuti van egy-egy ennyire szeles nap) és most még az eső sem esett, sőt, sütött a nap kb egész nap. Olvastam, láttam, hogy délen és nyugaton keményebb volt, de itt Dublinban a többség azért mosolyog, ha szóba kerül a "hurrikán". Pont ezért megdöbbentő volt, mikor megtudtuk, hogy kedden is zárva lesznek a sulik, ami azért vicces ugye, mert a munkahelyek (és az ovik!) kedden már azért kinyitottak... A napunk egyébként ólomlábakon telt, kártyáztunk, ettünk-ittunk, vártuk, beindul-e a szél. 6 körül összedobtunk egy kis kekszet és hát ennyi volt az elmúlt 150 év legerősebb vihara...
Ugyanez képekben:

Reggel fél 10, üresek az utcák
11 óra -kisüt a nap
2-4 között szivárvány is volt

2017. október 17., kedd

Az hétvégérűl...

Jó kis hétvégénk volt, aktiv rendesen.
Pénteken egy életem egy halálom bementem busszal a központba vásárolni ezt-azt. Sálat a fiúknak sajnos nem találtam, sőt, Petinek való iskolai galléros pólót sem, de tök véletlenül észrevettem, hogy van pár leértékelt iskolatáska a Dunnesben és lecsaptam egyre, úgyhogy €3-ért szerváltam végre Pipinek egy új táskát. (A tavaly rendelt Paw Patrolos táska sajnos kifingott, össze-vissza kiszakadt pár hónap után, huszonvalahány euro volt, Ausztráliából rendeltük, hát nem érte meg, na.) A táskán kivül vettem egy vastag sapit is valamelyik fiúnak (még nem döntöttem, ki kapja haha) és Pajának szereztem ünneplős inget 50 centért (!), a gond csak annyi, hogy elég szűköcske, de remélem karácsonykor még belefér... (3-4 éves méret, pfff. A szintén Dunnes-os 3-4 éves pizsifelső bezzeg lóg rajta, mint tehénen a pizsifelső... A pizsinaci a vádlija közepéig ér, a felső meg olyan nagy, hogy fel kell hajtani az ujját... Ki érti ezt!?) A rucikon kivül hoztam körtelét is a Dunnesból (máshol nincs ugye) meg még ide-oda beugrottam, úgyhogy fél 1 volt, mire hazavánszorogtam. Suli után nem maradtunk játszani, mert Petinek nem volt jó kedve, már eleve sirva jött ki valami hülyeség miatt, úgyhogy inkább elsétáltunk a Tesco-ba vigasztalásképp, ahol Pipi megkapta élete első normál méretű Mars-át. Délután rájöttem a sirás okára: szegény belázasodott, de kapott Calpol-t és onnantól jól volt egész este.
Szombaton, mivel nem volt láza és nem volt semmi betegség tünete, Peti reggel elment a sulis Halloween camp-re (camp hahaha, 10-2ig voltak). Mig ő kézműveskedett, mi Palikát elvittük a Kukacos játszóra, legyen egy jó délelőttje, ha már második gyerekként neki sosem volt abban része, hogy két felnőttel játszózhat egyedül... A játszó után hazasiettünk, főztem egy gyors borsólevest, majd 2kor elmentem Pipiért, aki nyilvánvalóan belázasodott a suliban, mire hazaértünk 39 körül volt a láza... A torka fájt, de nem vészesen, köhögni még nem köhögött, csak a láza szökött fel durván. Délután, mig T. takaritotta a fürdőszobát (észrevettük, hogy itt-ott halványan penészes a csempe), Peti feküdt, mi pedig Pajával elmentünk Malahide-ra játszózni... (Malahide Paja ötlete volt, próbáltam rávenni Howth-ra, de hajthatatlan volt, mert homokozós játszóra akart menni.) 4 körül értünk oda, 5ig játszóztunk, majd a kávézóban vettünk egy sütit (issssteni duplacsokis cheesecake volt €5,95-ért) és mikor megettük, tűztünk haza, mert igy is negyed 7 volt, mire hazaértünk. Este T. nem ment pinyózni, mondván Pipi beteg, de hálistennek nem volt durva az éjszaka, végig 38 körül mozgott a láza.
Vasárnap szintén Palikáztam: mig T. és Peti itthon pihengetett, én elvittem a kisebbik sarjat Rathfarnham-ra játszózni. Előtte eladtam egy fa puzzle-t, úgyhogy miután megvolt a bussiness a Lidl parkolójában, elvittem a vevőt, vagyis Marcsit és Marc-ot is játszózni. Egész sokáig, délig ott voltunk, majd mikor elkezdett csöpögni az eső, mi Pajával nekivágtunk Nutgrove-nak. Rengeteg helyre kellett mennünk: egyrészt vettem Palikának egy kisebb, 10-es gumicsizmát, mert a 11-es leesett a lábáról szombaton a Kukacos játszón. Másrészt, vettünk ezt-azt a Dealzben, szereztem Pipinek galléros pólót a Tesco-ban és hát be is vásároltam nyilván, majd beugrottunk az Argosba is és vettünk Petinek egy Pokemon kártyát. (Hülyeségnek tartom az egészet, főleg igy, hogy megpróbáltuk elolvasni a játékszabályt, de a suliban sajnos mindenkinek van és miután minden fiú ezzel szórakozik, Pipi úgy érezte, kimarad mindenből... Nem kérte, hogy vegyünk, mert azt mondta, nem érdekli a Pokémon abszolút, csúnyák a szereplők stb, de azt mondta, hogy zavarja, hogy nem tud játszani senkivel... Úgyhogy adtam egy esélyt a dolognak, vettem egy paklit, meglátjuk, mi lesz belőle. Egyelőre bejött a dolog, rakosgatja ide-oda, pakolgatja a lapokat, közel sem a szabályok szerint játszik, de elvan vele, nagyon örült, mikor odaadtam neki.) Fél 3ra értünk haza, szóval kimaxoltuk a délelőttöt rendesen... A délután viszonylag csendesen telt, este viszont újabb izgalmak következtek: elmentünk Gyöngyivel moziba, Stillorgan-be. Autóval mentünk, én vezettem (nyilván) és Snowman-t néztük meg. (Előtte beugrottunk a mozi mellett lévő Lidl-be és vettem gyorsan 6x2 l vizet Ophelia miatt, de erről később.) Nem vagyok nagy krimi-thriller szakértő, szerintem ez volt életemben az első ilyen jellegű film, amit megnéztem  moziban, de nekem tetszett. Utólag olvastam pár kritikát, a legtöbb jól lehúzta, hogy igy szar meg úgy szar, de szerintem jó volt, na. Mondjuk Fassbender alapból a gyengém, de nekem maga a sztori is bejött és eskü, én az utcsó pillanatig nem tudtam, ki a gyilkos... A film vége mondjuk valóban elég gagyi, azt meg lehetett volna csinálni jobbra, ez tény, nagyon hirtelen lett vége a történetnek, na de bumm, nem lehet minden tökéletes. Nekem abszolút nem tűnt lassúnak a film, a képek pedig wow, nagyon bejöttek, igaz, mikor kijöttünk a moziból, szét akartam fagyni haha... Apropó, kijöttünk a moziból és megdöbbentő idő volt. Világos volt az ég, meleg, balzsamos volt a levegő és a szél sem rezdült... Péntek óta durván meleg volt amúgy, 18-19 fok, ami kuriózum még nyáron is kb, nem hogy október közepén, de ami igazán rémisztő volt vasárnap este, az az óriási kuss. Se állathangok, se kutyaugatás, se szél susogás. Igazi vihar előtti csend volt, bevallom eléggé ráparáztam a másnapra jósolt hurrikánra. 11 körül értünk haza, de 1ig cikkeket olvasgattam, mi várható és nem nyugodtam meg. A suli 10 körül, az ovi 11 körül irt sms-t, hogy nem lesznek nyitva, előbbinek mondjuk örültem, mert Petit nem szivesen küldtem volna suliba úgy, hogy péntek óta 38 körül volt a láza és igy legalább nem vesztett napot, de na, azért rémisztő volt, hogy atyaég, lehet tényleg nagy a baj. 1 után feküdtünk hát le és mit volt mit tenni, vártuk a sorsunkat.

2017. október 13., péntek

Ami az ovit illeti, küzdünk rendesen (= mint az anyukák a Lidl-ben az esőcuccokért). Kedden egész jó volt, csak kicsit sirt, én nem is láttam, csak mesélték, szerdán és ma viszont sirva hagytam ott, tegnap negyed 11 körül (!), ma meg 3/4 10kor... Hogy mikor és hogy nyugodott meg, nem tudom... Nagyon durva, hogy másfél hónap után jött rá ez a kin, nem is tudom hova tenni, tényleg. A hetem ennek megfelelően jó fosul alakult, a szépen elképzelt "óóó, majd ősztől minden délelőttöm szabad lesz, nem is tudom, mihez kezdek a napi 3,5 üres órámban" teljesen semmissé vált. Oké, ma eljutottam a GP-hez egyedül (!) ez is valami, de na, ez azért elég szánalmas, hogy ez eredménynek számit... A héten sütni-főzni sem volt kedvem, nem brilliroztam a konyhában (sem), sőt, még a heti egy filmet sem néztem meg, amit beirányoztam magamnak pár hete.
És holnap megint péntek. Eh.

A Manó és a Vagány

 Bray-ben jártunk még ugye a hétvégén:
Amúgy meg mindkét gyerek ilyen laza ám csak úgy alapból:

2017. október 12., csütörtök

2017. október 9., hétfő

Beütött a krach...

Pénteken Share Day Friday volt, igy Palika bevitte az oviba a kedvenc játékát, egy kis betű- és számtanitó Vtech telefont. Mikor 1kor érte mentem, az óvónők lelkesen mondták, milyen jó napja volt Pajának, bújócskázott, játszott a többiekkel, miegymás. Mikor odaértem, akkor is épp zenélt, dobolt, harangozott, szóval tök jól elvolt, belestem és kilestem. Mikor elhalt a zene, beléptem a terembe, hogy induljunk haza - eddigre már felpattant a földről, ahol eddig zenélt, ott állt az óvónő mögött és láttam, hogy próbálja visszatartani a sirást... Ez egészen addig sikerült is neki, mig meg nem látott, de amint észrevett, keserves sirásba kezdett, eltört a mécses, ahogy kell, idén először... Kérdezgettem, mi a baj, mi a fene történt fél perc alatt, de csak annyit tudott kinyögni, hogy Jasmine elvette a telefonját... (Szegény kislány megszeppenve már adta is vissza persze, de már késő volt, Pál Megsértődött.)  Ezek után vagy 5 percig vigasztaltam, ölelgettem, de ő csak sirt, csak sirt, csak hüppögött, csak szenvedett, mintha az egész világ gondja az ő lelkét nyomta volna...
A hétvégén szó sem esett erről a kis afférról, minden oké volt, vidám volt, mozgékony, szóval a szokásos. Vasárnap éjjel már köhögni sem köhögött, az orra is alig folyt, szóval ma reggel vidáman vetettük be magunkat az oviba, mintha pénteken mi sem történt volna.
Mivel elég korán értünk oda, nem vártam meg, mig kimennek az udvarra fél 10 felé, már 9.10kor leléptem, igaz, volt bennem egy kis rossz érzés, mert amikor integetett, könnyes volt a szeme, de nem gondoltam semmi rosszra, elvégre október közepe van... Na aha, alighogy felszálltam a buszra, hogy beszaladjak a városba (idén először mentem volna vásárolni a központba), hivott Elaine, hogy Paja lázas, menjek vissza... Oké, Grafton-tól vissza az oviba. Mikor megérkeztem, a többiek már kinn voltak az udvaron, ő meg ott ült az egyik óvónő ölében csendben a teremben. Nem sirt, de mikor meglátott, nyilván rákezdett, mint annak a rendje. Az óvónő azt mondta, hogy miután elmentem, 5 percig tartotta magát, majd elkezdett sirni és miután 1x 38 fokot mértek neki, inkább felhivtak, hogy vigyem haza. Sajnos hülye voltam, mert nem mérettem meg újra a lázát, egyből hazahoztam, de jobban tettem volna, mert itthon első dolgom volt ellenőrizni, van-e láza és nyilván nem volt, 36.4-et mutatott a hőmérő kb 20 perccel azután, hogy állitólag lázas volt... Fájni nem fájt semmije, köhögni nem köhögött, amint beléptünk a lakásba, énekelgetett és táncikált, szóval kb forrt bennem a méreg, hogy lehetettem ilyen hülye, hogy bedőltem, hogy beteg. Ekkor 10 óra volt. 10 bazmeg. Ezer dolgom lett volna, nyilván a városba sem ok nélkül mentem volna, ehhez képest itt ültünk itthon.
Rettegve gondolok a holnapi napra, mi lesz, tudom, hogy megint sirni fog és nem tudom, hogy fogom meggyőzni az óvónőket, hogy jól van, csak épp nem akarja, hogy elmenjek... Mikor Peti meghallotta, mi történt, közölte, hogy néha ő is sirna, mikor eszébe jutok a suliban...
Marha nagy, tényleg. Nem tudom, mi az istent rontok el, de úgy érzem, valamit nagyon, ha más egy éves korában is kibirja az egész napos bölcsit, ezek meg fél naptól is kivannak 7 meg majdnem 4 évesen... Picsába már. 

2017. október 5., csütörtök

Szerda este van és azt hiszem kijelenthetem, hogy itt a tél... Ömlik az eső, süvölt a szél, én meg megfagyok. A hét eddig igen sűrű és fárasztó volt, főleg azért, mert még mindig nem alszunk Paja köhögése miatt... Hétfőn elvittem dokihoz, kapott Ventolint, (4x2 puff) de nem érzem úgy, mintha javulna, miután tegnap és tegnapelőtt éjjel is fenn voltunk vagy 2 órát egy húzásra, szóval péntek vagy szombat éjjel óta nyomjuk az éjszakai műszakot. (Tegnap éjjel azzal vigasztaltam magam, hogy sebaj, legalább most tutira érzem, hogy nem kell ide harmadik gyerek, szétdurrannék az idegtől, ha rendszeresen újra éjszakáznom kéne, de tényleg.) Na szóval kaptunk beutalót a gyerek tüdőgyógyászhoz vagy kihez (még nincs időpont), aki majd csinál pár tesztet és kimondja, gyerekkori asztma-e ez vagy sem. (Azért gyanakszik az orvos asztmára, mert nem először köhög igy és a családban van asztmás, szóval hajlama van rá... Ez amúgy a második ir orvos volt, aki asztmát emlegetett, hát meglátjuk.) A héten egyébként elkezdtem egy online Photoshop kurzust, már volt 2 óra, de mivel 7-8ig van, csak hétfőn tudtam nézni, mert ma T. koncertezik, igy az esti rutin miatt szépen lemaradtam a kis órámról. (Mivel szerda van, jógára sem mentem a koncert miatt, igy jártam.) Ma egyébként én is elmentem a GP-hez, blood test-re, mert már baromi uncsi, hogy 1-1,5 éve egyfolytában krákogok. Mondjuk nem fűzök nagy reményt a gyógyuláshoz, mert már több orvosnál jártam (allergológus, tüdőgyógyász, két fül-orr-gégész) és még senki sem javitott meg, miért pont Frank segitene, de T. annyit rágta már a fülem, hogy csináljak valamit a köhögésemmel, hogy inkább beadtam a derekam és adok egy esélyt az ir egészségügynek is (eddig csak magyaroknál jártam ezzel kapcsolatban). Ami az állampolgárságot illeti, haladok, haladok, Apu ma feladta az angol nyelvű születési anyakönyvi kivonatomat, az ovi-suli levelek megvannak, a GP levél is oké, most már "csak" három referenciát kéne szereznem, a másik két GP-től elkérni az igazolásokat és a sulitól szerezni valami levelet, hogy én hozom el Pipit minden nap, tehát itt vagyok, ragyogok életvitelszerűen. (Ja meg az Aware-től és az ILI-től kell szereznem még egy-egy igazolást, hogy jártam a tanfolyamokra...) Megy ez. Tegnap délelőtt elhoztam a Dunnesből rendelt cuccokat, előtte-utána végigjártam a Dealz-t, Penneys-t, Tiger-t, Holland and Barrett-et, Tescot és Lidl-t, szóval épp visszaértem Palikáért 1-re... A hét gasztronómiai sikerei, hogy hétfőn isteni spagetti carbonara-t főztem, tegnap meg káposztás pogit sütöttem, ami ugyan kicsit sótlan lett, de legalább nem lesz magas a vérnyomásunk tőle... Az előbb megnéztem a hét filmjét, a The Best Of Me-t, amit még több, mint egy éve ajánlottak nekem, most pedig lassan 11, T. most irt, hogy indul haza, úgyhogy be is fejezem, ennyit az elmúlt három napról, holnap már megint csütörtök a fene egye meg.
Bal Paja, jobb Pipi
GP utáni szivárvány
Suli utáni szórakozás
Magyar cuccok a Lidl-ben
Paja lunchbox
GP mögött a Bord Gais Theatre

2017. október 1., vasárnap

Megint képek főleg, pedig jó rég irtam... De egyszerűen úgy elrepülnek a napok, hogy kétségbeejtő. Ez a sok ide-oda mászkálás (úgy értem, oviba-suliba, majd oviba, majd suliba) rengeteg időt elvesz, a délutánok meg úgy elillannak, hogy csak lesek. Keményen belevágtunk amúgy az őszbe, a levelek már totál szinesek, egész hangulatos a város és a tengert akkor még nem is láttam vagy egy hónapja. Paja egyébként tegnap óta újra köhög, teljesen sosem múlt el a kehessége (szeptember közepén kezdte ugye), de tegnap-ma nagyon gáz volt, éjjel alig aludtunk, mert nonstop nyomta szegény. A héten egyébként sokat haladtam az állampolgáros papirgyűjtögetéssel és pénteken eljutottam a cornelscourt-i Dunnes-ba is, ahol találtam Pipinek egy szuper galléros pólót meg egy jó vastag cipzáros felsőt potom €8-ért. (Mikor hazaértem, rendeltem online még egyet-egyet ezekből, nagyobb méretben.) Ami a hétvégét illeti, a St Enda's Parkban jártunk csak illetve ma elszaladtunk a Homestore-ba megnézni a Halloween-i dekort, amitől Palika idén már abszolút nem félt, tök cuki. Sportfronton nem haladok túl jól: egyszer voltam jógán, szerdán, úszni egyik délelőtt sem jutottam el, pedig klassz lett volna. (Heti egy jóga - egy úszás király lenne szerintem.) A hetem legnagyobb büszkesége, hogy pénteken bablevest főztem (életemben úgy másodszor), vasárnap meg pizzát sütöttem és mindkettő nagyon jó lett. Ami a könyvélményeimet illeti, elkezdtem a French kids don't throw food-ot, youtube-on meg megnéztem a Szezon-t, a Bad Moms-t és egy dokumentumfilmet Otto Warmbier-ről. A hét izgalma, hogy pénteken Pipivel láttunk egy balesetet: egy autó próbált sávot váltani, de a másik sávban még volt egy másik kocsi, úgyhogy szépen összecsattantak, a szabályosan közlekedő autónak levitték az elejét, a sávváltó meg a lendülettől rárepült egy út mentén álló másik autóra... A félelmetes, hogy tök gyakran parkolunk ott, mint az a kocsi, amelyikre rárepült a szabálytalankodó és legtöbbször egyikünk benne is ül az autóban, mig a másikunk beszalad a Tescoba - hát király lett volna igy meghalni külföldön, hogy egy hülye figyelmetlen sofőr összenyom a kocsijával.  
Hát igy. Pikcsősz:   
Irott ir irás - I és T
Az ovi udvara
A ránk merőleges utca
St Enda's Park
Paja egyszer csak felkiáltott: Elefánt!
Bratyók
Ződ - És lehetetlen meleg
Pipi önarcképe